V etru
Mali oglasi
Domov

Zdigni pokrivač

28 maja 2017 Aktualno Oddaje


PIŠČANČJA ZELENJAVNA MUČKALICA

Sestavine za 2 osebi:

  • 100 g piščančjega fileja
  • malo kokosove maščobe
  • 1 čebula
  • 1 paprika
  • 50 g stebelne zelene
  • 1 bučka
  • 2 stroka česna
  • malo belega vina
  • 2 paradižnika
  • 80 g masla
  • sol, poper, sesekljan peteršilj

Priprava:

Piščančji file narežemo na kocke in v vroči, s kokosovo maščobo namaščeni ponvi popečemo. Odstranimo ga iz ponve in v njej prepražimo sesekljano čebulo, na kocke narezano papriko, zeleno in bučko. Na koncu dodamo sesekljan česen in zalijemo z vinom.

Dušimo dobri dve minuti in dodamo na drobne kocke narezan paradižnik. Vse sestavine dušimo še dodatnih pet minut. Ob koncu dodamo popečeno piščančje meso in zalijemo z vodo, slednja naj bo vštric z zelenjavo in mesom. Pred postrežbo dodamo košček masla.

Nasvet:

Pri pripravi mučkalice skorajda ni omejitev, več bo zelenjave, bolj bo okusna. Vendar pri toplotni obdelavi vedno sledite načelu, da začnete z dušenem trše zelenjave, listnato pa dodate na koncu. Tako boste ohranili več hranil. Mučkalico lahko pripravite tudi brez piščančjega fileja – samo iz zelenjave.

 

 

http://kuhar-jaka.si/e-shop/

https://www.facebook.com/jakob.polajzer?hc_ref=SEARCH