Domov

Zdigni pokrivač z Mojmirjem Šiftarjem

1 avgusta 2017 Aktualno Oddaje


Marinirani rakci v zelenem čaju s paradižnikom!

Marinirani rakci v zelenem čaju s paradižnikom

 

Za 4 osebe:

 

600 g najljubših gamberov ali kozic oz. katerih koli rakov,

1 limeta,

4 g zelenega čaja genmaicha,

solni cvet in

beli poper.

 

Gambere očistimo in odstranimo oklepe iz repov. Čaj skuhamo v 90*C vroči vodi za 2 minuti. Precedimo in ohladimo. Očiščene repke začinimo s solnim cvetom in mletim poprom ter mariniramo 30 minut. Nato jih položimo v kuhan čaj in postavimo na nizki ogenj. Segrevamo do 60*C, nato precedimo. Poleg postrežemo malenkost majoneze, riževega čipsa, paradižnikov prah in po želji sveži paradižnik.

Prisluhnite!

https://www.facebook.com/mojmir.momo