Šport

Šport, 11.12.2022

today11.12.2022

Ozadje
AD
AD

V Kuzmi na Goričkem je na 29. mednarodnem turnirju v tradicionalnem karateju in 4. pokalnem turnirju S.K.I.F zveze nastopilo 250 tekmovalcev iz sedmih držav. Največ uspeha na turnirju so imeli člani Karate kluba Atom iz Domžal pred Tromejnikom in Rušami. Enak vrstni red je bil tudi v pokalu Slovenije. Karateisti Tromejnika so osvojili štiri prva mesta, 13 drugih, 9 tretjih in 9 četrtih mest. Med karateisti Cankove je bila Jelka Rošker Trajbar zmagovalka v svoji kategoriji, Darjan Peterka pa je zasedel drugo mesto. Domači Karate klub Tromejnik je dobil ob 30 letnici kluba plaketo slovenske zveze, Darjan Rošker – predsednik kluba pa je dobil posebno zahvalo za vodenje kluba.

V 11.kolu prve odbojkarske Sportklub lige za člane je v Murski Soboti Panvita Pomgrad premagala Salonit Anhovo iz Kanala s 3:1. Gostje so Prekmurce presenetili le v prvem nizu, ki so ga dobili s 25:17, v preostalih treh nizih pa so bili soboški odbojkarji boljši nasprotnik in zmagali na 22,19 in 14. Za Panvito Pomgrad so dosegli največ točk in to po 16 Nenad Šormaz, Jakob Rojnik in novinec Petar Jurić. Pri gostih je bil najboljši Mohamed Abu Ikhbayri z 18.  točkami.

V derbiju kola je Calcit Volley iz Kamnika v Mariboru premagal Mekur Maribor s 3:2. Za Kamničane je 6 točk k zmagi prispeval tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote.
V 9. kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane je Hoče v Radencih premagalo Radenčane s 3:0. Za Radence so največ točk na tekmi dosegli: Teo Založnik 16, Rene Potočnik 6 in Nik Marič 4 točke.
V 11. kolu 1. B slovenske odbojkarske lige za članice je Mozirje v Ljutomeru premagalo Ljutomerčanke s 3:0. Za Ljutomer so največ točk zadele: Ana Kolmanič 13, Alisa Oletić 11 in Maja Makoter 7 točk.
V 9. kolu 2. slovenske odbojkarske ligi vzhod za članice so odbojkarice Murexina Keme v gosteh premagale Zreče s 3:0, Slovenska Bistrica pa je bila boljša od Sobote, prav tako s 3:0.
V 8. kolu 3. slovenske odbojkarske lige – vzhod za članice so odbojkarice Muranie iz Lendave v gosteh premagale Šempeter s 3:0. Lendavčanke so na drugem mestu tretjeligaške lestvice.V 9. kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige za članice je Kema Murexin v gosteh premagala Cirkovce s 4:0. Za Pucončanke so po enkrat zmagale: Blažka Harkai, Ana Kovačec in Ema Crnkovič ter dvojica: Blažka Harkai – Ana Kovačec.

V 9. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je Kema Murexin v gosteh premagala Vesno s 4:1. Za puconsko ekipo je dvakrat zmagal Damjan Zelko, po enkrat pa Tomaž Pelcar in dvojica: Zelko – Pelcar. Za Vesno je edino zmago dosegel 60-letni Bojan Pavič. Inter Diskont z Raven na Koroškem je v gosteh premagal Mengeš s 4:1. Za Korošce je dvakrat zmagal posamično Pucončan Mitja Horvat, ki je bil enkrat uspešen tudi v igri dvojic z Žigo Kristjanom Žigonom. Maribor je v Novem mestu premagal Krko s 4:2, eno zmago za Maribor pa je prispeval tudi Tomaž Roudi iz Črenšovec.
V 5. kolu 2. slovenske namiznoteniške lige za člane je vodilna ekipa Sobote v Ljubljani premagala Ilirijo s 6:1 in v gosteh še Logatec s 6:0 ter osvojila naslov jesenskega prvaka brez poraza. Na obeh dvobojih sta se najbolj izkazala Gregor Kocuvan in Bojan Ropoša s štirimi zmagami. II. ekipa Keme-Murexina je z Logatcem v gosteh izgubila s 6:2, v Ljubljani pa je z Ilirijo igrala 5:5. Pri II. puconski ekipi se je odlikoval Jure Smodiš s tremi in Nino Šegula z dvema zmagama.

