V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

18 februarja 2019 Šport


V drugi pripravljalni prijateljski mednarodni nogometni tekmi so igralke Ženskega nogometnega luba Telemach GMT Pomurje Beltnci v soboški Fazaneriji gostile igralke Ženskega nogometnega kluba Dinamo iz Zagreba,   četrto ekipo iz hrvaške lige in zmagale z rezultatom 5:0.   Za  Telemach GMT Pomurje  Beltinci so dosegle zadetke: Špela Kobl dvakrat ter po enkrat Anja Prša iz 11 metrovke  ter iz igre še Tjaša Tibaut in Eva Potočnik.  Šest igralk Pomurja bo od 28. februarja do 4. marca sodelovalo s slovensko člansko  reprezentanco na mednarodnem turnirju v Zagrebu.

Nogometaši Tromejnika iz Kuzme člani 3. slovenske lige, vzhod   so pod taktirko novega trenerja Štefana Škaperja v Monoštru v prijateljski pripravljalni tekmi premagali Hodoš člana prve soboške medobčinske lige  z rezultatom 7:1. Za Tromejnik so dosegli zadetke: Rok Bokan tri, Štefan Kotoš dva ter Ludvik Zrim in Peter Fašalek po enega; edini zadetek za Hodoš je dosegel  Elvis Fartek.

Na  dvoranskem  državnem prvenstvu  v atletiki za starejše mladince  se je v Novem mestu znova izkazal Jure Šterman iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote ,ki je v teku  na 60 metrov v času novega osebnega rekorda 6,93 zasedel drugo mesto in naslov državnega podprvaka. Šterman je tekel tudi na 200 metrov in v času22,84 zasedel šesto mesto. Med ostalimi člani soboškega kluba sta tekmovalka tudi Luka  Kuzma in Patrik Horvat. V teku na 60 metrov je bil Luka Kuzma v času 7,66  – 26., Patrik Horvat pa je v času 7.68 zasedel  28. mesto. V teku na 200 metrov je  Luka Kuzma v času  24,19 zasedel 18. in Patrik Horvat v času  24,83  23. mesto.

V 6. kolu prve slovenske košarkarske lige za članice je Cinkarna Celje premagala Domžale z rezultatom 97:46. Za Celjanke je nekdanja igralka Pomurja Blaža Čeh prispevala  k zmagi 7 točk. Manj uspeha so imele Mariborčanke proti Ježici, ki so tekmo izgubile z rezultatom 76:41. Za Mariborčanke je Tina Cvijanović iz Murske Sobote zadela 12 točk.

V Černelavcih je bil sklepni turnir prve pomurske pikado lige na katerem je sodelovalo 41 igralcev, tekmovanje pa so  pripravili posamično in v igri dvojic. Posamično je zmagal Miha Topolnik iz Pikado kluba Špirić  Černelavci, drugi je bil Peter Antolin iz Teama maži bara  Ižakovci na tretje mesto  se je uvrstil Davor Horvat iz ekipe Špirić. V dvojicah  sta bila zmagovalca: Miha Topolnik in Franc Azola iz ekipe Špirić, druga je bila dvojica: Monika Kolbl Team maži bar  in   Vlado Žalik Kocka bar Renkovci na tretje mesto pa se je uvrstila dvojica: Tadej Škafar Čarne vrane  in Mitja Kolbl Team maži bar oba iz Ižakovec.

bty

Rokometni klub Pomurje in Rokometna zveza Slovenije  bosta jutri in v sredo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti pripravila mednarodni prijateljski rokometni tekmi med  reprezentancama Slovenije in Madžarske v kategoriji mlajših kadetov. Prva tekma v torek bo ob 19.uri zvečer, povratna pa bo v sredo 20. februarja ob 11.uri.  Ogled tekem bo brez plačila vstopnine.

V Puconcih je bil  4. mednarodni konectedenski šahovski turnir na katerem je sodelovalo  32 šahistov  iz petih držav. Med člani je zmagal Boris Kovač pred Denisom Gjuranom oba iz Radenske Pomgrada, oba s 7,5 točkami. Na tretje mesto se je uvrstil Predrag Marčeta iz Maribora s 7.točkami, četrti je bil Igor Kos iz Radenske Pomgrada s 6,5 točkami. . Med mladimi  šahisti je zmagal David Filip iz Hrvaške, drugi je bil Tian Hozjan iz lendavske Rokade  in tretji Tian Mohar iz Radenske Pomgrada.