V etru
Nočni glasbeni program
Domov
  • Domov
  • Aktualno
  • Oddaje
  • Zdigni pokrivač z Mojmirjem Markom Šiftarjem, ki se s »kolinami« poteguje za prestižni naslov S.Pellegrino Young Chef 2018

Zdigni pokrivač z Mojmirjem Markom Šiftarjem, ki se s »kolinami« poteguje za prestižni naslov S.Pellegrino Young Chef 2018

26 septembra 2017 Aktualno Oddaje


Goveja juha s čajem

  • 500 g govejega bočnika
  • 100 g paradižnika
  • 100 g korenja
  • 50 g stebelne zelene
  • 50 g kolerabe
  • 100 g čebule
  • 1 strok česna
  • 50 g peteršiljeve korenine
  • 10 g peteršilja
  • sol
  • 15 g čaja Rooibush

Krožnik

  • 200 g govejega pljučnega fileja
  • 200 g sveže zelene ali oranžne melone
  • 16 g sezama

Goveja juha s čajem

Goveji bočnik postavite v 5 litrov hladne vode skupaj z narezano zelenjavo in peteršiljem ter solite. Kuhajte 8 ur na nizkem ognju pod vreliščem. Juho precedite in zavrite skupaj s čajem. Po 8 minutah precedite skozi gazo.

Krožnik

Pljučni file narežite na tanke rezine in preko njega postavite narezano melono ter sezam, ki ste ga 7 minut pražili na nizkem ognju. Prelijte z juho segreto na 90°C.