V etru
Reportaža tedna
Domov

Petkov športni napovednik

26 julija 2019 Šport


Igralke Ženskega nogometnega kluba Pomurje Beltinci  bodo po četrtkovi  prijateljski mednarodni nogometni tekmi proti Šturmu iz Gradca, ko so igrale v Beltincih  3:3  jutri ob 17. gostile v Beltincih  v prijateljski pripravljalni nogometni tekmi    še avstrijsko ekipo Landhaus  iz Dunaja, ki je bila tretja v minulem avstrijskem prvenstvu.

Nogometaši Mure bodo tekmo  tretjega  kola   prve slovenske nogometne lige Telekom  proti  Domžalam igrali šele  v četrtek  12.  septembra v gosteh.

Začenja  se nova tekmovalna sezona v 2. slovenski nogometni ligi, kjer bosta iz naše pokrajine nastopali dve ekipi. V prvem kolu bo v Lendavi Nafta 1903 pod taktirko  slovaškega trenerja  Mariana Sluke  jutri ob 17.30 gostila nogometaše Brežic. Nogometaši Klima Tranjek Beltinci pa bodo poda taktirko  Radovana Karanovića v prvem kolu  nove sezone druge lige gostovali v Ajdovščini in se tam  prav tako  ob 17.30 pomerili z bivšo prvoligaška ekipo Gorice.

Praznik nogometa bo juri in v nedeljo pri Gradu na Goričkem. Na  nogometnem turnirju bo sodelovalo šest ekip. Jutri prvi dan turnirja bodo po skrajšanem igralnem času v I. skupini na programu naslednje tekme; ob 15. Hodoš – Goričanka Rogašovci, ob 16. Goričanka  –  Tromejnik Kuzma in ob 17. Tromejnik Kuzma – Hodoš. Ob 18. bo tekma Križevci – Kleparstvo Šinko Serdica, ob 19. Grad – Križevci in ob 20. bo zadnja sobotna tekma: Kleparstvo Šinko Serdica – Grad.

Zveza za hokej na travi Slovenije bo v Lipovcih od nedelje dalje pripravila  evropsko prvenstvo za članice Championship III na katerem bo sodelovalo 7 reprezentanc. Ženska reprezentanca Slovenije bo igrala prvo tekmo v nedeljo ob 18. proti reprezentanci  Francije, drugo tekmo v skupini A bo Slovenija igrala  v sredo 31. julija  ob  18. proti reprezentanci Hrvaške. V B skupini bodo igrale štiri reprezentance., prva hokejska tekma  bo v Lipovcih na programu v nedeljo ob 13.30, ko se bosta pomerili reprezentanci Litve in Slovaške. Tekme bo 31. juliji in do  3. avgusta pa bodo nato sledile odvisno od razvrstitev reprezentanc v A in B skupini.

Teniški klub Murska Sobota bo jutri ob 8. pripravil na teniških igriščih v soboški Fazaneriji tretje rekreativni teniški turnir.

Ob 63. prazniku Občine Ljutomer  bodo na programu tudi številne športne prireditve. Jutri med 8. in 20. uro bodo na letnem kopališču  v Ljutomeru  in v okolici na programu

Športno rekreativne igre.

Ob 14. se bo na letnem kopališču v Ljutomeru  začel turnir v malem  nogometu na travi  in na programu bo tudi tekmovanje v streljanju kazenskih strelov.  Ob 10. se bo začelo  v Ljutomeru tekmovanje v košarki 3 x 3 in tekmovanje trojk.

V športni dvorani v Ljutomeru in na teniških igriščih v Ljutomeru   bo ob  8. turnir v racketlonu.  Turnir v balinanju bo ob Domu starejših občanov v Ljutomeru ob 9.;  v odbojki nas mivki se bo turnir začel na letnem kopališču ob 10., kolesarjenje na  80 in 40 km dolgih progah pa  se bo začelo ob 8..

V Ljutomeru bodo jutri zanimive tudi 8. kopališke igre na vodi,  ki se bodo začele popoldne ob 16. na programu pa bo v Ljutomeru še nekaj drugih športnih aktivnosti prikazali pa bodo na letnem kopališču tudi reševanje utopljenca.

Športna zveza Beltinci bo  v Ižakovcih pripravila  jutri ob 13.00. športne igre krajevnih skupnosti na katerih bo sodelovalo vseh osem krajevnih skupnosti.

V Ižakovcih se bodo udeleženci  športnih iger preizkušali v  nošenju plastenk, v hoji s hoduljami, v vlečenju vrvi, zadevanju stožcev z žogo, pripravili bodo tudi igro presenečenja, finale v vlečenju vrvi pa bo v Ižakovcih jutri  zvečer okrog 19.30.

Medobčinska nogometna zveza Lendava bo   v torek 30. julija ob  17.30 na igrišču  v Odrancih pripravila finalno nogometno tekmo za pokal lendavske nogometne zveze, pomerili pa se bosta ekipi Odranec in Nafte 1903.

Vmes bo  ob polčasu nogometne tekme, okrog 18.15  v Odrancih  slovesna podelitev priznanj najboljšim ekipam strelcem in najbolj discipliniranim ekipam v minulem prvenstvu. Ekipe ki so osvojile  prvo mesto v discipliniranosti bodo dobile za nagrado 10 nogometnih žog, druge ekipe v tem točkovanju bodo dobile  pet žog in tiste, ki so zasedle tretje mesto bodo v Odrancih dobile po tri nogometne žoge. Najboljši strelci: Anej Horvat  iz Turnišča med 15 letniki, Julian Lebar iz Čentibe v medobčinski ligi in Rok Bencik iz Čarde za prvo mesto v pomurski nogometni ligi pa bodo dobili  posebne nagrade za uspešne nogometne igre v minuli sezoni.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.