
Zdigni pokrivač s kuharjem Jako
15 avgusta 2017 Aktualno Oddaje
JAJČEVCI NA ŽARU S PARADIŽNIKOM IN MOCARELO
Sestavine za 2 osebi:
- 1 jajčevec
- sok pol limone
- 1 paradižnik
- 200 g mocarele
- 2 žlici olivnega olja
- 1 strok česna
- sol, poper, svež peteršilj
Priprava:
Jajčevec operemo in narežemo na rezine, jih posolimo in pokapamo z limoninim sokom. Počakamo nekaj časa, da se odcedi nekaj vode. Nato jih na papirnati brisači osušimo in v vroči namaščeni ponvi ali na žaru na hitro popečemo.
Zložimo na ploščo in nanje položimo tanko rezino paradižnika in pol mocarele. Pokapamo jih lahko s tržaško omako (naredimo jo iz olivnega olja, česna in peteršilja).
Nasvet:
Na žaru popečene jajčevce lahko uporabite za pripravo odličnega namaza ali kot dodatek k jedem. Jajčevce brez olupka popecite na žaru, vedno jih pokapajte z limono, da ne potemnijo. Nato pripravite majonezo iz rumenjaka, ki mu počasi dolivate olivno olje, na koncu pa dodajte še malo gorčice, soli in popra. Jajčevce skupaj z majonezo spasirajte v gladek namaz. Lahko mu dodate še maslo in dobite primerno zabelo za mesne jedi in kot priloga k zelenjavi.

????????????????????????????????????