Domov

Zdigni pokrivač s kuharjem Jako

15 avgusta 2017 Aktualno Oddaje


JAJČEVCI NA ŽARU S PARADIŽNIKOM IN MOCARELO

Sestavine za 2 osebi:

  • 1 jajčevec
  • sok pol limone
  • 1 paradižnik
  • 200 g mocarele
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 strok česna
  • sol, poper, svež peteršilj

Priprava:

Jajčevec operemo in narežemo na rezine, jih posolimo in pokapamo z limoninim sokom. Počakamo nekaj časa, da se odcedi nekaj vode. Nato jih na papirnati brisači osušimo in v vroči namaščeni ponvi ali na žaru na hitro popečemo.

Zložimo na ploščo in nanje položimo tanko rezino paradižnika in pol mocarele. Pokapamo jih lahko s tržaško omako (naredimo jo iz olivnega olja, česna in peteršilja).

Nasvet:

Na žaru popečene jajčevce lahko uporabite za pripravo odličnega namaza ali kot dodatek k jedem. Jajčevce brez olupka popecite na žaru, vedno jih pokapajte z limono, da ne potemnijo. Nato pripravite majonezo iz rumenjaka, ki mu počasi dolivate olivno olje, na koncu pa dodajte še malo gorčice, soli in popra. Jajčevce skupaj z majonezo spasirajte v gladek namaz. Lahko mu dodate še maslo in dobite  primerno zabelo za mesne jedi in kot priloga k zelenjavi.

????????????????????????????????????