Novice

Šport, 31.1.2023

today31.01.2023

Ozadje
AD

Na mednarodnem odprtem teniškem prvenstvu v Murski Soboti za svetovno lestvico mladink in mladincev – Murska Sobota open, so ta čas na sporedu tekme prvega kroga glavnega dela turnirja. V dvojicah sta igralki Teniškega kluba Murska Sobota Ela Plošnik in Anamari Žnuderl premagali madžarsko-slovenski par Jeck – Viriant, dvakrat s 6:2. Med posameznicami je Ela Plošnik, tretja nosila turnirja, s 6:2 in 6:2 premagala Poljakinjo Drozdovo, Žnuderlova pa je bila s 6:3 in 6:4 boljša od srbske igralke Milosavljevićeve.

Tenis, Plošnik, Žnuderl

Na mednarodnem atletskem troboju treh reprezentanc v Beogradu sta nastopila dva pomurska atleta, ki pa zdaj nastopata za klube zunaj Pomurja. Poročali smo že, da je Nino Celec zasedel 3. mesto v skoku v daljino, za reprezentanco Slovenije pa je v štafeti 4 x 400 metrov, ki je prav tako zasedla tretje mesto, nastopil tudi Maj Janža iz Bratonec, zdaj član ljubljanskega kluba MASS. Janža je zunaj konkurence tekel tudi na 400 metrov in zasedel 9. mesto.

Slovenski atleti V Beogradu

V Murski Soboti je bilo osnovnošolsko in srednješolsko strelsko prvenstvo Pomurja. Med srednješolci je posamično s standardno puško zmagal Aljaž Novak in med dijakinjami Nika Vuka, oba iz Srednje poklicne in tehnične šole iz Murske Sobote, ta šola pa je bila med tremi ekipami v postavi: Tim Koren, Maks Čizmazija in Aljaž Novak tudi ekipna zmagovalka. S serijsko puško posamično je zmagal Mišo Hari iz Biotehnične šole Rakičan. Med osnovnošolci je med starejšimi učenci zmagal Tian Mesarič iz III. soboške osnovne šole in med učenkami Greta Galamboš iz Dvojezične osnovne šole I Lendava. Moštveno med starejšimi učenci je zmagala soboška I osnovna šola v postavi: Rok Benko, Luka Ivančič in Nevio Sever in med učenkami Dvojezična osnovna šola I Lendavi v postavi: Greta Galamboš, Lea Magyar in Benita Koren. Med mlajšimi učenci je zmagal Žiga Benko iz prve soboške osnovne šole , med učenkami pa Anja Horvat iz Črenšovec. Med učenci posamično je bil najboljši Matija Horvat iz Dvojezične osnovne šole I Lendava in med učenkami Ota Kšela iz Male Nedelje.

Šolsko prvenstvo v strelstvu

V 6. kolu prve B slovenske kegljaške lige vzhod za članice je v pomurskem derbiju v Radencih ekipe Radenske premagala Lendavo s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrle: Sonja Tibaut 535, Cvetka Štiberc 523 in Nataša Muršič 497 kegljev, za Lendavo pa: Vida Kovač 508, Slavica Hozjan 493 in Jacqueline Steržaj 477 kegljev.

KK Radenska

Nogometaši iz Gornje Radgone, zdaj z imenom M – Trade Radgona, so uspešno nastopili na mednarodnem otroško mladinskem turnirju v malem nogometu v avstrijskem Fehringu. Mladi nogometaši iz Gornje Radgone v starostni skupini U – 9 pod taktirko Amadeja Lipiča so zasedli drugo mesto. Podoben uspeh je uspel tudi mladim Radgončanom v starostni kategoriji U – 8 pod vodstvom Mateja Hajdinjaka.

ŠNK Radgona U9

 

 

 

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%