
Zdigni pokrivač
PIŠČANČJA ZELENJAVNA MUČKALICA
Sestavine za 2 osebi:
- 100 g piščančjega fileja
- malo kokosove maščobe
- 1 čebula
- 1 paprika
- 50 g stebelne zelene
- 1 bučka
- 2 stroka česna
- malo belega vina
- 2 paradižnika
- 80 g masla
- sol, poper, sesekljan peteršilj
Priprava:
Piščančji file narežemo na kocke in v vroči, s kokosovo maščobo namaščeni ponvi popečemo. Odstranimo ga iz ponve in v njej prepražimo sesekljano čebulo, na kocke narezano papriko, zeleno in bučko. Na koncu dodamo sesekljan česen in zalijemo z vinom.
Dušimo dobri dve minuti in dodamo na drobne kocke narezan paradižnik. Vse sestavine dušimo še dodatnih pet minut. Ob koncu dodamo popečeno piščančje meso in zalijemo z vodo, slednja naj bo vštric z zelenjavo in mesom. Pred postrežbo dodamo košček masla.
Nasvet:
Pri pripravi mučkalice skorajda ni omejitev, več bo zelenjave, bolj bo okusna. Vendar pri toplotni obdelavi vedno sledite načelu, da začnete z dušenem trše zelenjave, listnato pa dodate na koncu. Tako boste ohranili več hranil. Mučkalico lahko pripravite tudi brez piščančjega fileja – samo iz zelenjave.
https://www.facebook.com/jakob.polajzer?hc_ref=SEARCH