Domov

Zdigni pokrivač

20 junija 2017 Aktualno Oddaje


V SLANINO OVITA PEČENKA

Za 6 oseb potrebujemo:

– 1 kg mletega mesa

– 500 g stročjega fižola

– strok česna

– 200 g slanine

– 4 rezine kuhanega pršuta

– 100 g gauda sira

– 100 g špinače

– 2 jajci

– sol, začimbna mešanica za svinjino, kajenski poper

Priprava jedi:

Mleto meso stresemo v skledo, mu dodamo jajci, sol, začimbno mešanico za svinjino ter kajenski poper po okusu. Dobro premešamo, po okusu lahko dodamo žličko gorčice. Vzamemo alufolijo in jo namastimo z olivnim olje, položimo v pekač ter stresemo zmes in jo enakomerno porazdelimo (1 cm debeline) ter svežo špinačo ali rukolo. Na meso položimo kuhan pršut, nato rezine sira (naj bo malo zunaj, da se omehča za zavijanje) ter s pomočjo folije tesno zavijemo v štruco. Meso odstranimo na desko na folijo pa položimo slanino, slanina naj bo položena čez celotno folijo, rezine slanine naj se malo prekrivajo, da ne bo pečenka izgubljala sočnost. Sedaj položimo meso na slanino in ga zavijemo čez končne strani pečenke položimo vodoravno še rezine slanine, da jo popolnoma zapremo ter jo zavijemo v alufolijo in damo v ogreto pečico (220°C za 20 minut) nato pečeno odvijemo iz folije in jo pečemo na 180°C še približno 25 minut. Med tem časom v majhni količini slane vode skuhamo stročji fižol, katerega lahko ovijemo v slanino in na hitro popečemo v vroči ponvi ter na koncu obogatimo s kocko masla. Pečenko damo iz pečice in počakamo 15 minut, da se mesni sokovi umirijo nato jo narežemo na rezine (2 cm). Na krožnik damo pest rukole, pokapljamo z olivnim oljem in limoninim sokom ter kančkom soli. Nanjo položimo rezino pečenke s koščkom masla in zraven položimo še v slanino ovit stročji fižol. Za barvitost in polnost vitaminov, dodamo na rezine narezane trakove rdeče in rumene paprike.

http://kuhar-jaka.si/e-shop/

https://www.facebook.com/kuharjaka/