Domov

Pomurec/ka meseca


POMURKA / POMUREC MESECA JULIJA

Začenjamo šesti letošnji mesečni izbor za Pomurko in Pomurca leta 2018. Najprej povejmo, da ste pretekli mesec največ glasov namenili METI ŠTUHEC, ki ji je Dijaška organizacija Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport podelila priznanje za Naj dijakinjo leta 2016/17.

Med moškima kandidatoma ste največ glasov zaupali prof. dr. MITJI LAINŠČAKU, kardiologu Splošne bolnišnice Murska Sobota, ki mu je na kongresu Zveze za srčno popuščanje pri  Evropskem kardiološkem združenju na Dunaju bila zaupana vodilna strokovna funkcija v organizacij, ki skrbi za vsebinsko, strokovno in organizacijsko pripravo kongresa.

Tudi julija lahko izbirate med štirimi našimi predlogi. Med dvema ženskama in dvema moškima. Glasovali boste lahko samo za enega kandidata ali kandidatko ali eno kandidatko in enega kandidata. Svojega glasu pa ne boste mogli oddati obema kandidatkama ali obema kandidatoma.

Svoj glas lahko oddate tudi prek sms – sporočil na številko 2929. Glasovanje bo potekalo do četrtka, 26. julija do polnoči.

Do četrtka, 26. julija boste lahko pošiljali tudi glasovnice, ki jih najdete na naši spletni strani www.murskival.si, ki jih natisnete in pošljete na naš naslov: Radio Murski val, Ulica arhitekta Novaka 13, Murska Sobota.

V končnem rezultatu bomo upoštevali vsa tri glasovanja, vsako v tretjinskem deležu.

Tukaj pa so že naši predlogi. Kandidatki za Pomurko meseca:

MARIJA PERIČ, dolgoletna družinska zdravnica v ambulanti na Cankovi, ki se je upokojila in predala koncesijo za opravljanje dejavnosti družinske medicine. Njeni pacienti si jo bodo zapomnili po strokovnosti, materinskem čutu do bolnika in celostni obravnavi. Njen pristop je bil poseben po tem, da ni obravnavala samo zdravstvenih težav, temveč si je vzela čas tudi za bolnikovo duševno počutje.

SMS – sporočilo: RMV1

 

TADEJA FORJANIČ iz Motovilec, ki je na Univerzi v Ljubljani na Fakulteti za elektrotehniko uspešno zagovarjala delo z naslovom Modeliranje biološkega odziva na elektroporacijo v elektrokemoterapiji in genski terapiji, in si tako pridobila naziv doktorica znanosti. Nova pomurska akademikinja je tesno povezana z domačo regijo, kamor se redno vrača.

SMS – sporočilo: RMV2

Še kandidata za Pomurca meseca:

LASZLO GŐNCZ, dozdajšnji madžarski narodnostni poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije, ki se je po treh mandatih in 10. letih poslanskega dela poslovil s tega mesta. Kot narodnostni poslanec je odgovorno in predano zastopal madžarsko skupnost v Prekmurju, obenem pa je bil tudi načelen pomurski poslanec. Svoje delo je dopolnjeval z delom na literarnem, raziskovalnem in kulturnem področju, kar je bogat prispevek k duhovnemu razvoju naše regije.

SMS – sporočilo: RMV3

 

MILAN OSTERC, prostovoljec in prejemnik priznanja Republike Slovenije za prostovoljstvo za leto 2017. Priznanje je prejel za izjemno prostovoljsko delo na področju socialne dejavnosti in zdravja. Milan Osterc je že dve desetletji aktiven v najrazličnejših društvih s področja socialne dejavnosti in zdravja. Je tajnik in urednik spletne strani Društva ledvičnih bolnikov Pomurja, je predsednik krajevne organizacije Rdečega križa Cankova in Društva upokojencev Cankova. Leta 2002 je ustanovil prvo društvo za zdravljenje odvisnosti v Pomurju, ki mu tudi predseduje. Poleg tega kot koordinator štirih centrov za zdravljenje v Pomurju sodeluje z mnogimi institucijami in društvi.

