V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

29 oktobra 2019 Šport


Krajevna skupnost Cven, Občina Ljutomer, Športna zveza Ljutomer so sinoči pred zadružnim domom na Cvenu pripravili prisrčen sprejem Davidu Žibratu  svetovnemu prvaku v kickboksu v light contactu v kategoriji do 89 kg doma z Mote članu Kickboksing kluba Pomurje, ki je na 22. svetovnem prvenstvu v Sarajevu med 754 tekmovalci iz 58 držav prvič osvojil naslov svetovnega prvaka. Žibrat je sodeloval na svetovnih prvenstvih že leta 2013 v Turčiji, ko je bil peti, leta 2015 je bil v Dublinu tretji, leta 2017 pa v Budimpešti drugi;  tokrat je stopil na najvišjo stopničko

V soboški Fazaneriji bo jutri ob 19.30   nogometni praznik. Nogometaši Mure bodo v povratni četrtfinalni nogometni tekmi  za slovenski pokal gostili nogometaše Domžal, ki so prvo tekmo  proti Muri dobili z rezultatom 3:2. Tokrat v edinem prvoligaškem dvoboju   zadošča igralcem Mure minimalna zmaga z 1:0,  da se bodo uvrstili med štiri najboljše ekipe slovenskega pokala. Ob igranju Mure v Murski Soboti bo zanimiva tudi  tekma v Velenju, kjer je  Nafta 1903 dobila prvo tekmo proti Rudarju z 2:1 in mnogi si močno želijo dvoboja med Muro in Nafto 1903 v  polfinalu slovenskega pokala.

Amadej Marosa and Luka Bobicanec celebrating during soccer match between Mura and Krsko, Round 23 of PLTS 2018/19, played in Fazanerija, Murska Sobota, Slovenia on March 16, 2019

V Ormožu je bilo strelsko tekmovanje z naslovom »Strelski upi« na katerem so nastopili tudi pomurski strelci. Med mladinci moštveno je v streljanju s standardno zračno puško  zmagal  Trzin s 1232,4. krogi, četrta je bila Murska Sobota v postavi: Jure Sočič, Patrik Farkaš in Blaž Makari s 1203,1. krogom. Na 13. mesto so se uvrstili Turniščani, s  kjer je bil najboljši posameznik Leon Režonja s 403,5.krogi, 15. pa so bili Ljutomerčani, najboljši posameznik je bil Tic Budja s 389,6.krogi. Posamično je v predtekmovanju zmagal Jure Sočič s 412.krogi, v finalu pa je bil Jure Sočič drugi, Patrik Farkaš četrti in Leon Režonja šesti.

V zadnjem 7. kolu jesenskega dela pomurske lige v malem nogometu na travnatih igriščih so igrali takole: Teleing Razkrižje – Sobota 5:0, Meteor Melinci – Mladi Odranci 7:2, Tešanovci – Bobri Dolnja Bistrica  7:1 in Elbo Gomilica – Trnje 3:4. Po nepopolnem zadnjem jesenskem kolu vodi Elbo iz Gomilice s 15.točkami pred Trnjem, ki jih ima 13 in Tešanovci, ki so zbrali12 točk. Zaostalo srečanje med Odranci in Trnjem bo v četrtek 31. oktobra ob 15.uri in šele po tej tekmi bo znan jesenski prvak. 

V Radljah ob Dravi je bilo območno tekmovanje invalidov v šahu. Zmagalo je Društvo invalidov  Dravograd z 18,5 .točkami, Ljutomerčani z ekipo Janko Brunčič, Franjo Vizjak, Vlado Skuhala in Franc Sukič  so bili z 12.točkami deseti. Najboljši posameznik pri Ljutomerčanih je bil Janko Brunčič s 4 točkami. Na 12. mesto se je uvrstilo Medobčinsko društvo invalidov  Murska Sobota z 11,5 točkami.  Najboljši posameznik v soboški ekipi je bil Jože Glavač s 4.točkami.