V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

11 januarja 2020 Šport


Selektor slovenske ženske nogometne reprezentance Borut Jarc je na mini priprave slovenske ženske reprezentance od 24. do 27. januarja v Portorož povabil 22 igralk. Med njimi je povabljenih kar  deset igralk Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje. Povabilo so dobile naslednje igralke: Kim Juršnik, Nina Kajzba, Špela Kolbl, Kaja Korošec, Sara Makovec, Sara Nemet, Anja Prša, Ines Sok, Luana Zajmi in Špela Rozmarič.  S članicami slovenske nogometne reprezentance bo sodelovala tudi trenerka in pomočnica selektorja Nuša Ladinek.

V  2. kolu slovenske košarkarske lige za igralke stare do 17 let so v Murski Soboti igralke Pomurja premagale  B ekipo Cinkarne Celje z rezultatom 62: 54. Za Pomurje so največ točk k zmagi prispevale: Mia Žekš 27, Aneja Stojko 15 in  Lara Lutar 8 točk, pri Celjankah je Tina Dobrijević zadela 19 točk.

V Kidričevem je bil četrti odprti namiznoteniški turnir severovzhodne regije  za mlade igralce.  Sodelovalo je 75 igralcev iz severovzhodne regije,  iz Pomurja pa so tekmovali le igralci Namiznoteniškega kluba Sobota.  V prvi kvalitetni skupini se je najbolje na peto mesto uvrstil  Luka Šantavec, v drugi skupini  se je je Eva Hauko uvrstila prav tako na peto mesto, v tretji skupini pa je bil deveti Oskar Horvat.

Hkrati s člani in članicami igrajo na 29. državnem prvenstvu  v dvoranskem hokeju tudi mladi igralci starostne kategorije U – 13. Na drugem turnirju v Puconcih  so igrali takole: Moravske Toplice – Triglav Predanovci 5:1, Lipovci I – Triglav 1:7, Triglav – Lipovci II 0:4, Lipovci II – Lipovci I  2:3, Moravske Toplice –  Lipovci II 2:1 in Lipovci I – Moravske Toplice 2:1.  Po dveh turnirjih med štirimi ekipami vodi I. ekipa Lipovec s 25. točkami, med strelci  vodi Samo Vučko iz Lipovec z 10. zadetki pred Nejcem Andrejem iz Triglava s 7. zadetki.

Na 4. šahovskem turnirju kadetske lige je v Mariboru  je med  39. šahisti zasedel osmo mesto Tian Mohar iz Osnovne šole III Murska Sobota, ki je zbral štiri točke in pol.