SMS – sporočilo: RMV4

 

GLASOVNICA_julij 2018

 

POMURKA / POMUREC MESECA JULIJA

Začenjamo peti letošnji mesečni izbor za Pomurko in Pomurca leta 2018. Najprej povejmo, da ste pretekli mesec največ glasov namenili ŽUŽANI SEČKO iz Murske Sobote, prejemnici reda za zasluge s srebrnim križem za prizadevno delo v madžarski diaspori v Prekmurju in za ohranjanje madžarske kulture, jezika in identitete.

Med moškima kandidatoma ste največ glasov zaupali JOŽETU RITUPERJU iz Markišavec, ki kot sodelavec Evangeličanske humanitarne organizacije že skoraj dve desetletji požrtvovalno pomaga ljudem v stiski, kot gasilec in humanitarec pa je tudi sicer družbeno aktiven.

Tudi junija lahko izbirate med štirimi našimi predlogi. Med dvema ženskama in dvema moškima. Glasovali boste lahko samo za enega kandidata ali kandidatko ali eno kandidatko in enega kandidata. Svojega glasu pa ne boste mogli oddati obema kandidatkama ali obema kandidatoma.

Svoj glas lahko oddate tudi prek sms – sporočil na številko 2929. Glasovanje bo potekalo do četrtka, 28. junija do polnoči.

Do četrtka, 28. junija boste lahko pošiljali tudi glasovnice, ki jih najdete na naši spletni strani www.murskival.si, ki jih natisnete in pošljete na naš naslov: Radio Murski val, Ulica arhitekta Novaka 13, Murska Sobota.

V končnem rezultatu bomo upoštevali vsa tri glasovanja, vsako v tretjinskem deležu.

Tukaj pa so že naši predlogi. Kandidatki za Pomurko meseca:

MARIJA KOHEK, ki v Splošni bolnišnici opravlja dela medicinske sestre za obvladovanje bolnišničnih okužb in je tudi koordinator zdravstvene nege, ter skrbnik sistema obvladovanja kliničnih tveganj in je prejela najvišje priznanje za strokovno delo na področju zdravstvene nege – Znati znak Zbornice Zveze. Marija je srčna, strokovna in dosledna oseba, delo v bolnišnici pa ji predstavlja skrb in odgovornost do pacientov, ki so ji najpomembnejši.

SMS – sporočilo: RMV1

 

META ŠTUHEC, dijakinja 3. letnika Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, ki ji je Dijaška organizacija Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport podelila priznanje za Naj dijakinjo leta 2016/17. Meta je žirijo prepričala s širokim naborom obšolskih dejavnosti na področju družboslovja in umetnosti.

SMS – sporočilo: RMV2

Še kandidata za Pomurca meseca:

prof. dr. MITJA LAINŠČAK, kardiolog Splošne bolnišnice Murska Sobota, ki mu je na kongresu Zveze za srčno popuščanje pri  Evropskem kardiološkem združenju na Dunaju bila zaupana vodilna strokovna funkcija v organizacij, ki skrbi za vsebinsko, strokovno in organizacijsko pripravo kongresa. S tem je Lainščak postal prvi Slovenec, ki mu je bila v zgodovini Evropskega kardiološkega združenja zaupana taka funkcija. Prav tako je vodja raziskave o pogostosti srčnega popuščanja, ki jo izvajajo v soboški bolnišnici in je ključna za nadaljnje nacionalne smernice na področju kardiologije.

SMS – sporočilo: RMV3

 

OSKAR MAKARI iz Sela na Goričkem, ki je bil tudi letos na čelu organizacije 14. mednarodnega srednjeevropskega tekmovanja v košnji z navadno koso. Pevsko društvo Selo, katerega predsednik je Makari, vsako leto organizira tudi vaške igre in prikaz kmečkih opravil, v Selu pa pogosto gostijo tudi udeležence iz drugih držav. S tem poskrbi za ohranjanje tradicije, druženje in prijetno razpoloženje ter srečanje ljudi iz domače in okoliških vasi.

SMS – sporočilo: RMV4

 

 

 

GLASOVNICA_junij 2018