Šport

Nedeljska športna poročila, 12.2.2023

today12.02.2023

Ozadje
AD
AD

Na Brdu pri Kranju so sinoči slovesno podelili 58. Bloudkove nagrade in plakete. Med prejemnikih Bloudkovih plaket sta bila za dosežke v letu 2022 tudi strelca v trapu Jasmina in Boštjan Maček, plaketi za življenjsko delo v športu pa sta prejela dolgoletni športni delavec Branko Recek in mag. Janez (Janko) Slavič, dolgoletni predsednik Kasaškega kluba Ljutomer.

Pomurski prejemniki Bloudkovih plaket za leto 2022, od leve: Branko Recek, Janez Slavič ter Jasmina in Boštjan Maček.

Na mednarodnem atletskem mitingu v Zagrebu so nastopili tudi člani Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. V teku na 1500 metrov je bila druga Urška Martinec v času 4:37,85, v teku na 1000 metrov je mladinec Tvit Trajbarič z novim osebnim rekordom 2:42,70 zasedel 9. mesto. Mlajša mladinka Lara Horvat je bila v teku na 800 metrov s časom 2:36,94 uvrščena na 11. mesto.

Urška Martinec, AK Pomurje

Na evropskem pokalu Challenge I v dvoranskem hokeju v portugalski Lousadi so slovenski prvaki, igralci predanovskega Triglava, po dveh petkovih porazih, v soboto vknjižili zmago in remi. Najprej so igrali proti bolgarski ekipi Slavije 5:5, nato pa so popoldne premagali še finsko ekipo ABC Team s 7:2. Proti Fincem se je odlikoval Nejc Potokar s petimi zadetki, Tadej Mikola in Alan Nemec pa sta k zmagi prispevala enega. Tekmovanje bo končano danes popoldne.

V derbiju 21. kola prve slovenske nogometne lige Telemach je pred 220 gledalci Celje premagalo soboško Muro z 2:1. Za Celje sta dosegla zadetka: Gregor Bajde v 16. sekundi tekme in Damjan Vuklišević v 49. minuti. Za Muro je dosegel edini zadetek Lazar Zličić v 60. minuti, Nikola Petković in Dardan Šabanađaj pa sta v 33. in 34. minuti zadela vratnici.

V pripravljalni ženski nogometni tekmi je v Ljubljani Nona Mura premagala Ljubljano s 5:2. V dokaj kadrovsko spremenjeni ekipi so za Nono Muro dosegle zadetke: Špela Kolbl 3 ter Anja Eferl in Asja Cvetković po enega.

Nafta 1903 je v Lendavi v prijateljski mednarodni nogometni tekmi premagala Polet iz Martina na Muri z 2:1. Za Nafto je dosegel oba zadetke Barnabas Feher. Igrali so tudi nogometaši Klime Tratnjek iz Beltinec, ki so v domačem Športnem parku premagali velenjski Rudar z 2:1. Za Beltinčane sta bila strelca zadetkov Filip Kosi in Luka Pihler.

V 18. kolu prve A slovenske odbojkarske Sportklub lige je v Murski Soboti Panvita Pomgrad premagala Črnuče s 3:0. Gostje so se pomurskim odbojkarjem najbolj upirali v drugem nizu, ki so ga domači dobili v podaljšani igri z 29:27. Za Panvito Pomgrad so največ točk k zmagi prispevali: Petar Jurić 13, Jakob Rojnik 12 in Nenad Šormaz 8 točk. Za goste sta zadela največ točk Luka Marovt 15 in Jaka Sešek 14 točk.

V 18. kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice je Ljutomer v Novem mestu premagal ekipo TPV Vollev s 3:0. Za Ljutomerčanke so največ točk dosegle: Ana Kolmanič 14, Karmina Sužnik 11 in Adela Pintarič 10 točk. Pri gostiteljicah se je odlikovala Nika Drkušić z 11. točkami.

V zaostalem srečanju 10. kola v 2. slovenski rokometni ligi za člane je Ajdovščina v Gornji Radgoni premagala ekipo Arconta z rezultatom 35:26. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Matevž Žunič 10, Marko Cotić 9 in Aljaž Breznik 5; za Ajdovščino je dosegel največ zadetkov Črt Pinterič iz sicer 10.

V Slovenski Bistrici je bilo 3. kolo državne strelske lige z zračno puško za paraplegike. Moštveno je zmagala ekipa Medobčinskega društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote v postavi: Leon Jurkovič, Jožef Franc in Venčeslav Bezjak. Posamično je med paraplegiki zmagal Jožef Franc, med tetraplegiki je bil zmagovalec Leon Jurkovič, tretji pa je bil Štefan Bukvič.

V Murski Soboti je bilo 2. kolo vzhodne regijske lige v govorečem pikadu za slepe in slabovidne. Med petimi ekipami je moštveno zmagala I. ekipa Medobčinskega društva slepih in slabovidnih v postavi: Drago Potočnik, Anton Topolnik in Dušan Cigüt, II. ekipa Murske Sobote v postavi: Silva Mlinarič, Marija Jurančič in Danilo Kreslin pa se je uvrstila na tretje mesto.

V Termah Četež je bilo v soboto še 24. državno prvenstvo v pospešenem šahu za mlade od 8. do 18. leta starosti, na katerem so sodelovali tudi mladi iz Šahovskih klubov Gornja Radgona in Pomgrada iz Murske Sobote. Med fanti se je Radgončan Miha Rantaša uvrstil na 7. mesto, med dekleti pa sta se Ema Lukač v kategoriji U – 16 in Zala Časar v kategoriji U – 18 uvrstili na 5. mesto.

 

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%