V etru
Od petka do petka
Domov

Šport

28 februarja 2019 Šport


ŠV soboto in nedeljo bo v turškem Istanbulu potekalo Balkansko prvenstvo v dvoranski atletiki za veterane, kjer bo nastopilo 25 atletov iz Slovenije. V delegaciji slovenskih športnikov, ki je na pot krenila danes zjutraj je tudi Zdravko Mauko Magi iz Melov, ki bo tekmoval v starostni kategoriji 60-64 let v disciplini 60m z ovirami, skoku v višino, skoku v daljino ter troskoku.

V Rakeku je bil na sporedu 3. odprti turnir v namiznem tenisu za kadete in kadetinje, na katerem je skupno nastopilo 107 igralcev. Odlično so se znova odrezali igralci puconske Keme, ki so osvojili tri medalje. Pri kadetih se je najbolje uvrstil Jan Lipič, ki je po finalnem porazu s 3:1 proti Aljažu Goltniku iz Mengša osvojil končno drugo mesto. Na tretje mesto se je uvrstil Jure Smodiš, ki je v polfinalu izgubil s klubskim kolegom Lipičem. Odlična tretja je bila pri kadetinjah še Blažka Harkai, ki je v polfinalu izpadla proti Sari Tokič s 3:1.

V 8. kolu pomurske teniške lige, ki poteka v Murski Soboti, je vodilni Invesher za katerega igrajo Dominik Sedonja ter Rene in Žanin Heric, premagal Teniški klub Goričko v postavi: Tomaž Pleteršnik, Aleš Žekš, Tomas Gider in Jože Pintarič z rezultatom 2:1. Ekipa OMV Perunika v postavi: Dani Kolarič, Miha Potočnik, Jože Karoli in Bojan Berden je bila boljša od Radler teama v postavi: Luka Premzel, Grega Donša, Tin Vrabl in Damir Kralj z 2:1. V preostalem srečanju je »Sport.s« premagal ekipo Rafisa s 3:0. Na lestvici vodi Invesher s 17.točkami, na drugem mestu je Teniški klub Goričko, ki je zbral 14 točk.

Na Ptuju je potekal 3. krog regijske lige v govorečem pikadu, kjer tekmuje 7 ekip Medobčinskih društev slepih in slabovidnih iz Maribora, Ptuja in Murske Sobote. Tokrat je prvo mesto pripadlo prvi ekipi Maribora, druga je bila druga ekipa Ptuja, tretje pa prva ekipa Murske Sobote v postavi Silva Mlinarič, Marija Jurančič ter Danilo Kreslin.Druga ekipa Murske Sobote v postavi Drago Potočnik, Anton Topolnik in Dušan Cigüt je bila peta. Po treh krogih vodi prva ekipa Maribor, druga je prva ekipa Murske Sobote in tretji Ptuj. Druga ekipa Murske Sobote je na četrtem mestu.