Šport

Šport, 7.2.2023

today07.02.2023

Ozadje
AD

Na priprave v Prlekijo je včeraj pripotovala slovenska ženska reprezentanca v futsalu – dvoranskem nogometu, ki bo bivala v Biotermah Mala nedelja in trenirala  v dvorani ŠIC Ljutomer ter v telovadnici Osnovne šole Ivana Cankarja. Že včeraj so nogometašinje opravile dva treninga, dva jih čakata tudi danes, jutri in v četrtek pa jih čakata dve pripravljalni tekmi z evropsko velesilo Madžarsko, ki letos marca doma v Debrecenu gosti evropsko prvenstvo članic. Prva tekma bo v sredo popoldan na Madžarskem, druga pa v četrtek, 9. februarja, ob 17.30 uri v dvorani ŠIC Ljutomer.

Slovenske reprezentantke so prispele na priprave v Prlekijo

Igralci pikado kluba Top Gun Clengranda iz Grlave, so v Pragi na evropskem turnirju dosegli odmeven uspeh. Med 376 člani, 99 članicami in 42 mladinci, je ekipa Top Gun Clengrand na štirih tekmah dvakrat zmagala in dvakrat izgubila. V dvojicah je med 85 pari Luka Marinič z Martinom Komoro iz Češke zasedel prvo mesto. Marinič, ki je star šele 18 let, se hitro približuje najboljšim evropskim igralcem pikada. Slovenski pikadisti bodo imeli naslednji evropski turnir od 21. do 22. aprila, že 12. februarja pa bo v Novi Gorici 2. rang turnir v klasičnem pikadu.

TOP GUN Grlava

V Dobrovi je bil drugi slovenski turnir v modernih tekmovalnih plesih. Tekmovanje je potekalo v vseh starostnih kategorijah, člani Plesnega kluba Zeko pa so osvojili pet prvih, dve drugi in dve tretji mesti. Prva mesta so osvojili Leni Cipot med deklicami ter Lana Škedelj med članicami, obe v disco solu. V breakdancu sta zmagala med mlajšimi mladinci David Pahor in Filip Kovačič med člani, v disco parih pa sta bila najboljši pri starejših mladinkah še Zara Dobrijevič in Brina Benko. Drugi mesti so osvojili pri mlajših mladinkah v disco solu Brina Benko in v disco parih Arja Lukač in Leni Cipot. Na oder za zmagovalke so se s tretjim mestom uvrstile še Naja Topole v discu solo med mlajšimi mladinkami in Filip Grenko v breakdancu med ml. mladinci.

Dekleta PŠ Zeko

V kraju Prigorec na Hrvaškem je bilo zadnje kolo v zimskih gorskih tekih, na katerem so nastopili tudi pomurski tekači. Med 120 tekači je vil po štirih tekih med pomurskimi atleti zdravnik Alojz Horvat v kategoriji M 50 tretji. Na prvo mesto se je uvrstil v kategoriji M – 60 Zoran Antolin, Štefan Buzeti pa je tekel le na dveh tekih, pogoj za skupno razvrstitev pa je bila udeležba na štirih tekih.

Alojz Horvat

V 12. kolu 3. slovenske kegljaške lige – vzhod za člane je kegljaška ekipa Lendave v Radencih premagala Prepolje iz Marjete na Dravskem polju s 5:3, kar je izjemno pomembna zmaga Lendave v borbi za obstanek v ligi. Največ kegljev je pri Lendavi podrl Uroš Zadravec 607, Boris Tisovic jih je podrl 528 in Janez Šimon 514 kegljev.

KK Lendava

Na Ptuju je bilo območno tekmovanje v šahu za invalidska društva. Med članicami je zasedla prvo mesto Majda Kovač iz soboškega invalidskega društva, druga je bila Marija Barber in četrta Erika Car. Med člani je zmagal Jože Glavač, sedmi pa je bil Vili Baša, oba iz soboškega invalidskega društva. Najboljši šahisti bodo 4. marca nastopili na finalu državnega prvenstva v Dolu pri Hrastniku.

Majda Kovač
AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%