Šport

Nedeljske športne novice

today05.02.2023

Ozadje
AD
AD

V Ilirski Bistrici je bila zadnja 6. strelska tekma odprte mednarodne zimske lige v trapu. Zmagal je Giovani Cernogorac iz Hrvaške, Boštjan Maček je bil osmi in Jasmina Maček deseta. Po šestih tekmah je končni zmagovalec postal Giovani, Boštjan Maček iz Bodonec je zasedel drugo mesto. V B skupini je Jasmina Maček zasedla drugo mesto, podobno kot Lan Maček, vsi iz Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote.

Trap, Jasmina In Boštjan Maček

V Murski Soboti je Športno zdravniško društvo DOC pripravilo mednarodni turnir v malem nogometu, na katerem so nastopile ekipe iz Hrvaške in Slovenije. Med štirimi ekipami je zmagala ekipa iz Zagreba, ki je bila v odločilnem srečanju boljša od drugouvrščenega soboškega zdravniškega društva DOC s 3:0. Soboška ekipa je igrala proti Celjanom, ki so bili tretji 1:1, in premagala četrto ekipo Bratstvo iz Čakovca z 1:0. Na turnirju je bil najboljši igralec Željko Primorac iz Zagreba, vratar Zlatko Perčić iz Čakovca in najstarejši igralec Duja Kurany iz DOC Sobote.

Zdravniško društvo DOC Murska Sobota

Nogometni klub Čarda iz Martjanec je prvi dan mednarodnega turnirja v Murski Soboti pripravil turnir za kategoriji U – 7 in U – 11. Med 7 letniki je zmagala Slovenska Bistrica pred ekipo Mura – črni, tretja je bila ekipa Mura – beli in četrta Čarda. Med 11 letniki je zmagala Mura Goričko pred ekipo Slatina Šparta, tretji je bil Rudar iz Murskega Središča in četrta Mura. Danes je v Murski Soboti še turnir za 9 letnike. Za turnir je bilo prijavljenih kar 400 mladih nogometašev.

Na turnirju Čarde 400 mladih nogometašev

V pripravljalni nogometni tekmi je Klima Tratnjek Beltinci premagala Slovensko Bistrico z 2:1. Za Beltinčane sta bila strelca: Filip Kosi v 15. in Ivan Ptiček v 77. minuti, za goste je dosegel edini zadetek iz daljave Vid Zajšek v 72. minuti.

Beltinci zmagali na pripravljalni tekmi

Igralke Ženskega nogometnega kluba Mura Nona so v Budimpešti v drugi pripravljalni tekmi izgubile proti vodilni ekipi madžarske lige Ferencvarošu z 8:0. Po 12. kolih madžarskega prvenstva igralke Ferencvaroša vodijo brez poraza, svojo moč pa so dokazale tudi proti slovenskim prvakinjam.

Ženska ekipa Mure Nona poražena na Madžarskem

V Murski Soboti je v prostorih Ekonomske šole 76 nogometnih trenerjev iz soboške trenerske organizacije in 35 iz lendavske, sodelovalo na obveznem trenerskem seminarju. V šestih urah so trenerji spremljali zanimiva predavanja petih predavateljev, ob koncu pa so udeleženci dobili tudi certifikate za nogometne trenerje UEFA B in C licence.

V 17. kolu prve A slovenske odbojkarske lige Sport klub za člane je v Murski Soboti pred blizu 200 gledalci mariborski Merkur v prekmursko štajerskem derbiju premagal oslabljeno Panvito Pomgrad s 3:0. Sobočani so med drugim nastopili brez poškodovanega Jakoba Rojnika, manjkalo pa je še nekaj poškodovanih igralcev. Za soboške odbojkarje so največ točk dosegli: Nenad Šormaz 15, Petar Jurić 11 in Urban Fužir 9. Pri Mariborčanih so bili najučinkovitejši Žiga Donik s 16., Rok Bračko s 15. in nekdanji igralec Panvite Pomgrada Connor McConnell z 11.točkami.

v Murski Soboti se je zbralo blizu 200 gledalcev

V 17. kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice so igralke Ljutomer v Ljubljani premagale ekipo Vitala s 3:0. Za Ljutomer so največ točk k zmagi prispevale: Ana Kolmanič 20, Anja Kolmanič 12, Adela Pintarič 11 in Karmina Sužnik 8 točk.

ŽOK Ljutomer

V Lendavi pa je v zaostalem srečanju 9. kola 3. slovenske odbojkarske lige vzhod za članice v derbiju kola Murania premagala Kajuh iz Šoštanja s 3:1 ter s to zmago prevzela vodstvo na lestvici . Murania ima zdaj 33, Kajuh iz Šoštanja na drugem mestu pa 31 točk.

ŽOK Murania Lendava vodilna ekipa lige

V 12. kolu prve B kegljaške lige za člane je vodila ekipa lige Pergola hiše iz Radelj ob Dravi v Radencih premagala Radensko s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 618, Vinko Hleb 580 in Jani Steržaj 549; pri zmagoviti ekipi je Uroš Stoklas podrl 603 keglje.

V 7. kolu prve B slovenske kegljaške lige za članice je Miklavž premagal Lendavo s 7:1. Za Lendavo sta največ kegljev podrli Vida Kovač 473 in Gabrijela Kolar Donko 470. kegljev; pri Miklavžu pa Karmen Jurančič  549 in Polka Pertoci 542.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%