Domov

Zdigni pokrivač

6 junija 2017 Aktualno Oddaje


Polenovka / Japonska češnja

Dimljena polenovka

  • 600 g fileja polenovke
  • 20 g čaja Japonska češnja
  • solni cvet

Grahov pire s čajem

  • 150 g graha
  • 4 g čaja Japonska češnja
  • 40 g masla
  • sol
  • poper

Bob v maslu

  • 100 g boba
  • 200 g prečiščenega masla
  • sol

Krožnik

  • grahovi poganjki

Dimljena polenovka

Obložite posodo z aluminijasto folijo in vanjo posujte čaj. Postavite polenovko na mrežo, ki se prilega posodi tako, da je riba dvignjena 10 cm nad dnom posode. Nad nizkim ognjem segrevajte posodo dokler se ne začne kaditi iz čaja. Nato postavite mrežo v posodo in nepredušno pokrijte. Segrevajte posodo še nadaljnje 2 minuti in odstavite iz ognja. Po 5 minutah vzemite ribo iz posode in začinite s solnim cvetom.

Grahov pire s čajem

Čaj skuhajte v 150 ml vode in precedite. Grah olupite in ga skupaj z maslom dodajte v čaj. Zmeljite s paličnim mešalnikom in začinite s soljo in poprom.

https://www.facebook.com/MojmirSiftar/?fref=ts