V etru
Nedeljska kuhinja
Domov

Šport in šah

8 decembra 2018 Šport


V 3. kolu zimske strelske lige v trapu v Ilirski Bistrici je zmagal olimpijskih prvak iz Londona leta 2012 Giovani Cernogoracz iz Hrvaške  z 68. zadetki. Na drugo mesto seje uvrstil letošnji evropski prvak Boštjan Maček iz Bodonec s 66.zadetki. Mladi Rene Maček je zadel 62 tarč in se je v članski druščini uvrstil na 12. mesto.

Na kasaških dirkah v Trstu so dosegli nekaj odličnih rezultatov tudi ljutomerski kasaški vozniki. V četrti dirki je na 1600 metrov dolgi progi zasedla  drugo mesto  Liberty Luna na vajetih Reneje Hanžekoviča. V tretji dirki je bil peti Maugli z voznikom Jožetom Sagajem , v peti dirki pa je bil Artis  na vajetih Darje Antolin uvrščen  na sedmo mesto.

V  18.kolu poljske ekstra nogometne lige je sinoči ekipa Zeglebie igrala proti ekipi Piasta 2:2.Za Zaglebie je dosegel zadetek tudi Damjan Bohar iz Mačkovec. Na lestvici je ekipa Piasta na 4. mestu s 390.točkami, Zaglebie pa ima na 10. mestu 21 točk.

Na 18. mednarodnem lokostrelskem tekmovanju za memorial Mateja Šubica v Postojni so  med 251.lokostrelci iz treh držav  tekmovali tudi lokostrelci iz Lendave in Ljutomera. Med Lendavčani se je med člani z instinktivnim lokom najbolje odrezal s prvim mestom Kristijan Horvat, ki je s 521.krogi zmagal. Z dolgim lokom je bil med člani Jožef  Hozjan s 461.krogi četrti. Med veterani je  z dolgim lokom  je zmagal Zvonko Štampar s 480.krogi. Med Ljutomerčani se je v Postajni med veterami s sestavljenim lokom Marjan Kokol in 5437 krogi uvrstil na 10. mesto.

Na  Ravnah na Koroškem je bil prvi članski namiznoteniški turnir, kjer so sodelovali tudi pomurski igralci . Najbolje se je med člani uvrstil Mitja Horvat doma iz Puconec, zdaj član ravenskega Interdiskonta. Na peto mesto se je uvrstil Bojan Ropoša iz puconske Keme. V drugi skupini je bil Damjan Zelko šesti. Med članicami je bila v prvi skupini Staša Matis šesta in Ana Kovačec osma. V drugi skupini članic  se je Nuša Vogrinčič uvrstila na drugo mesto. Danes igrajo namiznoteniški igralci finalni turnir slovenskega pokala na Ravnah na Koroškem, kjer sodelujejo tudi igralci in igralke puconske Keme.

Prvi dan drugega turnirja druge državne strelske lige severovzhod v Gornji Radgoni v moštveni konkurenci  v streljanju s standardno zračno puško vodijo strelci  iz Turnišča, drugi so Ljutomerčani in tretje je Športno strelsko društvo Gornja Radgona. V posamični konkurenci po prvem dnevu vodi Sandra Kaučič iz Ljutomera, ki je zadela 410 krogov, drugi je Tadej Horvat iz Ormoža  s 405. krogi in na tretjem mestu je  po prvem dnevu Patrik Farkaš iz Murske Sobote s 402,9.krogi. Tekmovanje v Gornji Radgoni bo končano danes, mi pa bomo o  končnih izidih poročali jutri.

V prvi tekmi 7. kola prve A slovenske ženske odbojkarske lige za članice je  ekipa Formule Formisa iz Rogoze v Ljutomeru po pričakovanju premagala gostiteljice s 3:0. Za Ljutomer so zadele največ točk. Barbara Petek in Kaja Makoter po 4 ter Nataša Anželj 3 točke; pri gostjah iz Rogoze seje odlikovala  Ana Marija Vouk s 7.točkami.

V 8.kolu druge slovenske vzhodne odbojkarske lige so igralke S Voleya v Vuzenici presenetljivo premagale odbojkarice Sobote, ki so tretje na lestvici s 3:0. Za Soboto so največ točk zadele: Katja Saje 18, Karolina Pavlič 16 in Pia Puklavec 13, žal pa soboški trener Davorin Čeleš ni imel v ekipi Gaje Kuhar in Ane Kolmanič.

Na 8. večernem  šahovskem turnirju in sočasno 2. memorialu Frana Virtiča starejšega je v Mariboru med 62. šahisti iz 5 držav zmagal David Brunec iz Žalca s 25.55 točkami, na tretje mesto se je uvrstil Luka Skuhala iz Radenske Pomgrada z 22.točkami. Med članicami je bila Barbara Skuhala iz Ljutomera  z 19,5 točkami šesta in Lea Števanec iz kranjskega šahovskega kluba s 14,5 točkami dvajseta.

Na 36. članskem hitropoteznem šahovskem turnirju za naslov prvaka Gornje Radgone   je zmagal Silvester Puntigam z 9.točkami, drugi je bil Martin Mohar s 7.točkami tretje mesto pa sta si razdelila Robert Kosi in Jurij Ojsteršek s petimi točkami.

V decembrskem mladinskem hitropoteznem šahovskem turnirju v Murski Soboti je sinoči zmagal Nejc  Hanc pred Danijem Lenčkom Kranjcem oba sta zbrala po 5 točk in pol,  na tretje mesto se je uvrsti Tian Mohar stremi točkami.