Domov

Pomurec/ka leta 2018


Zaključil se je zadnji mesečni izbor za Pomurko in Pomurca leta 2018. Pretekli mesec ste največ glasov namenili Barbari Skuhala, pomurski šahistki, ki niza zavidljive uspehe tako doma kot na tujem, in Petru Cvetkoviču, ki se je izkazal pri zadnji izvedbi državnega gasilskega tekmovanja za memorial Matevža Haceta, ki je bilo septembra na sejmišču v Gornji Radgoni.

Ker je bil to zadnji mesečni izbor v tem letu, decembra izbiramo Pomurko in Pomurca leta.

IZBIRAMO POMURKO IN POMURCA LETA 2018

 

Kandidatke za Pomurko leta, ki so v mesečnih izborih dobile največ glasov, so:

Gena Virag, upokojena medicinska sestra in prostovoljka, ki je lansko leto že devetnajstič na božič z bratonskimi pevci in Turističnim društvom Bratonci pripravila darila za bolnike v soboški bolnišnici in organizirala petje božičnih pesmi.

SMS – sporočilo: RMV1

 

VESNA RADOVANOVIČ, knjižničarka, pravljičarka in pisateljica, ki je zaposlena v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti in je k svojemu pisateljskemu opusu letos dodala slikanico z naslovom Petelinček se zaljubi.

SMS – sporočilo: RMV2

 

GABRIJELA HORVAT, kemijska tehnologinja in mlada raziskovalka, ki ji je Slovenska nacionalna komisija za UNESCO s podporo L’Oreala ob zaključku letošnjega nacionalnega razpisa “Za ženske v znanosti” podelila štipendijo.

SMS – sporočilo: RMV3

 

ŽUŽANA SEČKO iz Murske Sobote, prejemnica reda za zasluge s srebrnim križem za prizadevno delo v madžarski diaspori v Prekmurju in za ohranjanje madžarske kulture, jezika in identitete.

SMS – sporočilo: RMV4

 

META ŠTUHEC, prejemnica naslova Naj dijakinja leta 2016/17, ki ji ga je podelila Dijaška organizacija Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport.

SMS – sporočilo: RMV5

 

MARIJA PERIČ, dolgoletna družinska zdravnica v ambulanti na Cankovi, ki se je upokojila. Pri delu se je odlikovala po strokovnosti, materinskem čutu do bolnika in celostni obravnavi, saj si je vzela čas tudi za bolnikovo duševno počutje.

SMS – sporočilo: RMV6

 

ALENKA KOVAČIČ, prejemnica pomurske raziskovalne nagrade za najboljšo doktorsko disertacijo, ki jo je uspešno ubranila na Fakulteti za farmacijo Univerze v Ljubljani, v pomursko akademsko sfero pa se je zapisala z izstopajočim raziskovalnim delom.

SMS – sporočilo: RMV7

 

NATAŠA HORVAT iz Dolge vasi, ki si kot romska svetnica v Občini Lendava in predstavnica romske skupnosti v Dolgi vasi prizadeva za opolnomočenje tamkajšnje romske skupnosti in dvig socialnega kapitala za Rome na lendavskem koncu.

SMS – sporočilo: RMV8

 

ANGELA BENKO LANG, direktorica Varstveno-delovnega centra Murska Sobota, ki je idejni vodja projekta Bralne vezi, v zavodu, ki ga vodi, pa so pripravili tudi unikatne izdelke z zgodbo Pomurja, s katerimi prispevajo k razvoju turizma.

SMS – sporočilo: RMV9

 

BARBARA SKUHALA, pomurska šahistka, ki že v mladih letih niza zavidljive uspehe tako doma kot na tujem. Pridobila si je tudi naslov prve FIDE mojstrice v zgodovini kluba Šahovskega društva  Radenska Pomgrad.

SMS – sporočilo: RMV10

 

Kandidati za Pomurca leta, ki so v mesečnih izborih dobili največ glasov:

 

Aleš Patekar iz Vratje vasi, ki je pokazal vso dobroto in srčnost ter ob koncu lanskega leta denarna sredstva, ki jih je dobil za nagrado za svoje delo v službi, daroval za nakup božičnih daril za otroke, ki živijo v družinah s socialno stisko.

