Domov

Napovednik dogodkov

2 oktobra 2017 Napoved dogodkov Novice


 

Vabila na razstave

Ob zaključku likovne kolonije, ki je od srede potekala v Murski Soboti pod naslovom »Ko zaveje veter čez prekmursko ravnico«, so včeraj v soboškem BTC-ju odprli razstavo nastalih del.

V okviru festivala Mikk21 je v galeriji Odprto obrobje odprl razstavo Gregorja Purgaja z naslovom SLEEPLESS, kjer Purgaj tokrat predstavlja fragment letošnje lastne kreativnosti.

V razstavišču FIAP Fotograd Negova 2017/2 gostijo tri nove razstave. Predstavljajo se Foto klub Nova Gorica s Klubsko razstavo; Lajos Nagy z razstavo V sožitju z naravo in Fotoklub skupina 75 z Brestove 1915 + 100.

V radgonskem domu kulture si lahko ogledate razstavo z naslovom Connection, avtorice Ivanke Lehner.

V Galeriji Murska Sobota pa se s samostojno razstavo z naslovom Notranje pokrajine predstavlja domači akademski slikar Igor Banfi.

Na gradu Grad je na ogled razstava Pripoved narave s katero se predstavljata Miriam Kosec s steklom in Vesna Zakonjšek z risbami.

Na Gradu Negova so obeležili evropski dan judovske kulture in ob tej priložnosti odprli dokumentarno razstavo Morpurgi, potomci mariborskih Judov, ki jo je pripravila Sinagoga Maribor.

Evropski dan judovske kulture pa so obeležili tudi v lendavski Sinagogi, kjer je Galerija-muzej Lendava pripravila dokumentarno razstavo Zidovi, znamenja usode – Deportacije madžarskih Judov v Auschwitz.

V Muzeju meščanstva na Glavni ulici v Lendavi je na ogled razstava risb Mártona Faragója v počastitev stote obletnice prve svetovne vojne z naslovom Lendavski slikar na fronti, ki jo je pripravila Galerija-Muzej Lendava. Ogledate si jo lahko do 30. Septembra.

Galerija Muzej Lendava na lendavskem gradu gosti edinstveno razstavo v slovenskem prostoru. Do konca oktobra si lahko ogledate dela Salvadorja Dalija pod naslovom Recepti za nesmrtnost. Ob tem so v kletnih prostorih gradu odprli še mednarodno fotografsko razstavo, ki se navezuje na Dalijeva dela in nosi naslov: Hommage au Surréalisme.

V podstrešni galeriji na lendavskem gradu je odprta razstava likovnih del, ki so nastala na mednarodni likovni koloniji Lendava – odlivanje v bron.

V parku na nabrežju reke Mure v Gornji Radgoni je na ogled postavitev skulptur akademskega kiparja Primoža Puglja.