Domov

Napovednik dogodkov

18 avgusta 2017 Napoved dogodkov Novice


petek, 18. avgusta ob 18.00

na Jenamena festu v Črenšovcih,  bo ob 18.00 predstava za otroke z naslovom Dino in čarobni Toni v izvedbi gledališča Ku Kuc. Ob 18.30 pa si boste lahko ogledali predstavo Plastika, ki jo pripravljata Macho in Mejki. Ob 19.00 bo še koncert moškega vokalnega kvinteta Aeternum.

otroci si  lahko ogledajo v gledališki in koncertni dvorani v Lendavi  predstavo z naslovom Babica iz jajčk gostujočega gledališča iz Slovaške.

Petek, 18. avgusta ob 20.00

Na soboškem Trgu kulture v Murski Soboti koncert makedonske zasedbe Boemi, ki je zelo znana makedonska skupina z 28-letno glasbeno kariero. S pesmijo ohranjajo bogato makedonsko ljudsko in starogradsko glasbo.

Sobota 19. avgusta ob 10.00

na Trgu kulture v Murski Soboti lutkovna predstava s starinskimi češkimi marionetami iz 40. Let prejšnjega stoletja z naslovom Hudibaba v izvedbi Burek teatra.

Sobota 19. avgusta ob 10.30

na Trgu kulture v Murski Soboti bo koncert, ki ga pripravlja Zasebna glasbena šola Muzklub. Predstavili pa se bodo učenci šole, ki obiskujejo program popularne glasbe.

Sobota, 19. avgusta ob 18.00

bo na Jenamena festu, v Črenšovcih otroška predstava, v izvedbi Mišinega gledališča Ku Kuc z naslovom Zvezdana in Zvonko v cirkusu.

Sobota 19.avgusta ob 20.00

bo Skrito dvorišče ob hranilnici prekmurskih dobrot v Murski Soboti  gostilo zasedbo Yoham projekt II, ki prihaja iz Izraela.

Sobota 19. avgusta ob 21.00

na grajskem dvorišču v Murski Soboti bo koncert Mihe Peterliča, ki v svoji glasbi druži akustičen grunge, nebrzdane riffe in poplavo besed.

V Mladinskem centru v Gornji Radgoni pa bo jutri ob 21.00 koncert zasedbe Cold Snap.

 Ponedeljek, 21. avgust ob 18.00

v gledališki in koncertni dvorani v Lendavi si otroci lahko ogledajo predstavo z naslovom   predstava PU, Lutkovnega gledališča Pupilla iz Lendave.

Ponedeljek, 21. avgust ob 19.00

v Lendavi v knjižnici pripravljajo Pesniško branje ob Dnevih poezije in vina. Gostje pesniškega večera bodo Andrej Brvar, Kristina Kočan, Ivo Svetina, Janos Terey, Otto Tolnai, Krisztina Toth, Milan Vincetič in Istvan Vöröš.

 

Vabila na razstave

V Mikkovi galeriji Odprto obrobje je na ogled razstava z naslovom Intro, Maše Mlinarič iz Lipovec.

Fotoklub Murska Sobota je v Pokrajinski in študijski knjižnici pripravil 2. klubsko fotografsko razstavo na temo: MURSKA SOBOTA, NAŠE MESTO. Na razstavi sodeluje 19 avtorjev s skupno 38 fotografijami.

V Galeriji Murska Sobota sta na ogled dve novi razstavi. Akademska slikarka Katja Bednařik Sudec, prvič samostojno razstavljala v soboški Galeriji. Razstava pa nosi naslov Razkrivanje identitete. V Mali galeriji pa so na ogled izbrani plakati Mladinskega informativnega in kulturnega kluba Murska Sobota.

Galerija Muzej Lendava na lendavskem gradu gosti edinstveno razstavo v slovenskem prostoru. Do konca oktobra si lahko ogledate dela Salvadorja Dalija pod naslovom Recepti za nesmrtnost. Ob tem so v kletnih prostorih gradu odprli še mednarodno fotografsko razstavo, ki se navezuje na Dalijeva dela in nosi naslov: Hommage au Surréalisme (OMAŽ NADREALIZIMU)

Na gradu Negova si lahko ogledate razstavo Fotograd Negova 2017. Tokrat v fotografskem razstavišču zveze FIAP razstavljajo: Janos Eifert, Vladimir Arsovski; Matej Peljhan in Janez Kramar.

V galeriji Dvorca Rakičan je na ogled razstava Igorja Banfija z naslovom Drevesa.

V lendavskem Muzeju meščanstva je na ogled razstava del Društva Savaria Tendency Art Group.

V pomurskem muzeju je na ogled arheološka razstava KELTI SO TÜDI TÜ – Sledovi keltske poselitve v Prekmurju in stalna razstava. Zdaj pa tudi aktualna občasna razstava Zbirka igrač družine Marton iz Dolge vasi.

V podstrešni galeriji na lendavskem gradu je odprta razstava likovnih del, ki so nastala na mednarodni likovni koloniji Lendava – odlivanje v bron.

V parku na nabrežju reke Mure v Gornji Radgoni je na ogled postavitev skulptur akademskega kiparja Primoža Puglja.