SMS – sporočilo: RMV11

 

MIRAN ANDREJEK, ki uspešno vodi Avto center Andrejek in je prejemnik priznanja Podjetnik leta 2017 po izboru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

SMS – sporočilo: RMV12

 

BRANKO KAMENŠEK, lastnik in direktor podjetja Lek Veterina iz Lipovec, ki je letos prejel gospodarskega oskarja – nagrado Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke.

SMS – sporočilo: RMV13

 

JOŽE RITUPER iz Markišavec, ki kot sodelavec Evangeličanske humanitarne organizacije že skoraj dve desetletji požrtvovalno pomaga ljudem v stiski, kot gasilec in humanitarec pa je tudi sicer družbeno aktiven.

SMS – sporočilo: RMV14

 

MITJA LAINŠČAK, kardiolog Splošne bolnišnice Murska Sobota, ki mu je na kongresu Zveze za srčno popuščanje pri  Evropskem kardiološkem združenju na Dunaju bila zaupana vodilna strokovna funkcija v tej organizacij. S svojim delom pa bistveno prispeva k razvoju kardiološke stroke v naši regijski bolnišnici.

SMS – sporočilo: RMV15

 

MILAN OSTERC, prostovoljec in prejemnik priznanja Republike Slovenije za prostovoljstvo za leto 2017. Priznanje je prejel za izjemno prostovoljsko delo na področju socialne dejavnosti in zdravja. že dve desetletji aktiven v najrazličnejših društvih s področja socialne dejavnosti in zdravja.

SMS – sporočilo: RMV16

 

IVAN ZAJC, vršilec dolžnosti direktorja Pomurskih lekarn, ki je letošnji prejemnik prestižne nagrade Slovenskega farmacevtskega društva. Je drugi Pomurec, ki je prejel najvišje društveno priznanje za izjemne zasluge pri razvoju farmacevtske stroke in predstavlja pomemben prispevek h gospodarskemu ter družbenemu razvoju.

SMS – sporočilo: RMV17

 

BOJAN NEMEC iz Murske Sobote, dolgoletni ravnatelj Otroškega počitniškega doma Murska Sobota v Baški na hrvaškem otoku Krk, ki je vodenje doma letos predal mladim sodelavcem. Kot dolgoletni vodja te ustanove je skrbel za urejenost in prijeten izgled doma, nenehen razvoj dejavnosti v počitniškem domu in dobro počutje otrok na letovanju v Baški.

SMS – sporočilo: RMV18

 

BRANKO ŽELEZEN, samostojni podjetnik iz Beznovec, lastnik in vodja gostilne Jelenov hram, ki je ob 50-letnici Območne obrtne zbornice Murska Sobota prejel s strani zbornice jubilejno priznanje in kipec obrtnik za 35 let dela v obrti, njihovo podjetje pa beleži letos tudi 128-letno družinsko tradicijo.

SMS – sporočilo: RMV19

 

PETER CVETKOVIČ, predsednik Gasilske zveza Gornja Radgona, ki je v gasilstvo na radgonskem koncu vpet že dolga leta. Še posebej se je izkazal pri zadnji izvedbi državnega gasilskega tekmovanja za memorial Matevža Haceta, ki je bilo septembra na sejmišču v Gornji Radgoni.

SMS – sporočilo: RMV20

 

Radijsko glasovanje bomo začeli 21. decembra in bo trajalo 8 dni, torej do 28. decembra, ko bomo sklenili letni izbor za Pomurko in Pomurca leta.

Od danes pa lahko oddate svoje glasove prek sms – sporočil na številko 2929. SMS glasovanje bo prav tako potekalo do 28. decembra. Glasujete lahko uporabniki Telekoma. Cena sporočila je 0,42 evra.

Do petka, 28. decembra lahko glasujete tudi s pomočjo glasovnice, ki jo natisnete in pošljete na naš naslov: Radio Murski val, Ulica arhitekta Novaka 13, Murska Sobota. Glasovnico lahko dobite in izpolnite tudi na sedežu radia, v Ulici arhitekta Novaka 13 v Murski Soboti.