Na mednarodnem turnirju v judu v Čakovcu so med 100 tekmovalci iz Hrvaške in Slovenije nastopili tudi trije pomurski judo klubi in sicer Judo klub Klima Tratnjek Beltinci, Judo klub Štorkljice Murska Sobota in Judo klub Moravske Toplice. Med 8 letniki je na poligonu zmagala Zoja Recek, v parterju pa Oskar Banfi in Špela Talaber. Med 10 letniki so bili zmagovalci v borbah stoje: Liam Škerlak, Gašper Kohek, Zoja Rituper in Žan Zelenko.

V Mariboru je bilo 4. kolo v 2. slovenski bowling ligi v kateri nastopata tudi dve ekipi Bowling kluba Lendava. I. ekipa Lendave je osvojila le eno zmago proti Zagorju, II. ekipa Lendave pa je dvakrat zmagala in enkrat igrala neodločeno. Po 4. kolu na lestvici vodi ekipe Strike iz Maribora, tretja je II. ekipa Lendave s 5. točkami, na 6. mestu pa II. ekipa Lendave z dvema točkama. Posamično je Rudo Volf podrl 903 keglje, Marjan Kovač 900 kegljev in Dušan Radakovič 811 kegljev.

V prijateljski mednarodni nogometni tekmi je v Lendavi Nafta 1903 za zaključek sezone gostila hrvaško prvoligaško ekipo Varaždina. Na igrišču z umetno travo se je srečanje končalo z rezultatom 1:1. Za Nafto 1903 je dosegel zadetek Laslo Barnabaš Feher v 35. minuti, gostje pa so izid izenačili v 86. minuti preko Karla Lusavca.

Nogometna šola Beltinci je na dvodnevni Miklavžev turnir v malem nogometu prvi dan privabila 24 ekip. Med 7 letniki je zmagala Bistrica pred soboško Muro in Planiko iz Turnišča. V starostni kategoriji U – 11 je zmagala Tišina pred Nafto 1903 in Bakovci. Danes, drugi dan turnirja v Beltincih nastopajo še 9 in 13 letniki.

V prvem kolu državne strelske lige za paraplegike v streljanju s serijsko zračno puško so v Vidmu Dobrepolje zmagali strelci Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote v postavi: Leon Jurkovič, Jožef Franc in Venceslav Bezjak. Posamično je med paraplegiki zmagal Jožef Franc, med tetraplegiki pa je bil drugi Leon Jurkovič.

Na 12. Miklavževem turnirju v pikadu v Gornjih Slavečih je med 46 tekmovalci zmagal Slavko Krpič pred Štefanom Cenerjem, oba iz Pikado kluba Slavček iz Gornjih Slaveč, tretji je bil Rene Grah iz Pikado kluba Goričanci od Grada pred Nikolo Prepeličem iz Pikado kluba Dado iz Serdice.

Smučarski klub Gornja Radgona je v prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Gornja Radgona pripravil tradicionalni smučarski sejem rabljene opreme. Sejem je obiskalo okrog 350 obiskovalcev, za smučarski tečaj, ki bo od 29. januarja do 4. februarja na Kopah pa so dobili prijave kar 70-ih udeležencev. Med obiskovalci je bilo največ smučarske opreme zamenjano za mlade, obiskovalci pa so imeli na voljo tudi svetovanje učiteljev smučanja.

AD

Prispeval: Murski val


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%