Šport

Šport, 29.1.2023

today29.01.2023

Ozadje
AD
AD

Na prvem odprtem teniškem prvenstvu Avstralije za gluhe in naglušne športnike v Melbournu je slovenski reprezentant Marino Kegl iz Murske Sobote v polfinalu premagal Jaroslava Šmedeka iz Češke s 3:6, 6:4 in 7:5. V finalu je Marino utrpel poraz proti Madžaru Matheju Gaboru s 4:6 in 2:6 ter ob koncu zasedel odlično drugo mesto v daljni Avstraliji.

Marino Kegl

Nogometaši Mure, ki so na pripravah v Turčiji, so tamkaj odigrali drugo pripravljalno nogometno tekmo, tokrat proti ekipi Škendije iz Severne Makedonije, ki nastopa v prvi državni ligi. Končni izid srečanja je bil 1:1. Mura je povedla preko novinca Ognjena Stijepovića v 25. minuti, Škendija pa je izid izenačila iz 11 metrovke v 73. minuti preko Rashada Ramadanija. Naslednjo nogometno tekmo bo Mura igrala v Turčiji v sredo proti črnogorski ekipi Dečić.

Maric Maruško, Žiga Kous

Svojo prvo pripravljalno tekmo za spomladanski del so odigrale tudi Nogometašinje Mure None, ki so na Dunaju premagale avstrijsko prvoligaško ekipo Austrie Wien s 3:0. Za pomursko ekipo so dosegle zadetke: Kaja Korošec, Anja Eferl in Lara Klopčič. Naslednjo pripravljalno tekmo bodo Murine nogometašinje igrale v soboto 4. febuarja v gosteh proti Ferencvarošu na Madžarskem.

Nogometašice Mure None

Nogometaši Nafte 1903 iz Lendave so med pripravami za nadaljevanje tekmovanja v 2. slovenski ligi v Novem mestu igrali proti Krki 1:1, ob polčasu so gostitelji vodili z 1:0. Za Nafto 1903 je dosegel izenačujoči zadetek Žan Kumer v drugem polčasu. Naslednjo prijateljsko pripravljalno tekmo bo Nafta 1903 igrala proti ekipi Kaposvara iz Madžarske.

Na delu so bili tudi Nogometaši Klime Tratnjek Beltinci, ki  so v domačem športnem parku v tretji pripravljalni tekmi za nadaljevanje sezone v 2. ligi gostili tretjeligaško ekipo Varteksa iz Varaždina in zmagali z rezultatom 4:1. Za Beltinčane so dosegli zadetke novinec v ekipi, Jamajčan Dwayne Brown, pa Luka Hari, Henrik Nerguti in Gal Grobelnik iz 11 metrovke. Naslednjo tekmo proti Beltinčani igrali 4. februarja proti Slovenski Bistrici.

Henrik Nerguti, Beltinci

Mladi nogometaši Nafte 1903 so v Lendavi gostili nogometaše iz Madžarske in bili polovično uspešni. 17 letniki Nafte 1903 so premagali Kaposvar s 3:1 ob zadetkih: Sintića, Gonze in Jurovića. Manj uspeha so imeli 19 letniki, ki so izgubili proti Kaposvaru z 1:0 Naslednjo tekmo bodo mladi Lendavčani igrali v sredo v Lendavi proti vrstnikom iz Dravograda.

V 16. kolu prve A slovenske odbojkarske Sport klub lige za člane je ekipa Hiše na kolesih Triglav na Gorenjskem po preobratu premagala soboško Panvito Pomgrad s 3:2 saj so soboški odbojkarji že vodili z 2:0. Za Panvito Pomgrad so največ točk dosegli Petar Jurić 26, Jakob Rojnik 19, Nenad Šormaz 13 in Žan Bedrač 12.

Panvita Pomgrad

V 13. kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane je Kočevje premagalo Radence s 3:1. Pri radenski ekipi je bil najboljši Denis Ploj s 16. točkami.