Pri končnem rezultatu bodo enakovredno upoštevani glasovi vseh treh možnosti glasovanja. To pomeni, da vsako glasovanje predstavlja tretjino končnega seštevka glasov.

Zmagovalca v izboru Pomurka in Pomurec leta 2018 bomo razglasili predzadnji dan leta, v nedeljo, 30. decembra.

GLASOVNICA_letni izbor

 

 

 

 

POMUREC/POMURKA MESECA 5. 11. 2018

Poslušalke in poslušalci, začenjamo deseti in s tem tudi zadnji letošnji mesečni izbor za Pomurko in Pomurca leta 2018. Najprej povejmo, da ste pretekli mesec največ glasov namenili ANGELI BENKO LANG, direktorici Varstveno-delovnega centra Murska Sobota, ki je idejni vodja projekta Bralne vezi, v zavodu, ki ga vodi, pa so pripravili tudi unikatne izdelke z zgodbo Pomurja, s katerimi prispevajo k razvoju turizma. Med moškima kandidatoma pa ste največ glasov namenili BRANKU ŽELEZNU, samostojnemu podjetniku iz Beznovec, lastniku in vodji gostilne Jelenov hram, ki je ob 50-letnici Območne obrtne zbornice Murska Sobota prejel s strani zbornice JUBILJENO PRIZNANJE IN KIPEC OBRTNIK ZA 35 LET DELA V OBRTI, NJIHOVO PODJETJE PA BELEŽI LETOS TUDI 128-LETNO DRUŽINSKO TRADICIJO.

Tudi novembra lahko izbirate med štirimi našimi predlogi. Med dvema ženskama in dvema moškima. Glasovali boste lahko samo za enega kandidata ali kandidatko ali eno kandidatko in enega kandidata. Svojega glasu pa ne boste mogli oddati obema kandidatkama ali obema kandidatoma.

Svoj glas lahko oddate tudi prek sms – sporočil na številko 2929. Glasovanje bo potekalo do četrtka, 29. novembra do polnoči.

Do četrtka, 29. novembra boste lahko pošiljali tudi glasovnice, ki jih najdete na naši spletni strani www.murskival.si, ki jih natisnete in pošljete na naš naslov: Radio Murski val, Ulica arhitekta Novaka 13, Murska Sobota.

Tukaj pa so že naši predlogi. Kandidatki za Pomurko meseca:

MIRA UNGER, letošnja prejemnica spominske listine župana Občine Lendava za prispevek k ohranjanju ljubiteljske kulture in aktivno vpetost v družbeno-politično dogajanje kraja. Skupaj z nekaj upokojenimi kulturniki je pod okriljem Društva upokojencev ustanovila Gledališko skupino Kofetarji, v kateri tudi sama aktivno igra že deseto leto. Za svoje pedagoško delo in aktivnosti na področju ljubiteljske kulture je prejela številna priznanja.

SMS – sporočilo: RMV1

BARBARA SKUHALA, pomurska šahistka, ki kljub svojim letom niza zavidljive uspehe tako doma kot na tujem. Na svetovnem študentskem prvenstvu v Braziliji je zasedla 11. mesto, na 31. Pomurskem prvenstvu v pospešenem šahu pa zmagala in ubranila lanski naslov. Pridobila si je tudi naslov prve FIDE mojstrice v zgodovini kluba Šahovskega društva  Radenska Pomgrad.

SMS – sporočilo: RMV2

Še kandidata za Pomurca meseca:

PETER CVETKOVIČ, predsednik Gasilske zveza Gornja Radgona, ki je v gasilstvo na radgonskem koncu vpet že dolga leta, v tem času pa je opravljal tudi številne funkcije. Za svoje požrtvovalno in humanitarno delo je prejel številna gasilska priznanja in pred letom zlati znak Civilne zaščite Republike Slovenije. Na področju humanitarnega dela je tudi soustanovitelj Koronarnega društva Radenci. Še posebej pa se je izkazal pri zadnji izvedbi državnega gasilskega tekmovanja za memorial Matevža Haceta, ki je bilo septembra na sejmišču v Gornji Radgoni.

