Šport

Šport, 22.1.2023

today22.01.2023

Ozadje
AD
AD

Tretji dan svetovnega strelskega pokala v trapu se je v maroškem Rabatu končalo posamično tekmovanje v ženski in moški konkurenci. Med 36 strelkami se je odlično odrezala Jasmina Maček, ki je s 110 zadetki zasedla odlično 10. mesto. Škoda je zadnje pete serije, kjer je Jasmina zadela le 20 tarč, sicer bi se lahko uvrstila v finale. Med strelci je v konkurenci 80-ih tekmovalcev Boštjan Maček s 112. zadetki zasedel 44. mesto. Danes bo na svetovnem pokalu v Rabatu še tekma v mešanih dvojicah, kjer nastopata tudi Jasmina in Boštjan Maček, oba doma iz Bodonec in člana Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote. Brat in sestra Maček sta osvojila bronasto medaljo na zadnjem svetovnem prvenstvu v Osijeku v dvojicah, zato bomo z zanimanjem pričakovali tudi novice z današnje tekme.

V Murski Soboti je bilo končano dvodnevno tekmovanje v regijski ligi s serijsko zračno puško, na katerem je sodelovalo 36 strelcev in 9 ekip. Posamično je na 4. turnirju zmagal Martin Marič iz cankovskega Graničarja, drugi je bil Franc Kurnik iz Janka Jurkoviča od Svetega Jurija in tretji Milan Kreft iz Gederovec. Moštveno je zmagala Murska Sobota v postavi: Blaž in Igor Makari ter Mišo Hari, drugi je bil cankovski Graničar v postavi: Goran Gyoha, Martin Mohar in Karel Donoša, tretji pa so bili Gederovci v postavi: Milan Kreft, Robert Kous in Drago Nemec.

Na močnem mednarodnem turnirju v futsalu v dvoranskem nogometu je reprezentanca Slovenije U – 19 v Novigradu premagala Slovaško z rezultatom 3:2. Drugi zadetek za slovensko reprezentanco je dosegel Alen Ruis, kapetan reprezentance in član Kluba malega nogometa Meteorplast Šic bar iz Ljutomera.

V Dobrovi pri Ljubljani je na prvem pokalnem plesnem turnirju v modernih plesih Plesni klub Zeko iz Murske Sobote nastopil z 19-imi plesalci in osvojil 10 medalj. Zmage so se veselili David Pahor pri mladincih v breakdancu, Živa Horvat pri članicah v discu, ter pri starejših mladinkah še Eva Horvat v discu ter Jana Trajanovska in Eva Horvat v disco parih. Druga mesta so osvojili: Leni Cipot, Filip Kovačič, Lana Škedelj, Brina Benko, ter v parih Arja Lukač in Leni Cipot ter Zara Dobrijević in Brina Benko.

V 15. kolu prve A slovenske odbojkarske Sport klub lige za člane je v Murski Soboti Panvita Pomgrad premagala ravenski Fužinar s 3:0. Za zmagovalno soboško ekipo so največ točk zadeli: Petar Jurić 19, Jakob Rojnik 10 ter Nenad Šormaz in Urban Drvarič po 9 točk.

V 12. kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane so Radenci v novi telovadnici na Kapeli premagali ekipo Ljubljane Volleya s 3:1, kar je že njihova tretja zmaga v novi telovadnici. Za Radence so največ točk k zmagi prispevali: Nik Marič 20, Denis Ploj 16 ter Jaka Banič 9 točk.

V 12. kolu 2. slovenske odbojkarske lige – vzhod za članice je Turbina v Rušah premagala Murexin Kemo s 3:2, v Murski Soboti pa je ekipa Weiler Volleya iz Zreč premagala pomlajeno ekipo Sobote s 3:2.

V 11. kolu 3. slovenske odbojkarske lige – vzhod za članice je Slovenska Bistrica gostila odbojkarice Muranie iz Lendave, ki so bile boljše in zmagale s 3:0.

V 11. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je v Puconcih I. ekipa Keme Murexina premagala Mengeš z rezultatom 4:1. Za Pucončane je dvakrat zmagal Tomaž Pelcar, po enkrat pa Damjan Zelko ter dvojica Pelcar – Zelko.

V zaostalem srečanju 6. kola v 2. slovenski namiznoteniški ligi je v Murski Soboti I. ekipa Sobote premagala II. ekipo Keme Murexina s 6:0. Za Soboto so po dvakrat zmagali Bojan Ropoša, Janko Őri ter Gregor Zafošnik.

V 5. kolu 3. slovenske namiznoteniške lige je II. ekipa Sobote igrala proti Škofji Loki 5:5 ter bila poražena od ekipe B – 2 iz Kranja s 6:4.

V 4. kolu 2. slovenske namiznoteniške lige za članice je Sobota premagala Rakek s 6:2. Za Soboto je trikrat zmagala Janja Lebarič, po enkrat pa Sara Tanšek in Martina Komovec ter dvojica Lebarič – Komovec. V drugem dvoboju je ekipa SU iz Novega mesta premagala Soboto s 6:2. Za Soboto sta po enkrat zmagali: Sara Tanšek in Martina Komovec.

V 10. kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane je v Radencih Radenska premagala Ceršak s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Jani Steržaj 580, Milan Kovačič 556 in Vinko Hleb 527 kegljev.

V 5. kolu 2. slovenske lige v bowlingu sta v Ljubljani nastopili obe ekipi Bowling kluba Lendava. Najbolj zanimiv je bil v Ljubljani dvoboj med I. in II. ekipo Lendave, v katerem je zmagala II. ekipa z rezultatom 597:535 podrtih kegljev. I. ekipa Lendave je na turnirju enkrat zmagala, II. ekipa Lendave pa dvakrat. Posamično je pri Lendavi največ kegljev podrl Marjan Časar 883 iz I. ekipe, Roman Topolnik pa je podrl 867 kegljev.

V prvi pripravljalni mednarodni nogometni tekmi je Nogometni klub Klima Tratnjek Beltinci premagal madžarsko ekipo ZTE iz Zalaegerszega z 1:0. Za Beltinčane je dosegel zmagoviti zadetek Henrik Nerguti v 17. minuti srečanja.

Nogometaši Nafte 1903 so v drugi pripravljalni tekmi gostovali na Madžarskem pri tretje ligaški ekipi Nagykanizse in bili poraženi s 3:1. Edini zadetek za Nafto 1903 je dosegel Santino Nikolić

V Murski Soboti je 64 mladih šahistov v soboto nastopilo na pomurskem prvenstvu v petih starostnih kategorijah. Med učenci U – 8 je zmagal Timej Jauk iz Osnovne šole I Murska Sobota, v kategoriji U – 10 je bil zmagovalec Tai Šantavec, med 12 letniki Vasja Pertoci in med 14 letniki Tian Mohar, vsi iz Osnovne šole III Murska Sobota. V kategoriji U – 20 je zmagal Tian Hozjan iz lendavske Rokade.

Med učenkami U – 10 je zmagala Taraja Celcar iz Gornje Radgone, v kategoriji U – 12 Lilit Mihoković iz Osnovne šole II Murska Sobota, v kategoriji U – 14 Eva Žlebič iz Bakovec in v kategoriji do 20 let Ema Lukač iz Šahovskega društva Pomgrad iz Murske Sobote.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%