V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Zdigni pokrivač: Tiramisu z jagodami

23 avgusta 2017 Aktualno Oddaje


Tiramisu z jagodami

Sladica, ki nikoli ne razočara in je primerna za vse priložnosti.

Pri nas ga enostavno obožujemo v vseh variacijah. S sadjem ali brez.

Poleg tega pa je pripravljen v manj kot pol ure. Jaz ga po navadi pripravim zvečer, da je potem drugi dan, ko se vsi okusi povežejo, enostavno čudovit.

Sestavine:

500 g macsarpone sira
200 ml smetane za stepanje
7 rumenjakov
110 – 150 g sladkorja
kakav v prahu
košarica svežih jagod
kava

300 g bebi piškotov

Najprej z mešalnikom vsaj 5 minut, na najvišji hitrosti, zmešamo rumenjake s sladkorjem v gosto kremo. Ta del je najpomembnejši. Krema mora biti gosta.

Dodamo mascarpone sir ter stepeno sladko smetano. Zmešamo na nižji hitrosti.

Posebej v posodici skuhamo kavo in pazimo, da ni vmes kavne usedline.

V okroglem pekaču, kateremu odstranimo stranice, na dno položimo najprej eno plast bebi piškotov namočenih v kavo in jo pokrijemo s polovico kreme.

Na kremo položimo narezane jagode.

Plasti z jagodami sledi spet plast piškotov namočenih v kavo, ter druga plast kreme.

Po vrhu posujemo kakav in tiramisu shranimo v hladilniku.