V etru
Oddaja tedna
Domov

Zdigni pokrivač z Mojmirjem Šiftarjem

24 oktobra 2017 Aktualno Oddaje


Zdigni pokrivač: pripravite svinjske tace z bučnim oljem in koruzno poletno s čajem po receptu Mojmirjem Šiftarjem

Svinjske tace z bučnim oljem

*        16 svinjskih tac

*        2 rdeči čebuli

*        100 g korenja

*        50 g peteršiljeve korenine

*        50 g kolerabe

*        10 g celega popra

*        100 ml bučnega olja

*        sol

Presekajte tace na pol ter jih postavite v posodo z zelenjavo in poprom.

Zalijte z 10 litri hladne vode in zavrite. Kuhajte 2 uri, nato vzemite tace

iz posode. Odstranite meso s kosti in ga prelijte z bučnim oljem ter solite.

Postavite v hladilnik za 12 ur in meso segrejte pred serviranjem.

 

Koruzna polenta s čajem

*        25 g koruznega zdroba

*        100 ml mleka

*        50 ml sladke smetane

*        50 g masla

*        4 g čaja Čarovnik

*        sol

Zavrite mleko s smetano in maslom in solite. Dodajte čaj in odstavite z

ognja. Po 8 minutah precedite in ponovno zavrite. Vmešajte zdrob in med

mešanjem kuhajte 5 minut nad nizkim ognjem.