SMS – sporočilo: RMV3

LOJZE KOZAR ml., odranski župnik in generalni vikar murskosoboške škofije, ki je izdal novo pesniško zbirko z naslovom Srebrni koraki. V njej skozi poezijo opisuje Božja služabnika Danijela Halasa in Alojzija Kozarja ter druge zavetnike in vzornike župnijskih cerkva v Pomurju. Zbirka je nastajala dobro desetletje, navdih zanjo pa je črpal v domačih ljudeh, ki so se v svojem vsakdanjem življenju odlikovali po svetosti. Z še enim delom je Kozar prispeval v bogato zbirko verske literature.

SMS – sporočilo: RMV4

GLASOVNICA_november 2018

 

 

POMUREC/POMURKA MESECA 1. 10. 2018

Poslušalke in poslušalci, začenjamo deveti letošnji mesečni izbor za Pomurko in Pomurca leta 2018. Najprej povejmo, da ste pretekli mesec največ glasov namenili NATAŠI HORVAT iz Dolge vasi, ki si kot romska svetnica v Občini Lendava in predstavnica romske skupnosti v Dolgi vasi prizadeva za opolnomočenje tamkajšnje romske skupnosti in dvig socialnega kapitala za Rome na lendavskem koncu. Med moškima kandidatoma pa ste izbrali BOJANA NEMCA iz Murske Sobote, dolgoletnega ravnatelja Otroškega počitniškega doma Murska Sobota v Baški na hrvaškem otoku Krk, ki je vodenje doma letos predal mladim sodelavcem.

Tudi oktobra lahko izbirate med štirimi našimi predlogi. Med dvema ženskama in dvema moškima. Glasovali boste lahko samo za enega kandidata ali kandidatko ali eno kandidatko in enega kandidata. Svojega glasu pa ne boste mogli oddati obema kandidatkama ali obema kandidatoma. Radijsko glasovanje bo  trajalo 10 minut.

Svoj glas lahko oddate naročniki Mobitela tudi prek sms – sporočil na številko 2929. Glasovanje bo potekalo do četrtka, 25. oktobra do polnoči.

Do četrtka, 25. oktobra boste lahko pošiljali tudi glasovnice, ki jih najdete na naši spletni strani www.murskival.si, ki jih natisnete in pošljete na naš naslov: Radio Murski val, Ulica arhitekta Novaka 13, Murska Sobota.

V končnem rezultatu bomo upoštevali vsa tri glasovanja, vsako v tretjinskem deležu.

Tukaj pa so že naši predlogi. Kandidatki za Pomurko meseca:

1.MARIJA MEZNARIČ, profesorica biologije na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer, ki je prejela priznanje farmacevtskega podjetja Krka za dolgoletno prizadevno spodbujanje in uspešno mentorstvo dijakov pri raziskovalnem delu. Mentorstvo opravlja že več desetletij, pri svojem delu pa spodbuja mladostno zagnanost in strmi k odličnosti v raziskovalnem delu.

SMS – sporočilo: RMV1

ANGELA BENKO LANG, direktorica Varstveno-delovnega centra Murska Sobota, ki je idejni vodja projekta Bralne vezi, v okviru katerega je nastal tudi zadnji prvenec Karoline Kolmanič v sodelovanju z varovanci centra in je namenjen lahkemu branju. V zavodu, ki ga vodi, so minuli mesec v sodelovanju s Fakulteto za strojništvo in Fakulteto za elektrotehniko Univerze v Mariboru pripravili tudi unikatne izdelke z zgodbo Pomurja, s katerimi prispevajo k razvoju turizma.

SMS – sporočilo: RMV2

 

Še kandidata za Pomurca meseca:

BRANKO ŽELEZEN, samostojni podjetnik iz Beznovec, lastnik in vodja gostilne Jelenov hram, ki je ob 50-letnici Območne obrtne zbornice Murska Sobota prejel s strani zbornice JUBILEJNO PRIZNANJE IN KIPEC OBRTNIK ZA 35 LET DELA V OBRTI, NJIHOVO PODJETJE PA BELEŽI LETOS TUDI 128 LETNO DRUŽINSKO TRADICIJO.

