V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Zdigni pokrivač z Mojmirjem Šiftarjem

5 septembra 2017 Aktualno Oddaje


Pečena gosja jetra s čajem in blitvo (iz knjige Mojmirja Šiftarja: 44 odtenkov čaja)

  • 500 g gosjih jeter
  • 2 g suhega koromačevega cveta
  • 20 ml extra deviškega oljčnega olja gold Lisjak
  • solni cvet
  • 1 pomaranča

Krema blitve s čajem

  • 200 g blitve
  • 5 g čaja Pu erh
  • 20 masla
  • 30 ml smetane
  • sol
  • poper

 

Pečena gosja jetra

Gosja jetra očistite, odstranite večje žile in narežite na 2 cm debele rezine. V ponvi segrejte olje in 1 minuto opekajte jetra na vsaki strani. Začinite s cvetom koromača in solnim cvetom. Preko jeter naribajte lupino pomaranče.

Krema blitve s čajem

Čaj skuhajte v 150 ml vode in precedite. Dodajte ostale sestavine ter začinite s soljo in poprom. Zmeljite s paličnim mešalnikom in po potrebi pretlačite skozi sito.