V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Zdigni pokrivač

18 julija 2017 Aktualno Oddaje


s kuharjem Jako

POLNJENE BUČKE S PARMEZANOVO OMAKO IN KURKUMO

Sestavine za 2 osebi:

  • 2 majhni bučki
  • malo kokosove maščobe
  • pol pora
  • 20 g šampinjonov
  • 1 nariban korenček
  • 100 g stebelne zelene
  • 100 g mesne slanine
  • 30 g naribanega sira
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • malo kurkume, timijana
  • 2 žlici parmezana
  • sol, beli poper, muškatni orešček

Priprava:

Bučke razpolovimo po dolžini in z žlico izdolbemo sredico. V vročo ponev damo malo kokosove maščobe ter na rezance narezano slanino, por, korenček in stebelno zeleno. Nato dodamo na rezine narezane šampinjone in izdolbeno sredico bučke. Začinimo po okusu.

Polovičke bučk posolimo in jih nadevamo. Po vrhu potresemo z naribanim sirom in pečemo v ogreti pečici pri 200 °C približno 20 minut. Med tem časom pripravimo omako iz smetane za kuhanje, v katero damo parmezan in malo kurkume, sol, muškatni orešek in poper. Prevremo in omako prelijemo preko pečenih bučk.

Nasvet:

Bučke vedno nasolite, preden jih nadevate, saj bodo sicer manj okusne. Bučkam in šampinjonom se zelo poda malo timijana. Ta začimba jih prav poživi. Zraven vedno postrezite kaj mlečnega, saj mlečna maščoba lepo dopolni okus zelenjave.

http://kuhar-jaka.si/e-shop/

https://www.facebook.com/kuharjaka/