V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Pomurec/ka meseca


POMUREC/POMURKA MESECA

Začenjamo drugi letošnji mesečni izbor za Pomurko in Pomurca leta 2019.

Preden vam predstavimo nove mesečne kandidate, povejmo, da ste februarja zaupali največ glasov Tatjani Puc Kous, zdravnici iz Murske Sobote, ki z donacijami Slovenski znanstveni fundaciji spodbuja znanstveno dejavnost, in prof. dr. Mitju Slavincu, pomurskemu akademiku, ki je eden največjih promotorjev znanja in raziskovanja v Pomurju.

Tudi letos bomo imeli 10 mesečnih glasovanj, decembra pa bo finalno glasovanje. Vsak mesec lahko izbirate med štirimi našimi predlogi. Med dvema ženskama in dvema moškima. Glasujete lahko samo za enega kandidata ali kandidatko ali eno kandidatko in enega kandidata. Svojega glasu pa ne morete oddati obema kandidatkama ali obema kandidatoma. Letošnji mesečni izbori potekaj nekoliko drugače, in sicer radijsko glasovanje poteka vsak teden enkrat in traja 10 oziroma 5 minut. Tudi letos lahko oddate svoj glas prek sms – sporočil na številko 2929, ni pa več mogoče glasovati z glasovnicami. SMS glasove lahko v drugem mesečnem glasovanju oddate do četrtka, 28. marca  do polnoči.

V končnem rezultatu bomo upoštevali oba načina glasovanja, vsako v polovičnem deležu.

Tukaj pa so že naši predlogi za Pomurko in Pomurca meseca marca.

Kandidatki za Pomurko meseca:

Daša Štesl, prekmurska doktorska študentka matematike, ki je pred kratkim prejela rektorjevo nagrado Univerze v Mariboru kot najboljša študentka generacije. Tema njenega doktorskega študija je Teorija iger.

SMS – sporočilo: RMV1

 

Monika Horvat iz Čentibe, prejemnica Prešernove nagrade Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani za magistrsko delo. Po besedah nagrajenke je z nalogo in poskusi odprla pot nadaljnjim raziskavam. Monika Horvat je bila prva v svoji generaciji, ki je končala magistrski študij, trenutno je zaposlena na Fakulteti in opravlja doktorski študij. Svoje znanje pa že prenaša na mlade.

SMS – sporočilo: RMV2

 

Kandidata za Pomurca meseca:

Janko Kodila, lastnik šunkarne Kodila, ki je prejel priznanje za najboljšega podjetnika v kmetijstvu na natečaju Agrobiznis. Priznanje je prejel za razvoj kulinarične blagovne znamke Diši po Prekmurju. Natečaj Agrobiznis je oblika spodbude podjetništva in inovativnosti na področju prehranske samooskrbe.

SMS – sporočilo: RMV3

Peter Juteršnik, ki je na 54. podelitvi najvišjih državnih priznanj za šport za leto 2018 prejel Bloudkovo plaketo. Juteršnik je eden izmed tistih, ki so veliko prispevali k razvoju slovenskega športa, v Pomurju pa je bistveno prispeval na področju košarke.

SMS – sporočilo: RMV4