Šport

Šport, 16.2.2023

today16.02.2023

Ozadje
AD
AD

Športna zveza Lendava je pripravila slovesno podelitev priznanj športnikom in športnicam za njihove dosežke v letu 2022. Udeležence prireditve, ki je potekala sinoči v Kulturni in gledališki dvorani v Lendavi je pozdravil tudi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Miran Kos, pozdravne besede pa sta namenila športnikom tudi župan Janez Magyar in predsednik športne zveze Andrej Matjašec.

Najboljša športnica je postala drugo leto zapored igralka badmintona Nika Bedič pred klubsko soigralko v Badmintonskem klubu Mladost Tijo Horvat in judoistko Rio Gabor.

Med člani je tretjič zmagal lokostrelec Kristijan Horvat, njegov sotekmovalec Jože Hozjan je bil drugi, oba iz Lokostrelskega kluba Lendava, na tretje mesto pa se je uvrstil  tekmovalec Speedway teama Lendava Matic Ivačič.

Med ekipami v izboru najboljših športnikov občine Lendava je zmagala mladinska in kadetska ekipa Nogometnega društva Nafta 1903, pred člansko ekipo Lokostrelskega kluba Lendava in Badmintonskim klubom Mladost iz Lendave.

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je pod taktirko Boruta Jarca na pripravah v turški Antalyi premagala Uzbekistan z rezultatom 2:1. Strelki zadetkov za slovensko reprezentanco sta bili: Lara Prašnikar in Kristina Erman, za reprezentanco pa so igrale tudi kapetanka Mateja Zver iz Gornje Bistrice, Špela Kolbl in Manja Rogan iz Murske Sobote in Sara Makovec iz Ljutomera. Naslednjo tekmo bo reprezentanca igrala v soboto 18. februarja proti Zambiji.

Na mednarodnem nogometnem turnirju v Novigradu je reprezentanca Slovenije U – 19 premagala Kitajsko z 1:0. Edini zadetek za reprezentanco je dosegel Ermin Krupić iz Doba v 70. minuti iz 11 metrovke. Za reprezentanco sta igrala tudi Luka Turudija in Žan Buček igralca soboške Mure.

Nogometaši Nafte 1903 so v osmi pripravljalni nogometni tekmi v Lendavi gostili tretje ligaško ekipo Avto Rajha iz Ljutomera in zmagali z 9:0. Za zmagovalno drugoligaško ekipo Nafte so dosegli zadetke: Kaj in Maj Plej, Santino Nikolić, Marko Čuček Bezjak, Luka Časar, Silvano Pigac, Barnabas Feher, Blaž Urh, en zadetek za Nafto pa so dosegli Ljutomerčani z avtogolom.

Na zadnjem 4. turnirju Prleške lige v namiznem tenisu je v Ljutomeru zmagal Darko Fijavž iz ljutomerskega Partizana, drugi je bil Damir Fotivec, tretji Marko Kreft in četrti Bojan Jagodić, vsi iz ekipe Spin Mala Nedelja. Skupni zmagovalec lige za sezono 2022/2023 je Darko Fijavž, drugi je Tone Marinko in tretji Marko Kreft.

V 8. kolu regijske pikado lige Goričko so bili doseženi naslednji rezultati: Black Dragon Gornji Črnci – Black Panters Serdica 10:6, Friend’s team Sveti Jurij – Dado Serdica 7:9 in Slavček Gornji Slaveči – Goričanci Radovci 9:7. Na lestvici vodi Slavček iz Gornjih Slaveč s 24. točkami pred Goričanci, ki jih imajo 22 in ekipo Dado iz Serdice, ki je zbrala 17 točk.

 

 

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%