Šport

Šport, 15.1.2023

today15.01.2023

Ozadje

V drugem kolu svetovnega rokometnega prvenstva za člane v skupini B je Slovenija sredi Poljske v Katovicah pred 11.000 gledalci prepričljivo premagala Poljsko z rezultatom 32:23, kar je druga zaporedna zmaga slovenske reprezentance, ki je del priprav opravila tudi v Ljutomeru. Posebna žirija je ob koncu tekme izbrala za najboljšega igralca tekme Blaža Janca, ki igra za Barcelono v Španiji, proti Poljakom pa je dosegel štiri zadetke. V tretjem kolu bo reprezentanca Slovenije v ponedeljek 16. januarja ob 18. igrala proti Franciji.

V Murski Soboti je bil mednarodni rokometni turnir za 10. Žikijev memorial, o Vladimirju Roškarji – Žikiju pa je pred turnirjem spregovoril tudi predsednik Pomurja Marjan Kreslin. Na turnirju je zmagala slovenska prvoligaška ekipa Jeruzalema iz Ormoža, ki je bila v tekmi za prvo mesto boljša od avstrijske prvoligaške ekipe Yentis Barnbach/ Kőflach, ki jo vodi nekdanji slovenski reprezentant Uroš Šerbec, s 25:21. V tekmi za tretje mesto je članica prve B lige Sevnica premagala drugoligaško Pomurje z 29:25. Najboljši igralec turnirja je bil Tilen Kosi iz Ormoža, vratar Jovo Budović iz avstrijskega Xentisa in strelec Črt Pinterič iz Sevnice.

Na mednarodnem dvoranskem atletskem mitingu na Dunaju je prekmurski atlet Nino Celec, doma od Grada, član Atletskega kluba Slovenska Bistrica, dvakrat zmagal. Najboljši je bil v teku na 60 metrov z izboljšanim osebnim rekordom 6,97, zmagal pa je tudi v skoku v daljino z rezultatom 7,45 m.

V Novem mestu pa so bili pomurski atleti uspešni na dvoranskem državnem prvenstvu v atletiki za mlajše mladince in mladinke. V teku na 60 metrov je v finalu zmagala Klara Janža z osebnim rekordom 7,73, druga pa je bila v teku na 200 metrov v času 25,50. Tvit Trajbarič je bil v teku na 1500 metrov peti v času 4:29,24, Jaka Svenšek, vsi iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote, pa je v teku na 60 metrov zasedel deveto mesto v času 7,37.

V prvi A slovenski odbojkarski ligi Sport klub za člane je v 14. kolu ACH Volley v Ljubljani premagal soboško Panvito Pomgrad z rezultatom 3:0. Za soboško ekipo so največ točk zadeli: Petar Jurić 14 ter Jakob Rojnik in Urban Fužir po 8 točk.

Odbojkarji Calcit Volleya so v Kamniku premagali Salonit Anhovo iz Kanala s 3:0. Za Calcit je k zmagi prispeval 8 točk tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote, igral pa je tudi Dino Vinkovič, nekdanji igralec soboške Panvite Pomgrada.

V 11. kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane so Radenčani v gosteh premagali Braslovče s 3:0. Za Radence so po 10 točk k zmagi prispevali: Nik Marič, Val Krajcar in Denis Ploj.

Na delu so bile tudi odbojkarice: Tako so v 14. kolu prve B slovenske odbojkarske lige Ljutomerčanke izgubile v Novem mestu proti ekipi TPV Volleya v Novem mestu s 3:1. Za Ljutomerčanke so največ točk dosegle: Ana Kolmanič 21, Alisa Oletić 13 in Diana Oletić 12 točk.

V 11. kolu 2. slovenske odbojkarske lige vzhod za članice je Murexin Kema v Puconcih premagala Ljubno s 3:1, odbojkarice druge ekipe Nove KBM Branika iz Maribora pa so bile v domači dvorani boljše od igralk Sobote s 3:0.

V 10.kolu 3. slovenske odbojkarske lige za članice je v Lendavi domača Murania premagala Prebold s 3:0.

Po več kot enomesečnem premoru se je nadaljevalo prvenstvo v 1. slovenski namiznoteniški ligi. V 10.kolu za člane je Kema Murexin v gosteh premagala Kajuh Slovan s 4:1. Za Pucončane je dvakrat zmagal Tomaž Pelcar, po eno zmago pa sta dodala še Damjan Zelko in dvojica: Pelcar – Zelko. Koroški Inter Diskont z Raven je v gosteh premagal novomeško Krko s 4:0. Za Korošce je bil dvakrat uspešen Pucončan Mitja Horvat, ki je eno zmago dodal tudi v igri dvojic s Kristijanom Žigonom. Mariborčani so v Velenju premagali velenjski Tempo s 4:1, za Maribor je enkrat zmagal tudi Tomaž Roudi iz Črenšovec.

V 8. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za članice so na Kodeljevem aktualne državne prvakinje, igralke Kajuha Slovana, premagale Kemo Murexin s 4:0.

V 5. kolu mednarodne zimske trap lige v Ilirski Bistrici so sodelovali tudi pomurski strelci. Zmagal je Denis Vatovec iz Vrhnike s 73. zadetki, drugi je bil Tomaž Blazinšek iz Ormoža s 70. zadetki, tretji pa Ravalico Francesko iz Novigrada na Hrvaškem s 67. zadetki. Na 4. mesto se je uvrstil Boštjan Maček in na sedmo Jasmina Maček, oba iz Bodonec, člana Strelskega društva Štefan Kovač, s 66 zadetki.

Na kegljišču Golovca v Celju je bilo 2. kolo državne lige v steznem kegljanju za slepe in slabovidne. I. ekipa Medobčinskega društva slepih in slabovidnih iz Murske Sobote v postavi: Silva Mlinarič, Anton Topolnik in Jelka Orban je med 10. ekipami zasedla 2.mesto, II. ekipa Murske Sobote v postavi: Drago Potočnik, Marija Jurančič in Danilo Kreslin pa je bila sedma. Posamično je bila v kategoriji vida B – 1 Silva Mlinarič tretja, v kategoriji vida B – 2 je bil Anton Topolnik drugi, v kategoriji vida B – 4 pa je bila Jelka Orban tretja. 3. kolo bo 12. februarja v Novi Gorici.

Prispeval: Tonček Gider


Prejšnja objava

Lokalno

V Moravcih na delavnici senzorično doživljali vino in kulinariko

Društvo vinogradnikov Mala Nedelja je pripravilo sinoči prvo od dveh delavnic Senzorično doživljanje vina in kulinarike, druga bo ta večer.   Trajala je 2 uri, pripravili pa so jo z namenom širšemu krogu ljudi približati lokalna vina in kulinariko in predstaviti, kako se vina območja skladajo z različno kulinariko. Ob tem so tudi zbirali sredstva za vinogradniški dom, ki ga gradi Društvo vinogradnikov Mala Nedelja. Delavnico je ob pomoči Tadeja Murkoviča […]

today14.01.2023


Poslušate nas lahko na
  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
0%