Domov

Zdigni pokrivač z Darjo Lovšin

10 julija 2018 Aktualno Oddaje


Piščančja nabodala z žara

ZAKAJ?

Belo meso v kombinaciji z zelenjavo je dober način, kako na dan imeti priporočljivih pet obrokov zelenjave ali sadja. Brez glikemične obremenitve.

Za 4 osebe potrebujemo:

50 dag piščančjih prsi

rdeča paprika

rumena paprika

mlado čebulo

soli, sveže mlet poper

žlice olivnega olja

Oprane paprike narežemo na kvadrate, mlado čebulo na debelejše kolobarje. Na manjše kose narežemo tudi piščančji file, vse skupaj v večji skledi solimo, popramo in pokapljamo z oljem. Na lesena nabodalca izmenično nabadamo meso, papriko in čebulo. Spečemo na vročem žaru.

Ena porcija vsebuje:

249 kalorij

6 g ogljikovih hidratov

30 g beljakovin

13 g maščob

Več v kuharici, ki jo lahko naročite po tel. 01 542 5004 ali revija.dita@siol.net.