Šport

Šport, 4.2.2023

today04.02.2023

Ozadje
AD
AD

Na teniških igriščih v Murski Soboti se je danes končalo mednarodno teniško prvenstvo Murske Sobote za mladince in mladinke, kjer sta se odlično odrezali tudi tekmovalki Teniškega kluba Murska Sobota, Ela Plošnik in Anamari Žnuderl. Med posameznicami je Plošnikova v finalu z 2:1 izgubila proti Avstrijski Kuehbauerjevi. Izid je bil 2:6, 7:6 in 2:6 ter tako ob koncu osvojila drugo mesto. Anamari Žnuderl je izpadla v četrtfinalu in tekmovanje končala med najboljšimi osmimi tekmovalkami. Med dvojicami sta Plošnikova in Žnuderlova prišle vse do polfinala, kjer sta izpadli proti kasnejšima zmagovalkama, češkima igralkama Hutkova-Mala. Med moškimi posamezniki je zmagal Avstrijec Benedikt Szerencsits, ki je v finalu premagal slovenskega igralca Vida Moharja s 6:4 in 6:1. Edino domačo zmago so slovenski igralci dosegli v konkurenci moških dvojic, kjer sta bila Vid Mohar in Luka Videnovič v finalu boljša od nemške dvojice Yigin-Zick z 2:1.

V Ljutomeru je v povratni četrtfinalni tekmi slovenskega pokala Terme Olimia v futsalu – dvoranskem nogometu, Meteorplast Šic bar ped 150 gledalci premagali Siliko iz Vrhnike, drugo ekipo na lestvici prvi lige, s 4:3. Prvo tekmo je dobil Siliko z visokih 6:1, zato je bila zmaga z enim zadetkom razlike na povratni tekmi premalo za napredovanje. Za Meteorplast so dosegli zadetke: Denis Kneževič, ki je v 13. minuti dobil rdeči karton, Rok Šnofl, Alen Ruis in Aljaž Goznik, ki je dosegel zmagoviti zadetek pri rezultatu 3:3. Za Siliko je dosegel dva zadetka Marko Mohorič in enega Jure Suban.

Slovenska nogometna reprezentanca U – 19 bo v času med 9. in 15. februarjem sodelovala na Hrvaškem, na prijateljskem mednarodnem turnirju. Selektor Anton Žlogar je v reprezentanco povabil tudi Žana Bučka in Srdjana Kuzmič iz soboške Mure. Slovenska reprezentanca, ki se je že uvrstila v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo, bo 10. februarja v Poreču igrala proti Hrvaški, 12. februarja bo v Umagu igrala proti Latviji in 15. februarja v Novigradu še proti vrstnikom Kitajske.

Mladi nogometaši Mure so na mini pripravah v Umagu odigrali dve prijateljski pripravljalni nogometni tekmi. Mladi Muraši kategorije U – 14 so premagali vrstnike Grosuplja s 4:3. Za Muro so dosegli zadetke: Nejc Leljak, Enej Krček, Maks Felicijan in Jakob Cigut. 15-letniki Mure so igrali proti Grosuplju 3:3. Za Muro so dosegli zadetke: Blaž Kovač, Matic Husar in Anej Kerman.

Na 4. turnirju regijske strelske lige za mladince, mladinke, kadete in kadetinje so v streljanju z zračno puško bili v Črenšovcih najbolj natančni; med mladinci Tim Koren, med mladinkami Brina Horvat, oba iz Turnišča. Med kadeti je meril najbolj natančno Mišo Hari iz Murske Sobote in med kadetinjami Živa Zadravec iz Črenšovec. Moštveno so med mladinci zmagali Turniščani pred Tišinčani in Gančani in med kadeti: Črenšovci pred Tišinčani in Mursko Soboto.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%