
Zdigni pokrivač s kuharjem Jako
12 oktobra 2017 Aktualno Oddaje
Bučkini zvitki z dimljenim lososom in skuto
Sestavine za 2 osebi:
1 velika bučka
50 g dimljenega lososa
50 g kremnega sirnega namaza
1 žlička svežega ribanega hrena
100 ml stepene sladke smetane
koper
limonin sok
sol, poper
Priprava:
Bučko po dolžini narežemo na tanke rezine in jih v ogreti, namaščeni ponvi popečemo na obeh straneh. Ohladimo. Pripravimo kremni namaz na osnovi sirnega namaza, ki mu dodamo par kapljic limoninega soka, sveže nariban hren in stepeno sladko smetano.
Kremni namaz nanesemo na rezine bučk, na začetek damo košček lososa in zvijemo bučko v zvitek. Okrasimo s koprom in po želji s sesekljanim drobnjakom.
Nasvet:
Bučkini zvitki so čudovita hladna predjed, ki jo lahko ponudite ob obisku, lahko so sestavni del žar krožnika. Vedno servirajte ohlajene zvitke, namesto lososa lahko uporabite drugo meso ali popečene rezine šampinjonov s kančkom česna.