Novice

Šport, 9. 1.

today09.01.2023

Ozadje
AD

V Štrigovi je bil odigran finale 16. mednarodnega turnirja v malem nogometu. V tekmi za tretje mesto je ekipa Torcide iz Lakoša premagala ekipo HTS Avtomatike iz Hrvaške s 6:3. Zmagala je hrvaška ekipa IŽA Inženjering, ki je bila v finalu boljša od ekipe Mure Irinke s 5:4.

V Murski Soboti je bil v nedeljo 2. turnir državnega prvenstva v dvoranskem hokeju. Dekleta Moravskih Toplic, uradne prvakinje, so v prvi tekmi premagale novoustanovljeno ekipo Lipovec s 3:0, v drugem srečanju pa so bile od Lipovec boljše še hokejistke Triglava, ki so zmagale s 4:0. Med člani je II. ekipa Triglava premagala Lipovce kar z 8:2, v zadnji tekmi turnirja pa so bile Moravske Toplice boljše od I. ekipe Triglava s 5:2. Tretji turnir državnega prvenstva bo v nedeljo 22. januarja znova v Murski Soboti.

Tekmovalci Lokostrelskega kluba Lendava so prvi konec tedna v letu nastopili na dveh dvoranskih tekmah. Na mednarodni tekmi v Čakovcu je Kristijan Kuzma s sestavljenim lokom med člani s 550 krogi zasedel prvo mesto. Na tekmi za dvoranski pokal v Ilirski Bistrici pa so Lendavčani osvojili dve prvi mesti. Jožef Hozjan je zmagal med člani z dolgim lokom, Gyula Cseh pa je bil med člani zmagovalec s tradicionalnim lokom.

S pripravami na nadaljevanje sezone so sinoči v soboški Fazaneriji začele tudi nogometašinje Beltinec, ki od 1. januarja naprej spadajo pod okrilje Nogometne šole Mura, v tekmovanjih pa bodo nastopile s tekmovalnim imenom Nona Mura. Na prvem treningu se je zbralo 21 nogometašic, po treningu pa je sledila še skupna večerja s predsednikom kluba Robertom Kuzmičem in vodstvom kluba. Varovanke trenerja Amirja Kariča, ki vodijo na lestvici prve lige brez poraza, bodo odigrale skupno šest prijateljskih tekem. Prvo tekmo bodo igrale 28. januarja na Dunaju proti prvoligaški ekipi Austrie, prvenstvo pa se bo nadaljevalo 18. marca.

Ob koncu omenimo, da so v moški selekciji Nogometne šole Mure poskrbeli za novo podaljšanje pogodbe in sicer je s klubom pogodbo do konca leta 2026 podaljšal 22-letni Kai Cipot, ki je v dresu Mure doslej zbral 109 nastopov in dosegel 10 zadetkov.

AD

Prispeval: Ana Gorše


Prejšnja objava

Lokalno

Občina Moravske Toplice sprejema OPPN za poslovno cono v Bogojini

Občina Moravske Toplice sprejema občinski podrobni prostorski načrt za poslovno cono v Bogojini. Trenutno so v fazi zbiranja prvih mnenj nosilcev urejanja prostora. Gre za 5,5, hektarja zemljišča na skrajnem južnem delu Bogojine, kjer je načrtovanja gradnja več stavb za različne dejavnosti s pripadajočimi funkcionalnimi površinami na komunalno urejenih gradbenih parcelah. Območje je namenjeno posebnim dejavnostim: poslovnim, proizvodnim, storitvenim, trgovskim, prometnim, skladiščnim, energetskim ter dejavnostim odlaganja in predelave odpadkov.

today09.01.2023


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
AD
0%