SMS – sporočilo: RMV3

 

ALOJZ FILIPIČ, prejemnik zlatega grba Občine Gornja Radgona, ki je zaslužen za razvoj vinske kulture v regiji. Izkušnje, ki si jih je  nabral pri največjih evropskih vinarjih, je uspešno uporabil pri svojem delu. Po upokojitvi je še vedno aktiven na področju ocenjevanja vin. Je član dveh viteških vinskih redov: slovenski viteški red vina in šampanjski viteški red s sedežem v Franciji. V slovenskem viteškem redu je zadolžen za organizacijo in vodenje vinskih turnirjev, v sklopu šampanjskega viteškega reda pa za vsakoletno udeležbo na skupščini vseh viteških redov vina v Parizu.

SMS – sporočilo: RMV4

 

GLASOVNICA_oktober 2018

 

POMUREC/POMURKA MESECA  SEPTEMBRA

Poslušalke in poslušalci, začenjamo osmi letošnji mesečni izbor za Pomurko in Pomurca leta 2018. Najprej povejmo, da ste pretekli mesec največ glasov namenili ALENKI KOVAČIČ, prejemnici pomurske raziskovalne nagrade za najboljšo doktorsko disertacijo, in IVANU ZAJCU, letošnjemu prejemniku prestižne nagrade Slovenskega farmacevtskega društva.

Tudi septembra lahko izbirate med štirimi našimi predlogi. Med dvema ženskama in dvema moškima. Glasovali boste lahko samo za enega kandidata ali kandidatko ali eno kandidatko in enega kandidata. Svojega glasu pa ne boste mogli oddati obema kandidatkama ali obema kandidatoma.

Svoj glas lahko oddate tudi prek sms – sporočil na številko 2929. Glasovanje bo potekalo do četrtka, 27. septembra do polnoči.

Do četrtka, 27. septembra boste lahko pošiljali tudi glasovnice, ki jih najdete na naši spletni strani www.murskival.si, ki jih natisnete in pošljete na naš naslov: Radio Murski val, Ulica arhitekta Novaka 13, Murska Sobota.

V končnem rezultatu bomo upoštevali vsa tri glasovanja, vsako v tretjinskem deležu.

Tukaj pa so že naši predlogi. Kandidatki za Pomurko meseca:

BRIGITA ČUFAR, iz Rogašovec, ki svoja znanja s področja kulinarike udejanja tudi pri delu na sadjarski družinski kmetiji Ficko, dobitnici visokih priznanj in znakov kakovosti, sodeluje pri projektih zdrave prehrane v šolah in vrtcih, hkrati pa je strastna gasilka, olimpijska sodnica gasilko športnih disciplin, predsednica komisije za delo z ženami v gasilski zvezi, članica folklorne skupine Vrbe in društva kmečkih žena, dramske skupine Močnikovi in  društva Lilije.

SMS – sporočilo: RMV1

 

NATAŠA HORVAT iz Dolge vasi, ki si kot romska svetnica v Občini Lendava in predstavnica romske skupnosti v Dolgi vasi prizadeva za opolnomočenje tamkajšnje romske skupnosti in dvig socialnega kapitala za Rome na lendavskem koncu. Njena prizadevanja, da bi romska skupnost v Dolgi vasi dobila večnamenski prostor, so obrodila sadove, poleg urejene infrastrukture pri Romih pa si prizadeva za njihovo izobraževanje in vključevanje v večinski narod.

SMS – sporočilo: RMV2

 

Še kandidata za Pomurca meseca:

BOJAN NEMEC iz Murske Sobote, dolgoletni ravnatelj Otroškega počitniškega doma Murska Sobota v Baški na hrvaškem otoku Krk. Kot vodja te ustanove je skrbel za urejenost in prijeten izgled doma, nenehen razvoj dejavnosti v počitniškem domu in dobro počutje otrok na letovanju v Baški. Vodenje doma je letos predal mladim sodelavcem, njegovo dolgoletno delo pa je pustilo velik pečat v številnih poletnih izmenjavah otrok v Baški.

