Šport

Šport, 28.1.2023

today28.01.2023

Ozadje
AD

V Murski Soboti so sinoči na posebni prireditvi z naslovom »Športni dosežki v letu 2022« 32-ič podelili priznanja uspešnim športnikom in ekipam Mestne občine Murska Sobota, ki sta jih podeljevala župan Damjan Anželj ter predsednik Športne zveze Andrej Gomboši. Med 6600 športniki v več kot 30 športnih panogah, je bil izbor najboljših težaven, saj so bili dosežki številni in zelo dobri. Med člani posamično je dobil največ glasov strelec Jure Sočič, drugi je bil nogometaš Tio Cipot, tretji pa namiznotenisač Bojan Ropoša. Med športnicami je postala najboljša atletinja Urška Martinec pred plesalko Tiaro Celec in šahistko Majo Kohek.

Najboljša športnica MO MS, atletinja Urška Martinec

Med ženskimi ekipami v kolektivnih športih v izboru športnikov Mesne občine Murska Sobota je bilo najboljše Društvo za ritmično gimnastiko pred Odbojkarskim klubom Sobota in Namiznoteniškim klubom Sobota. Med moškimi športnim ekipami je prejelo največ glasov Društvo Nogometne šole Mura, pred Odbojkarskim klubom Panvito Pomgradom in Rokometnim klubom Pomurje. Med ekipami v posamičnih športih je zmagalo Rokoborsko društvo Sobota, na drugo mesto se je uvrstilo Športno strelsko društvo Sobota, na tretje pa Atletski klub Pomurje. Priznanja za izjemne mednarodne dosežke so dobili še potapljačica Alenka Artnik, teniška igralka Andreja Klepač, strelca Jasmina in Boštjan Maček ter judoistka Leila Mazouzi. Več o prireditvi in o najboljših šolskih športnikih ter invalidskem športu bomo poročali še v nedeljskem športnem popoldnevu.

Športniki MO MS 2022

Prvi tekmovalni dan na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije v Melbournu za gluhe in naglušne športnike je imel Marino Kegl iz Murske Sobote kot slovenski reprezentant na programu dva dvoboja. Posamični dvoboj proti Avstralcu Glennu Findelliju je dobil s 6:0 in 6:3, manj uspeha pa imel v parih z Nemcem Ursom Breitenbergerjem, saj sta izgubila dvoboj proti indijsko britanski dvojici z 2:6, 6:4 in 8:10. Drugi dan med posamezniki je Kegl premagal še Nemca Breitenbergerja in Ekvdadorca Vazqueza, oba z 2:0, in se uvrstil v polfinale posamičnega Grand slam turnirja gluhih, kjer ga zdaj čaka tekma proti Čehu Šmedeku. V času bivanja v Avstraliji je bil Marino Kegl v Sloveniji razglašen še za naj slovenskega parašportnika za leto 2022, zelo hvaležen pa je bil tudi pismu podpore s strani župana Mestne občine Murska Sobota Damjana Anželja.

Marino Kegl

Nekdanji nogometni up Mure Tio Cipot, ki se je pred dnevi iz soboškega kluba preselil k italijanskemu prvoligašu Spezii, je že dočakal svoj debi v najvišjem rangu italijanskega državnega prvenstva – Serie A. Spezia je v 20. krogu gostovala v Bologni in izgubila z 2:0, 19-letni Cipot pa je v igro vstopil v 67. minuti srečanja. Spezia je po nepopolnem krogu z 18-imi točkami na 16. mestu 20-članskega italijanskega prvenstva.

Tio Cipot

Na Olimpijskem festivalu evropske mladine v zimskih športih, ki poteka po celotni Furlaniji Julijski Krajini, je slovenska reprezentanca v mešani ekipni tekmi v smučarskih skokih prepričljivo prišla do zlate medalje. Druga je bila z zaostankom skoraj 90-ih točk Poljska, tretja pa Nemčija. Za Slovenijo je nastopal tudi 17-letni Luka Filip, doma iz Gornjih Slaveč, sicer pa član Smučarsko skakalnega kluba Velenje, poleg njega pa so bili v ekipi še Nik Heberle, Tinkara Komar in Nika Prevc. Luka Filip si je pred dnevi v Planici, kjer potekajo tekme v smučarskih skokih, na posamični preizkušnji priskakal peto mesto. Mlademu športniku bodo danes ponoči pred njegovim domom okrog polnoči ob njegovem povratku v domači kraj pripravili prisrčen sprejem.

Foto: Facebook SloveniaOlympicTeam. Luka Filip četrti z leve.

Foto: Facebook SloveniaOlympicTeam

V 17. kolu prve slovenske futsal lige v dvoranskem nogometu je Meteorplast Šic bar v Ljutomeru premagal Oplast iz Kobarida s 7:1. Za Ljutomerčane sta dosegel po dva zadetka Alen Ruis in Adrijan Trstenjak, po enega pa Aljaž Ruis, Alen Jambriško in Denis Kneževič. Na lestvici vodi Dobovec z 42. točkami, Meteorplast Šic bar je tretji s 36. točkami in Oplast iz Kobarida četrti s 23. točkami.

KMN Meteorplast Šic bar

V 13. kolu 2. slovenske odbojkarske lige – vzhod za članice so dekleta Sobote v gosteh premagale ekipo Benedikta s 3:2. Gostiteljice so vodile v dvoboju z 2:1, a je Sobočankam le uspel preobrat in so tako osvojile drugo zmago v tem ligaškem tekmovanju. V 13. kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane je Kočevje, ki je tretje na lestvici, premagalo šestouvrščene Radenčane, s 3:1.

ŽOK Sobota

V Radencih se je včeraj začelo tridnevno državno prvenstvo v pospešenem in hitropoteznem šahu. Prvi dan je v pospešenem šahu posamično zmagal Luka Lenič iz Tajfuna Ljubljane z 8,5 točkami, Turniščan Boris Markoja, član Poligrama iz Maribora, je bil tretji s 6,5 točkami, na 13. mesto se je uvrstil Luka Skuhala iz Gornje Radgone, 15.  je bil Tomislav Gruškovnjak in 19. Boris Kovač, oba iz Pomgrada, vsi s 5. točkami.

Luka Skuhala

Med članicami je zmagala Teja Vidic iz ljubljanskega Tajfuna s 7.točkami, druga je bila Barbara Skuhala iz Poligrama s 6. točkami, peta Majda Kovač s štirimi in osma Maja Kohek, obe iz Pomgrada, z dvema točkama in pol. Prvenstvo bo trajalo do nedelje.

Barbara Skuhala

 

AD

Prispeval: Tonček Gider


Prejšnja objava

Novice

V Pomurju pestra izbira počitniških delavnic

Za polovico slovenskih šolarjev, tudi pomurske, so se danes začele zimske počitnice. Za tiste, ki želijo poleg zimskih radosti na kakšnem zasneženem vrhu ali drsališču oziroma v termah dneve preživeti ustvarjalno, bo v Pomurju pestra ponudba. Izbor je opravila Ana Gorše. https://soundcloud.com/user-149331165/zimske-pocitnice?si=1636988844774ec49615e15a990c8e7d&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

today28.01.2023


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
AD
0%