Domov

Zdigni pokrivač z Mojmirjem Šiftarjem

5 decembra 2017 Aktualno Oddaje


Golobje prsi z jasminovim čajem in tartufom

 

Golobje prsi (lahko tudi piščančje)

  • 4 fileji golobjih prsi
  • 30 ml extra deviškega oljčnega olja chili Lisjak
  • solni cvet

Preliv s čajem

  • 4 g čaja Jasmin
  • 110 g kisle smetane
  • 5 g belega balzamičnega kisa
  • sol

Ocvrti tartuf

  • 30 g svežega istrskega črnega tartufa
  • 200 ml rastlinskega olja
  • 50 ml olja s tartufi
  • sol

Kumarična solata

  • 200 g sveže kumare
  • 20 g šalotke
  • 20 ml belega balzamičnega kisa

 

Golobje prsi

Golobje prsi očistite in pustite, da se segrejejo na sobno temperaturo. V ponvi segrejte olje in prsi opecite trikrat po 30 sekund na vsaki strani. Prsi pustite počivati 5 minut, jih narežite na rezine in potrosite s solnim cvetom.

Preliv s čajem

Čaj za 5 sekund pomočite v vrelo vodo in osušite. Nasekljajte čaj in ga zmešajte s kislo smetano, kisom ter solite. Preliv pustite v hladilniku vsaj 12 ur pred uporabo.