Šport

ŠPORT

today28.11.2022

Ozadje
AD
AD

V Lendavi je na 10. Miklavževem turnirju v judu sodelovalo 186 tekmovalcev iz Hrvaške, Madžarske in Slovenije. Tekmovanje je potekalo tudi za mlade v parternih borbah v kategoriji U – 8 in v borbah U – 10. V kategoriji deklet U – 12 so bile med pomurskimi judoistkami zmagovalke: Lana Kardoš iz Murske Sobote in Gaja Škraban iz Judo kluba Lendava. Med dečki U – 12 so bili zmagovalci v posameznih težnostnih kategorijah Vid Vučko iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci, Ben Kokol iz Judo kluba Murska Sobota, Nino Šeruga iz Štorkljic Murska Sobota ter Urban Klarič iz Judo kluba Murska Sobota.

 

Karate klub Tromejnik iz Kuzme je uspešno nastopil na državnem prvenstvu S.K.I.F zveze v tehničnih borbah v Kanazawa centru v Mariboru. Gorički karateisti so osvojili tri prva, šest drugih in šest tretjih mest. Tekmovalci Tromejnika so z ekipo: Jan in Maj Ščavničar, Maksimiljan Markoč, Rijan in Renej Fuis, Tijan Grah, Lea Rituper, Clarisa Rošker in Emilija Malena Martinuzi moštveno zasedli prvo mesto pred Domžalami in Rušami.

 

V drugi kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem košarkarskem prvenstvu za članice leta 2023 je v Mersinu Turčija premagala Slovenijo z rezultatom 80:74. Za Slovenijo je 8 minut igral tudi Sobočanka Tina Cvijanović, ki pa se tokrat ni vpisala med strelke. Kljub porazu se je Slovenija uvrstila na evropsko prvenstvo, ki bo v času od 15.do 25. junija v Izraela.

 

V 12. kolu prve slovenske ženske nogometne lige so nogometašinje None Pomurja Beltinec v Bratoncih premagala Cerklje z 9:0. Za Beltinčanke so dosegle zadetke: Kaja Korošec, Špela Kolbl in Noele Vilčnik po dva ter Lara Klopčič, Špela Rozmarič in Lucija Kos po enega. To je bila tudi zadnja tekma beltinskih nogometašic v »žuto-plavih« dresih, saj se bo s 1. januarjem Ženski nogometni klub Pomurje Beltinci pripojil k Nogometni šoli Mura in bo v spomladanskem delu nastopal v črno beli opravi pod imenom Ženski nogometni klub Mura Nona. Na lestvici so igralke None Pomurja Beltinec jesenske prvakinje brez izgubljene točke, prvenstvo pa se bo nadaljevalo 11. marca, ko bodo Pomurke gostovale pri Radomljah.

 

Letalski modelarji so imeli minuli konec tedna dve tekmovanji na vzletišču Marič med Martjanci in Mursko Soboto. Na tekmi za Soboški pokal je v kategoriji F – 1 B zasedel drugo mesto Boštjan Bagari iz Aerokluba Murska Sobota. Damjan Meolic iz Modelarskega klub Ftič Martjanci je bil tretji. V kategoriji F – 1 A je Maj Habjanič med mladinci zmagal, Tim Habjanič pa je bil tretji. Jernej Jurhar iz Društva modelarjev Pomurja je bil v skupni uvrstitvi šesti. Ne glede na ostale rezultate do konca leta so se Boštjan Bagari, Maj ter Tim Habjanič že uvrstili v slovensko reprezentanco, ki bo v letu 2023 tekmovala na svetovnem prvenstvu v Franciji.

AD

Prispeval: Murski val


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%