V 16. kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice so Ljutomerčanke pred domačimi gledalci odlično začele dvoboj proti Luki Koper, saj so po dveh nizih vodile z 2:0. Ob koncu so zmagala igralke iz Kopra s 3:2. Za Ljutomer so največ točk zadele: Ana Kolmanič 14, Karmina Sužnik 11, Adela Pintarič 9 in Kaja Makoter 8.

V 13. kolu 2. slovenske odbojkarske lige vzhod je v Puconih Murexin Kema premagala Slovensko Bistrico s 3:1, odbojkarice Sobote pa so bile na gostovanju boljše od Benedikta s 3:2.

V 13. kolu 3. slovenske odbojkarske lige vzhod za članice je Murania v Lendavi premagala Slovensko Bistrico s 3:0.

V 12. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je Kema Murexin v Novem mestu premagala Krko s 4:2. Za Pucončane je dvakrat zmagal Tomaž Pelcar, po enkrat pa še Luka Norčič in Damjan Zelko.

V zaostalem srečanju 9. kola v prvi slovenski namiznoteniški ligi za članice je v Puconcih Kema Murexin premagala Letriko iz Vrtojbe s 4:3. Za Pucončanke je dvakrat zmagala Blažka Harkai, po enkrat pa Ana Kovačec in Ema Crnkovič, ki je dobila odločilni dvoboj pri izidu 3:3.

Blažka Harkai, Ana Kovačec (NTK Kema Murexin)

V 7. kolu 2. slovenske namiznoteniške lige je Sobota v gosteh premagala Arrigone s 6:4. Za Soboto sta po dvakrat zmagala Bojan Ropoša in Gregor Zafoštnik, po enkrat pa Gregor Kocuvan in dvojica: Zafoštnik – Ropoša.V drugem dvoboju je Sobota premagala še Rakek s 6:0. Za Soboto so po 2 krat zmagali: Gregor Zafoštnik, Bojan Ropoša in Janko Öri. II. ekipa Keme Murexina je bila poražena od Rakeka s 6:2, za Pucončane sta zmagala: Jure Smodiš in Nino Šegula, v drugem dvoboju pa sta Arrigoni iz Izole in Kema Murexin igrala 5:5. Za Pucončane je dvakrat zmagal Nino Šegula, po enkrat pa Robert Smodiš, Jan Lipič in dvojica: Smodiš – Šegula.

Janko Ori (NTK Sobota)

V 6. kolu 3. slovenske namiznoteniške lige – vzhod je II. ekipa Sobote premagala II. ekipo Vesne s 6:2 ob dveh zmagah Luke Šantavca, Dominika Mačka in Nejca Titana. V drugem dvoboju je II .ekipa Sobote igrala še proti II. ekipi Inter Diskonta 5:5. Za soboško ekipo je Dominik Maček zmagal trikrat in Luka Šantavec dvakrat.

V 11. kolu prve B državne kegljaške lige – vzhod za člane je Kegl bar Lovrenc premagal Radensko s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Jani Steržaj 578, Vinko Hleb 570 in Milan Kovačič 546 kegljev. V 3. slovenski kegljaški ligi – vzhod za člane je II. ekipa Hrastnika premagala Lendavo s 6:2. Pri Lendavi so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec 597, Boris Tisovic 568 in Janez Šimon 551 kegljev.

V Zdravilišču Radenci poteka tridnevno člansko državno prvenstvo v šahu, na katerem nastopajo tudi pomurski šahisti. Drugi dan prvenstva je bilo tekmovanje v ekipni konkurenci v pospešenem šahu. Naslov državnega prvaka je osvojil Tajfun iz Ljubljane, drugi je bil mariborski Poligram, za katerega sta igrala tudi Boris Markoja iz Turnišča in Jernej Skuhala iz Ljutomera. Soboški Pomgrad je bil osmi, največ točk sta za ekipo dosegla: Matej Titan in Tomi Gruškovnjak. I. ekipa Gornje Radgone je bila 14., največ točk za Radgončane sta zbrala Mihael Lindner in Matija Zadravec.

DP v Radencih
AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%