V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport in šah

5 februarja 2020 Šport


V pripravljalni mednarodni nogometni tekmi je reprezentanca Slovenije U – 19,  pod taktirko selektorja Agrona Šalje,  v Antalyju igrala proti reprezentanci Turčije U – 19 1:1. Slovenska izbrana vrsta je bila brez dveh stalnih članov iz vrst soboške Mure  in to   poškodovanega  Renata Simića in Žige Lacija slednji  za prijateljsko tekmo ni dobil dovoljenja  njegovega sedanjega grškega kluba. Za Slovenijo ,ki je vodila z 1:0 je dosegel vodilni zadetek  v 26. minuti Miha Koncilija, izenačil  je v 83. minuti Emre Yidiz. Za slovensko izbrano vrsto  sta v drugem polčasu igrala tudi dva igralca Mure Kai Cipot in Luka Hren.  Povratna tekma obeh reprezentanc bo na programu v četrtek.

V  8.kolu druge avstrijske lige v badmintonu je ekipa BSC 70 Linz premagala  ekipo WBH Dunaj s 5:3. Za vodilno ekipo BSC Linz je igral tudi Lendavčan Miha Horvat in bil v dvoboju polovično uspešen. V igri moških dvojic sta Miha Horvat in  Miha Šepec premagala dvojico Andry Serov  – Michael Schauesberger z 21:14 in 21:16. V mešanih dvojicah pa Miha Horvat s soigralko Petro Polanc ni bil uspešen saj sta proti avstrijski dvojici utrpela poraz z 2:1. Na lestvici vodi ekipa Badmintonskega kluba BSC 70 iz Linza.

V uvodni ženski  košarkarski tekmi prvega kola sklepnega dela  košarkarske lige  za naslov prvaka je Cinkarna Celje v gosteh premagala Grosuplje z rezultatom 88:41. Za Celjanke je največ točk k zmagi prispevala Aleksandra Krošelj in to 29; za Cinkarno Celje pa je igrala tudi nekdanja igralka Pomurja doma iz Rakičana Blaža Čeh in v 14. minutah igre zadela 9 točk.

Na 3. pokalnem plesnem turnirju v Dobovi v  modernih tekmovalnih plesih  je Plesni klub Zeko iz Murske Sobote zbral štiri prva ter eno prvo in eno tretje mesto. Prva mesta so si priplesali v disco solo med deklicami: Kiara Vodišek, med članicami Živa Horvat, med dvojicami pri članicah: Maja Ocvirk in Živa Horvat. Zmagovalna je bila tudi mala disco skupina članov Plesnega kluba Zeko. Na drugo mesto se je uvrstila Maja Ocvirk med članicami v disco solu in na tretje Lana Škedelj med mladinkami.

Medobčinska nogometna zveza Lendava je  v telovadnici Dvojezične srednje šole v Lendavi pripravila  dvodnevno   slovensko akcijo »Rad igram nogomet« . Prvi dan  v soboto so nastopili mladi v  starostnih kategorijah U – 9 in U – 11, drugi dan pa  še mladi nogometaši kategorij U – 13 in U – 7. Tekmovanja se je udeležilo 250 nogometašev in nogometašic, strokovno vodstvo pa je bilo v rokah Damirja Roba.

Na območnem šahovskem tekmovanju Športnega društva cerebralne paralize Sonček  so na Jesenicah  med 17. šahisti iz celotne Slovenije sodelovali tudi šahisti pomurskega društva. Na prvo mesto se je uvrstil Tomislav Gruškovnjak iz pomurskega društva ,ki je zbral 6 točk in pol, drugi je bil Žiga Kurent iz Športnega društva cerebralne paralize Sonček s točko zaostanka. Med ostalimi pomurskimi šahisti se je Bojan Poredoš uvrstil na peto mesto s tremi točkami.