Šport

Šport, 30.1.2023

today30.01.2023

Ozadje
AD

Včeraj se je s finalnim turnirjem v Zeleni dvorani v Puconcih zaključilo letošnje 32. državno prvenstvo v dvoranskem hokeju. V ženskem finalu so Moravske Toplice s 3:2 premagale predanovski Triglav, v moškem finalu pa je zmagala in osvojila naslov državnega prvaka II. ekipa predanovskega Triglava, ki je premagala Lipovce s 7:2.

32. državno prvenstvo v dvoranskem hokeju

V Schielleitnu v Avstriji je na odprtem atletskem prvenstvu avstrijske Štajerske za veterane med 120 atleti iz Avstrije, Nemčije, Madžarske in Slovenije nastopil tudi Zdravko Mauko – Magi, član Športnega društva Radenci. Mauko je bil drugi v sprintu na 50 metrov, kjer je odtekel nov državni rekord v starostni skupini M 65-69, v času 7,88.

Zdravko Mauko – Magi, prvi z leve

V Beogradu na dvoranskem atletskem troboju članskih reprezentanc Srbije, Hrvaške in Slovenije je za slovensko atletsko reprezentanco nastopil tudi Nino Celec od Grada na Goričkem. Nino je zasedel tretje mesto v skoku v daljino z rezultatom 7,25 cm Zmagala je Srbija pred Hrvaško in Slovenijo.

Nino Celec

Na 6. zimskem polmaratonu v Varaždinu je med 500 tekači v teku na pet kilometrov tekel tudi Dejan Preindl iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci in v močni mednarodni konkurenci zasedel tretje mesto. Tekači v Varaždinu so tekli tudi na 21 km dolgi progi.

Dejan Preindl, 3. mesto

Judo klub Lendava je pripravil državno prvenstvo za kadete in kadetinje, na katerem je nastopilo 164 tekmovalcev iz 33 klubov. Med kadeti je v kategoriji do 50 kg Matic Vehab iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci zasedel tretje mesto. Med kadetinjami je bila v kategoriji do 40 kg zmagovalka Anemarie Feuš, v kategoriji do 48 kg pa je bila Ana Pavičič, obe iz Partizana Ljutomer, tretja. Prekmurka Leila Mazouzi, zdaj članica Kluba z dežele Sankaku iz Celja, je v kategoriji do 63 kg osvojila naslov državne prvakinje. Mladi judoisti kategorije U – 12 so v Lendavi nastopili na festivalu juda.

Matic Vehab, tretje mesto

V Radencih se je včeraj končalo tridnevno državno prvenstvo v pospešenem in hitropoteznem šahu. Zadnji dan je v hitropoteznem šahu postala državna prvakinja Barbara Skuhala iz Ljutomera, članica mariborskega Poligrama, tretja je bila Maja Kohek iz Šahovskega društva Pomgrad. Moštveno je med 26. klubi med člani zmagal Poligram iz Maribora, za katerega je igral tudi Jernej Skuhala, Gornja Radgona je bila 13. in soboški Pomgrad 14. Med članicami je zmagal Celjski šahovski klub, Triglav in soboški Pomgrad pa sta zasedli tretji mesti.

Barbara Skuhala

 

AD

Prispeval: Tonček Gider


Prejšnja objava

Lokalno

Nova ljutomerska vinska kraljica Martina XXI. je Sandra Kaučič

Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer je okronalo novo ljutomersko vinsko kraljico. Nova vinska kraljica Martina 21. je Sandra Kaučič, ki prihaja iz vinogradniške družine Kaučič iz Gresovščaka. Poleg dela v vinogradu je že 13 let članica Strelskega društva Ljutomer mesto. Zaposlena je kot vzgojiteljica v Vrtcu Ljutomer. Nova ljutomerska vinska kraljica Martina 21. Sandra Kaučič je o svojem poslanstvu povedala. https://soundcloud.com/user-149331165/nova-ljutomerska-vinska-kraljica-martina-xxi-je-sandra-kaucic?si=aee89696dc2348acaaad088387cce324&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing   Foto: VinoReja Kaučič

today30.01.2023


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
AD
0%