SMS – sporočilo: RMV3

 

KAREL HOLEC iz Andovec v Porabju, predsednik Porabskega kulturnega in turističnega društva, ki je tudi letos spodbudil ducat Porabcev in Prekmurcev, da so se odpravili na romanje oz. pohod od Malega Triglava v Andovcih na Triglav. Holec je gonilna sila sodelovanja porabskih Slovencev z društvi in organizacijami v Prekmurju, med drugim že vrsto let sodeluje pri čezmejnem pohodu Ob evropski zeleni vezi na Pouti po dolaj pa bregaj in tako povezuje ljudi ob meji.

SMS – sporočilo: RMV4

GLASOVNICA_september 2018

 

 

POMUREC/POMURKA MESECA AVGUSTA

 

Poslušalke in poslušalci, začenjamo sedmi letošnji mesečni izbor za Pomurko in Pomurca leta 2018. Najprej povejmo, da ste pretekli mesec največ glasov namenili MARIJI PERIČ, dolgoletni družinski zdravnici v ambulanti na Cankovi, ki se je upokojila. Med moškima kandidatoma ste največ glasov zaupali MILANU OSTERCU, prostovoljcu in prejemniku priznanja Republike Slovenije za prostovoljstvo za leto 2017.

Tudi avgusta pa lahko izbirate med štirimi našimi predlogi. Med dvema ženskama in dvema moškima. Glasovali boste lahko samo za enega kandidata ali kandidatko ali eno kandidatko in enega kandidata. Svojega glasu pa ne boste mogli oddati obema kandidatkama ali obema kandidatoma.

Svoj glas lahko oddate tudi prek sms – sporočil na številko 2929. Glasovanje bo potekalo do četrtka, 30. avgusta do polnoči.

Do četrtka, 30. avgusta boste lahko pošiljali tudi glasovnice, ki jih najdete na naši spletni strani www.murskival.si, ki jih natisnete in pošljete na naš naslov: Radio Murski val, Ulica arhitekta Novaka 13, Murska Sobota.

V končnem rezultatu bomo upoštevali vsa tri glasovanja, vsako v tretjinskem deležu.

Tukaj pa so že naši predlogi. Kandidatki za Pomurko meseca:

DANICA FLISAR, dolgoletna predsednica Društva U3 – Društva univerze za tretje življenjsko obdobje pri Ljudski univerzi Murska Sobota, ki je za svoje uspešno vodenje in predstavljanje društva prejela zahvalno listino Mestne občine Murska Sobota. Po njenih besedah gre za priznanje društvu kot celoti, saj je prepričana, da brez aktivnega sodelovanja posameznikov in vseh številnih udeležencev v programih izobraževanja ne bi bili uspešni.

SMS – sporočilo: RMV1

 

ALENKA KOVAČIČ, prejemnica pomurske raziskovalne nagrade za najboljšo doktorsko disertacijo, ki jo je uspešno ubranila na Fakulteti za farmacijo Univerze v Ljubljani. Nagrado že 16. leto podeljuje Pomurska izobraževalna fundacija, Alenka Kovačič pa se je v pomursko akademsko sfero zapisala z izstopajočim raziskovalnim delom.

SMS – sporočilo: RMV2

Še kandidata za Pomurca meseca:

IVAN ZAJC, mag. farm., ki trenutno opravlja funkcijo vršilca dolžnosti direktorja Pomurskih lekarn, in je letošnji prejemnik prestižne nagrade Slovenskega farmacevtskega društva. Gre za najvišje društveno priznanje za izjemne zasluge pri razvoju farmacevtske stroke in predstavlja pomemben prispevek h gospodarskemu ter družbenemu razvoju. Je drugi Pomurec, ki je prejel omenjeno priznanje.

SMS – sporočilo: RMV3

MILAN VERTOT, prejemnik plakete Mestne občine Murska Sobota, ki že več desetletij aktivno deluje na področju razvoja tehnike in modelarstva. Na tem področju je vzgojil veliko uspešnih posameznikov, za svoje delo pa že prejel številne nagrade in priznanja. Je tudi dolgoletni aktivist na področju zaščite in reševanja, odlikuje pa ga tudi 30-letno delo v gasilstvu.  Tudi na področju potapljanja je v severovzhodni Sloveniji oral ledino.

