Šport

Šport, 15.2.2023

today15.02.2023

Ozadje
AD

V Novi Gorici je bilo 3. kolo državne lige v steznem kegljanju za slepe in slabovidne. Med desetimi ekipami je zmagalo Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Kranj, I. ekipa Murske Sobote v postavi: Silva Mlinarič, Anton Topolnik in Jelka Orban je zasedla tretje mesto, II. ekipa Murske Sobote za katero so igrali: Drago Potočnik, Marija Jurančič in Danilo Kreslin pa se je uvrstila na 9. mesto. Posamično je bila Jelka Orban v kategoriji vida B – 4 tretja , Anton Topolnik v kategoriji vida B – 2 je bil četrti, Silva Mlinarič v kategoriji vida B – l pa je bila šesta.

Kadetska nogometna reprezentanca Slovenije, ki je na mini pripravah v Pomurju, je v Gornji Radgoni v pripravljalni nogometni tekmi igrala porti Slovaški 1:1. Slovenski nogometaši so na tekmi vodili med 15. in 45. minuto, vodilni zadetek za Slovenijo je dosegel Aldin Jakupović iz ljubljanske Olimpije. Slovenski selektor Mišo Brečko bo igral povratno tekmo proti Slovakom v četrtek 16. februarja znova v Gornji Radgoni.

V 4. kolu državne strelske lige v Veliki Nedelji je bila v prvi državni strelski ligi v A skupini s standardno zračno puško najbolje uvrščena ekipa Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča, 8. je bila Murska Sobota, 9. strelci Jezera iz Dobrovnika, 11. so bili Črenšovci in 12. Ljutomer. V prvi B slovenski ligi so bili strelci Kolomana Flisarja s Tišine četrti, Gančani pa so se uvrstili na 6. mesto. Posamično je bil v prvi B ligi Mitja Černi iz Gančan sedmi in Dušan Ziško s Tišine deseti.

V petek se bo na Poljskem v kraju Skierniewice začelo tridnevno tekmovanje v dvoranskem hokeju za evropski pokal Challenge I, kjer bodo nastopile tudi slovenske prvakinje, dekleta Moravskih Toplic. Prvi dan, v petek 17. februarja, bodo slovenske prvakinje dopoldne igrale proti Copenhagnu iz Danske, popoldne pa še proti ekipi Partille iz Švedske. Prvenstvo bo trajalo do nedelje.

Na prvem letošnjem hitropoteznem šahovskem turnirju v Murski Soboti je zmagal Boris Kovač s 5,5 točkami, drugi je bil Denis Gjuran s petimi, tretji je bil Jože Gruškovnjak, četrti Igor Kos, oba s tremi, na peto mesto pa se je uvrstil Danilo Hari, ki je zbral dve točki in pol.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Prejšnja objava

Lokalno

Svet regije se je zavzel za postavitev daljnovoda Lendava – Murska Sobota

Svet pomurske razvojne regije je na današnji seji v Radencih potrdil pobudo občine Turnišče, da je projekt gradnje daljnovoda Lendava Murska Sobota prepoznan kot regijski projekt državnega pomena, pomemben za nadaljni razvoj regije. Vlado in pristojne ministre ter Elektro Maribor bodo pozvali, da zagotovijo čimprejšnjo postavitev navedenega daljnovoda nazivne moči 110 kilovoltov z ureditvijo razdelilne transformatorske postaje Dobrovnik. V občini Turnišče so namreč zaznali, da je obstoječe električno omrežje prešibko, možnosti postavitve individualnih sončnih elektrarn ni, investitor ima težave tudi […]

today15.02.2023


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
AD
0%