Šport

Šport, 23.1.2023

today23.01.2023

Ozadje
AD

V prvi pripravljalni tekmi na pripravah v Turčiji so se nogometaši Mure pomerili proti avstrijskemu Riedu, trenutno četrto uvrščenemu moštvu prva avstrijske Bundeslige in izgubili s 3:1. Edini zadetek za Muro je v 55. minuti za izenačenje na 1:1 dosegel Darrick Kobie Morris. Avstrijci so povedli že v 7. minuti ko je zadetek v svojo mrežo dosegel Amar Beganovič, za 2:1 in 3:1 pa sta zadela Kronberger v 58. in Mikić v 74. minuti srečanja.

Četrti dan svetovnega strelskega pokala v trapu v maroškem Rabatu sta sestra in brat Jasmina in Boštjan Maček, doma iz Bodonec, člana Strelskega društva Štefan Kovač iz Murske Sobote, kot edina člana slovenske reprezentance nastopila še v njuni glavni disciplini v mešanih dvojicah. Po treh serijah sta Mačkova zadela 132 tarč kar je bilo dovolj za 9. mesto. Jasmina je presenetljivo zadela 67, Boštjan pa 65 tarč. Med posamezniki je Jasmina Maček zasedla deseto, Boštjan pa 44. mesto.

Kar 108 tekmovalcev je sodelovalo na 2. državnem rang turnirju v elektronskem pikadu v Termah Olimia v Podčetrtku. V prvi državni ligi je zmagal Sašo Vütek, drugi pa je bil Leon Mertük, oba iz Pikado kluba Top Gun Grlava. V drugi ligi je zmagal Uroš Nežič iz Over The Topa iz Lomanoš. Med mladinci je zmagal Luka Marinič iz Top Gun Grlave, tretji je bil Leo Flegar in četrti Leon Bagari oba iz Pikado kluba Friend’s team Sveti Jurij na Goričkem.

V Murski Soboti je bil tretji turnir 32. državnega prvenstva v dvoranskem hokeju. Med članicami je predanovski Triglav premagal Moravske Toplice s 4:2, Moravske Toplice pa so premagale Lipovce z 2:1. Med člani je II. ekipa Triglava premagala Moravske Toplice s 4:1, v drugi tekmi so bili Lipovci boljši od I .ekipe Triglava s 3:1. Sklepni turnir državnega prvenstva bo v nedeljo 29. januarja v Puconcih.

V 10. kolu 3. slovenske kegljaške lige – vzhod je vodilna ekipa liga Dormeo iz Zagorja ob Savi v Radencih premagala Lendavo s 7:1. Za Lendavo je največ kegljev podrl Uroš Zadravec 520.

V avstrijskem Fehringu so na mednarodnem nogometnem turnirju starostne kategorije U – 13 sodelovali tudi nogometaši iz Gornje Radgone in v močni mednarodni konkurenci pod taktirko trenerja Boruta Uhana z ekipo M – trade Radgona zasedli četrto mesto.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Prejšnja objava

Lokalno

JZ Krajinski park Goričko nadaljuje aktivnosti na travnikih

Javni zavod Krajinski park Goričko bo tudi letos nadaljeval svoje temeljno poslanstvo, izvajanje naravovarstvenih ukrepov, je napovedala direktorica Stanka Dešnik. Zavod upravlja z 90 hektarji zemljišč v lasti države. Gre pretežno za travnike, ki jih redno vzdržujejo. O preostalih aktivnostih pa je Stanka Dešnik povedala. https://soundcloud.com/user-149331165/jz-krajinski-park-goricko-nadaljuje-aktivnosti-na-travnikih?si=3a58ea7138764d9c9e050f4335b82eff&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing Foto: Javni zavod Krajinski park Goričko  

today23.01.2023


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
AD
0%