V etru
Reklame, obvestila
Domov

10 novembra 2018 Šport


Sobotni  športni napovednik

V 16.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo danes  ob  14.uri v soboški Fazaneriji prvenstvena tekma med Muro in Gorico, ki je med tednom bila poražena proti Domžalam s 3:1. Zdaj je Gorica na lestvici tretja, Mura pa peta med njima pa so tri točke razlike.  Tekmo Mure bomo spremljali danes  tudi na Murskem valu. Pred tekmo okrog 13.40  bosta Mestna občina Murska Sobota in Soboška športna zveza predala Nogometnemu klubu Mura defibrialator  z ogrevalno omarico.

V 15.kolu 2. slovenske nogometne lige bodo Beltinci   jutri ob 14.uri pred domačimi gledalci  gostilo Brežice, Nafta 1903 pa bo v nedeljo ob 14.uri gostovala pri ljubljanski Iliriji, kjer je med funkcionarji v klubu tudi nekdanji Beltinčan Ivan Simič.

V 13.kolu 3. slovenske nogometne lige bosta danes  ob 13.30 tekmi:  Veržej – Odranci in Radgona – Polana. Jutri  ob 13.30 pa bodo igrali: Grad – Avto Rajh Ljutomer, Hotiza – Črenšovci in Turnišče – Tromejnik Kuzma.

V  10.kolu prve slovenske ženske nogometne lige bodo igralke Telemacha GMT Beltinci  jutri  ob 11.uri gostovale v Velesovem in se pomerile s Cerkljami.

V 14.kolu  v  prvi slovenski nogometni ligi ,vzhod U – 15 bodo  jutri  ob 11.uri mladi nogometaši Mure v soboški Fazaneriji  gostili  nogometaše Miklavža. Vipoll iz Veržeja bo  že danes  ob 11.uri gostoval pri ekipi AZS Celje.

V 14. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige bo danes  ob 13.uri mladinska ekipa Mure gostovala v Ljubljani  pri  ekipi Interblocka,. Že ob 11.uri  bo na programu kadetska tekma med Interblockom in soboško Muro.

Ta konec tedna bodo na programu še  tekme v prvi soboški in lendavski ligi. V soboški ligi bo vodilni  Aluvar jutri  ob 13.30 v Gančanih  gostil veterane soboške Mure, v lendavski ligi pa bo vodilna ekipa Čentibe jutri  ob 14.uri gostovala pri  Panoniji.

V 6.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane  bo danes   ob 17.uri v Zeleni dvorani v Puconcih  tekma  med  Inter Diskontom z Raven, ki je tretji na lestvici in Kemo, ki je šestem mestu.  Ekipa Sobote je že med tednom izgubila proti ekipi Maribora s 5:0.

V ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige bodo igralke Keme danes  ob 17.uri v Puconcih gostile  ekipo Ljubljane.

Športno društvo  Strelec iz Grlave bo  danes ob 10.uri   v športni dvorani ŠIC-a  v Ljutomeru prvič v osrčju Prlekije pripravilo mednarodno tekmo v elektronskem pikadu z naslovom prvi pokal Prlekije 2018. Organizator  ima   prijavljenih   110 tekmovalcev  iz Hrvaške, Madžarske, Avstrije in Slovenije. Tekmovanje  bo  v posamični moški in ženski konkurenci ter v dvojicah. Prvič  bo tudi tekmovanje mlajših mladincev kajti tekma bo veljala za  izbor  slovenske reprezentance, ki jo v letu 2019 čaka tekma za evropsko prvenstvo v Italiji.  Na tekmi bodo lahko tekmovali tudi tisti, nimajo licenc Pikado zveze Slovenije.

V  5.kolu  prve »A« slovenske odbojkarske lige za članice so  odbojkarice Ljutomera že  gostile   Gen I Volley iz Nove Gorice in utrpele poraz s 3:0.  Odbojkarice Roto Keme bodo v Zeleni dvorani v Puconcih danes   ob 18.uri gostile odbojkarice Calcita Volleya iz Kamnika.

V 4. kolu 2. slovenske vzhodne odbojkarske lige za članice so  igralke Sobote sinoči    v Murski Soboti gostile II. ekipo  Formule Formisa, ki je peta na lestvici in  Sobočanke so zmagale s  3:0.

V 4.kolu 3. slovenske odbojkarske lige bodo odbojkarice Muranie v telovadnici Dvojezične srednje šole v Lendavi  danes ob 17.uri gostile odbojkarice Črne in se trudile za drugo zmago v  ligi.

V  5.kolu v prvi slovenski odbojkarski ligi za člane bo Panvita Pomgrad  iz Murske Sobote, ki ima le eno zmago, danes  ob 19.uri gostovala v Novem mestu pri odbojkarjih Krke.

V 5.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod  so  Radenčani, ki so drugi na lestvici  sinoči  gostovali pri II. ekipi Karvolley Mislinje in zmagali s 3:0.  II. ekipa soboške Panvite Pomgrada  bo danes ob 16.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostila odbojkarje Mežice, ki vodijo na lestvici.

V 7. kolu prve B slovenske prve kegljaške lige za člane  bo danes  ob 12.uri na kegljišču Vikenda v Radencih  dvoboj med  Radensko iz Murske Sobote in II. ekipo Konstruktorja iz Maribora.

V ženski konkurenci prve B slovenske kegljaške lige bo zvečer  ob  18.30 dvoboj med Radensko in Gorico.

V 7. kolu prve »B« slovenske rokometne lige bo soboško Pomurje v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti  danes zvečer  ob 19.uri  gostilo  Krško.

V 4. kolu druge slovenske rokometne lige za člane bo  danes  ob 19.uri v Radencih tekma med radgonskim Arcontom in Grosupljem.

V 4. kolu  košarkarske 3. slovenske lige za člane  je  že sinoči   Radenska Creativ v Murski Soboti  premagala Slovensko Bistrico z rezultatom 89:73.

V ponedeljek  12. novembra ob  17,uri bo v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti prvo kolo pokalnega tekmovanja med žensko ekipo Pomurja in Domžalami.

Začenja se nova sezona v pomurski košarkarski ligi. Danes  ob  18.uri bo v telovadnici ekonomske šole v Murski Soboti tekma med Športnim društvom Murska Sobota in Sistemorgom Beltinci. V ljutomerski dvorani ŠIC-a bosta jutri  dve tekmi. Ob 14.uri bo tekma  Košarkarski klub Ljutomer –  Tropicano Bistrica in ob 16.uri med Košarkarskim društvom Ljutomer in ekipo Lindau Lendava.

Dan pred  Martinovo nedeljo  bodo v naši pokrajini številni Martinovi pohodi.

Najdaljšo tradicijo ima  36. Martinov pohod, tek in kolesarjenje med   Paričjakom in Bratonci.  Danes so že  ob 8.uri   začeli aktivnost  pohodniki, ob 9.30 tekači in ob 10.30 še kolesarji na 21 km dolgi progi. Pred  vaško gasilskem domom  v Dolini  bo danes  ob 10.uri  22. Martinov pohod  Občine Puconci.   Med Martjanci  – Moravskimi Toplicami in  Ivanovci bo 19. Martinov pohod, ki se bo začel  ob 10.uri pred Vivatom v Moravskih Toplicah. Med Mursko Soboto in  Cerkvijo Svetega Martina v Martjancih in nazaj na 9,4 km dolgi poti pa bodo pripravili  Martinov pohod  Sobočanci.

Danes  med 9. in 13.uro bo akcija Občan strelja  na strelišču v Murski Soboti, kjer bodo na voljo tudi strokovni trenerji za nasvete.

 

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.