SMS – sporočilo: RMV4

 

 

GLASOVNICA_avgust 2018

 

POMURKA / POMUREC MESECA JULIJA

Začenjamo šesti letošnji mesečni izbor za Pomurko in Pomurca leta 2018. Najprej povejmo, da ste pretekli mesec največ glasov namenili METI ŠTUHEC, ki ji je Dijaška organizacija Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport podelila priznanje za Naj dijakinjo leta 2016/17.

Med moškima kandidatoma ste največ glasov zaupali prof. dr. MITJI LAINŠČAKU, kardiologu Splošne bolnišnice Murska Sobota, ki mu je na kongresu Zveze za srčno popuščanje pri  Evropskem kardiološkem združenju na Dunaju bila zaupana vodilna strokovna funkcija v organizacij, ki skrbi za vsebinsko, strokovno in organizacijsko pripravo kongresa.

Tudi julija lahko izbirate med štirimi našimi predlogi. Med dvema ženskama in dvema moškima. Glasovali boste lahko samo za enega kandidata ali kandidatko ali eno kandidatko in enega kandidata. Svojega glasu pa ne boste mogli oddati obema kandidatkama ali obema kandidatoma.

Svoj glas lahko oddate tudi prek sms – sporočil na številko 2929. Glasovanje bo potekalo do četrtka, 26. julija do polnoči.

Do četrtka, 26. julija boste lahko pošiljali tudi glasovnice, ki jih najdete na naši spletni strani www.murskival.si, ki jih natisnete in pošljete na naš naslov: Radio Murski val, Ulica arhitekta Novaka 13, Murska Sobota.

V končnem rezultatu bomo upoštevali vsa tri glasovanja, vsako v tretjinskem deležu.

Tukaj pa so že naši predlogi. Kandidatki za Pomurko meseca:

MARIJA PERIČ, dolgoletna družinska zdravnica v ambulanti na Cankovi, ki se je upokojila in predala koncesijo za opravljanje dejavnosti družinske medicine. Njeni pacienti si jo bodo zapomnili po strokovnosti, materinskem čutu do bolnika in celostni obravnavi. Njen pristop je bil poseben po tem, da ni obravnavala samo zdravstvenih težav, temveč si je vzela čas tudi za bolnikovo duševno počutje.

SMS – sporočilo: RMV1

 

TADEJA FORJANIČ iz Motovilec, ki je na Univerzi v Ljubljani na Fakulteti za elektrotehniko uspešno zagovarjala delo z naslovom Modeliranje biološkega odziva na elektroporacijo v elektrokemoterapiji in genski terapiji, in si tako pridobila naziv doktorica znanosti. Nova pomurska akademikinja je tesno povezana z domačo regijo, kamor se redno vrača.

SMS – sporočilo: RMV2

Še kandidata za Pomurca meseca:

LASZLO GŐNCZ, dozdajšnji madžarski narodnostni poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije, ki se je po treh mandatih in 10. letih poslanskega dela poslovil s tega mesta. Kot narodnostni poslanec je odgovorno in predano zastopal madžarsko skupnost v Prekmurju, obenem pa je bil tudi načelen pomurski poslanec. Svoje delo je dopolnjeval z delom na literarnem, raziskovalnem in kulturnem področju, kar je bogat prispevek k duhovnemu razvoju naše regije.

SMS – sporočilo: RMV3

 

MILAN OSTERC, prostovoljec in prejemnik priznanja Republike Slovenije za prostovoljstvo za leto 2017. Priznanje je prejel za izjemno prostovoljsko delo na področju socialne dejavnosti in zdravja. Milan Osterc je že dve desetletji aktiven v najrazličnejših društvih s področja socialne dejavnosti in zdravja. Je tajnik in urednik spletne strani Društva ledvičnih bolnikov Pomurja, je predsednik krajevne organizacije Rdečega križa Cankova in Društva upokojencev Cankova. Leta 2002 je ustanovil prvo društvo za zdravljenje odvisnosti v Pomurju, ki mu tudi predseduje. Poleg tega kot koordinator štirih centrov za zdravljenje v Pomurju sodeluje z mnogimi institucijami in društvi.

