Šport

Šport, 21. 11. 2022

today21.11.2022

Ozadje
AD

Zadnjo letošnjo prijateljsko tekmo je odigrala članska nogometna reprezentanca Slovenije, ki je po zmagi v gosteh med tednom proti Romuniji z 2:1, minuli konec tedna v Stožicah pred 11.165 gledalci premagala še Črno Goro z 1:0. Zmagoviti zadetek je dosegel Miha Zajc v 42. minuti srečanja. Za reprezentanco je od 68. minute dalje igral tudi Tomi Horvat iz Turnišča, zdaj igralec graškega Sturma, ter od 72. minute dalje še Žan Karničnik, nekdanji igralec Mure, ki zdaj igra za bolgarski Ludogorec. Leto zaključuje tudi mlada slovenska reprezentanca do 21 let, ki jo vodi Milenko Ačimović, ki bo danes v soboški Fazaneriji gostila reprezentanco Bolgarije. Mednarodna reprezentančna nogometna tekma v Murski Soboti se bo pričela ob 17.30.

Nogometaši Klime Tratnjek Beltinci so v 2. slovenski nogometni ligi odigrali še tretjo zaporedno tekmo v gosteh, tudi tokrat pa niso končali uroka gostovanj v Dekanih, saj so še v četrtem poskusu ostali brez točk. Primorci so na domačem igrišču Beltinčane premagali z 2:0 in se veselili četrte zmage v letošnjem prvenstvu. V prvem polčasu je za Jadran zadel Lucas Vranješ in v drugem Rok Ljutić. Prva letošnja medsebojna tekma se je končala z zmago Beltinčanov s 3:0.

Nogometašinje v 1. slovenski ženski nogometni ligi so po reprezentančnem odmoru odigrale predzadnje jesenske tekme. V 11. kolu je Nona Pomurje Beltinci na Kodeljevem prišla do nove zmage in sicer so bile Beltinčanke pričakovano za nekaj razredov boljše od oslabljene vrste Krima. Varovanke trenerja Amirja Kariča so slavile zmago z 19:0. Za Pomurke je dosegla kar sedem zadetkov Anja Eferl, Špela Kolbl jih je dodala pet, Kaja Korošec po 3, po en zadetek pa so k zmagi dodale še: Kaja Horvat, Špela Rozmarič, Noele Vilčnik in Neli Hofman.
Nogometaši v pomurskih in medobčinskih nogometnih ligah so že zaključili jesenski del prvenstva. Odigrana je bila zgolj ena zaostala tekma in sicer je v derbiju preloženega srečanja lendavske medobčinske nogometne lige Bistrica v gosteh premagala Kobilje s 3:1 in osvojila naslov jesenskega prvaka. Za Bistrico je dvakrat zadel Andrej Žugelj in enkrat Tilen Tratnjek, za Kobilje pa enkrat Rene Vogrinec. Naslov jesenskega lendavskega prvaka je tako osvojila Bistrica s 24-imi točkami pred Kobiljem, ki jih ima na drugem 21.

Na dvodnevnem mednarodnem turnirju – 28. memorialu Zima v hokeju na travi, so slovenski prvaki Lipovci. v Zelini na Hrvaškem, zasedli 4. mesto. V uvodni tekmi so premagali reprezentanco Hrvaške s 4:1, nato igrali 4:4 proti Concordiji in 5:5 proti Trešnjevki ter izgubili proti Zeleni s 5:3 in zagrebški Mladosti s 14:1.

V organizaciji Namiznoteniškega kluba Keme-Murexina iz Puconec je bil v nedeljo 2. odprti članski namiznoteniški turnir. Med člani je zmagal Gregor Zafoštnik, član Sobote, ki je bil v finalu boljši od domačina, Damjana Zelka s 4:3. Tretje mesto sta si razdelila: Andraž Novak iz Kajuha Slovana in Erik Paulin iz Arrigonov. Med članicami je zmagala Sara Tokić iz Letrike Vrtojba pred Laro Opeka iz Kajuha Slovana. Med pomurskimi igralkami se je na finalni turnir med 12 igralk uvrstila Blažka Harkai iz puconskega kluba Kema-Murexin.

AD

Prispeval: Murski val


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%