SMS – sporočilo: RMV4

 

GLASOVNICA_julij 2018

 

POMURKA / POMUREC MESECA JULIJA

Začenjamo peti letošnji mesečni izbor za Pomurko in Pomurca leta 2018. Najprej povejmo, da ste pretekli mesec največ glasov namenili ŽUŽANI SEČKO iz Murske Sobote, prejemnici reda za zasluge s srebrnim križem za prizadevno delo v madžarski diaspori v Prekmurju in za ohranjanje madžarske kulture, jezika in identitete.

Med moškima kandidatoma ste največ glasov zaupali JOŽETU RITUPERJU iz Markišavec, ki kot sodelavec Evangeličanske humanitarne organizacije že skoraj dve desetletji požrtvovalno pomaga ljudem v stiski, kot gasilec in humanitarec pa je tudi sicer družbeno aktiven.

Tudi junija lahko izbirate med štirimi našimi predlogi. Med dvema ženskama in dvema moškima. Glasovali boste lahko samo za enega kandidata ali kandidatko ali eno kandidatko in enega kandidata. Svojega glasu pa ne boste mogli oddati obema kandidatkama ali obema kandidatoma.

Svoj glas lahko oddate tudi prek sms – sporočil na številko 2929. Glasovanje bo potekalo do četrtka, 28. junija do polnoči.

Do četrtka, 28. junija boste lahko pošiljali tudi glasovnice, ki jih najdete na naši spletni strani www.murskival.si, ki jih natisnete in pošljete na naš naslov: Radio Murski val, Ulica arhitekta Novaka 13, Murska Sobota.

V končnem rezultatu bomo upoštevali vsa tri glasovanja, vsako v tretjinskem deležu.

Tukaj pa so že naši predlogi. Kandidatki za Pomurko meseca:

MARIJA KOHEK, ki v Splošni bolnišnici opravlja dela medicinske sestre za obvladovanje bolnišničnih okužb in je tudi koordinator zdravstvene nege, ter skrbnik sistema obvladovanja kliničnih tveganj in je prejela najvišje priznanje za strokovno delo na področju zdravstvene nege – Znati znak Zbornice Zveze. Marija je srčna, strokovna in dosledna oseba, delo v bolnišnici pa ji predstavlja skrb in odgovornost do pacientov, ki so ji najpomembnejši.

SMS – sporočilo: RMV1

 

META ŠTUHEC, dijakinja 3. letnika Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, ki ji je Dijaška organizacija Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport podelila priznanje za Naj dijakinjo leta 2016/17. Meta je žirijo prepričala s širokim naborom obšolskih dejavnosti na področju družboslovja in umetnosti.

SMS – sporočilo: RMV2

Še kandidata za Pomurca meseca:

prof. dr. MITJA LAINŠČAK, kardiolog Splošne bolnišnice Murska Sobota, ki mu je na kongresu Zveze za srčno popuščanje pri  Evropskem kardiološkem združenju na Dunaju bila zaupana vodilna strokovna funkcija v organizacij, ki skrbi za vsebinsko, strokovno in organizacijsko pripravo kongresa. S tem je Lainščak postal prvi Slovenec, ki mu je bila v zgodovini Evropskega kardiološkega združenja zaupana taka funkcija. Prav tako je vodja raziskave o pogostosti srčnega popuščanja, ki jo izvajajo v soboški bolnišnici in je ključna za nadaljnje nacionalne smernice na področju kardiologije.

SMS – sporočilo: RMV3

 

OSKAR MAKARI iz Sela na Goričkem, ki je bil tudi letos na čelu organizacije 14. mednarodnega srednjeevropskega tekmovanja v košnji z navadno koso. Pevsko društvo Selo, katerega predsednik je Makari, vsako leto organizira tudi vaške igre in prikaz kmečkih opravil, v Selu pa pogosto gostijo tudi udeležence iz drugih držav. S tem poskrbi za ohranjanje tradicije, druženje in prijetno razpoloženje ter srečanje ljudi iz domače in okoliških vasi.

SMS – sporočilo: RMV4

 

 

 

GLASOVNICA_junij 2018