Šport

Nedeljske športne novice

today19.02.2023

Ozadje
AD
AD

V Celju je bilo na sporedu dvoransko atletsko državno prvenstvu, kjer se je znova izkazal Nino Celec od Grada, član Atletskega kluba Slovenska Bistrica. Celec je s skokom dolgim 7 metrov in 56 cm osvojil naslov državnega prvaka v skoku v daljino, kar je že njegov peti naslov dvoranskega državnega prvaka.

V Zagrebu pa so se na atletskem članskem dvoranskem državnem prvenstvu pomerili tekači. V teku na 3000 metrov je osvojila tretje mesto Urška Martinec v času 9:57,74, v teku na 200 metrov pa je bila Klara Janža peta v času 25,41. Obe sta članici Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. Maj Janža iz Bratonec, ki tekmuje za ljubljanski Mass, je bil na 200 metrov drugi, s časom 21,86 in novim osebnim dvoranskim rekordom.

Na evropskem pokalu Chellenge I v dvoranskem hokeju v kraju Skierniewice na Poljskem so drugi dan tekmovanja slovenske prvakinje, igralke Moravskih Toplic, odigrale dve srečanji in so še brez zmage. Moravske Toplice so izgubile proti poljski ekipi Brzeziny z 9:0 in proti gruzijski ekipi Kutaisi s 4:1. Edini zadetek za slovenske prvakinje je dosegla Maja Ošlaj.

V Murski Soboti poteka odprto prvenstvo Slovenije za člane in članice v tenisu z nagradnim skladom 2.000 dolarjev. Na njem sodeluje 28 članov in 13 članic iz celotne Slovenije. Po prvem dnevu tekmovanja sta se v polfinale med članicami uvrstili domačinki Anamari Žnuderl in Ela Plošnik.

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v drugi prijateljski nogometni tekmi v turški Antalyji po zmagi proti Uzbekistanu z 2:1 premagala še Zambijo z 1:0. Za slovensko reprezentanco je dosegla edini zadetek Mateja Zver iz Gornje Bistrice v 29. minuti, kar je že njen 46 zadetek za slovensko reprezentanco. Slovensko reprezentanco čaka v Turčiji še tretja tekma in sicer 21. februarja proti Južni Afriki.

V 22. kolu prve slovenske nogometne lige Telemach sta v Domžalah pred 300 gledalci Kalcer Radomlje in Mura igrala 0:0. Žal bosta na torkovi tekmi proti Taboru iz Sežane v Murski Soboti morala zaradi kartonov počivati Gregor Balažic in Dardan Šabanađaj, poškodoval pa se je tudi Italijan Trippi. V soboto sta bili odigrani še dve prvoligaški nogometni tekmi in sicer sta bila dosežena naslednja rezultata: Gorica – Koper 2:2 in Tabor Sežana – Celje 2:2.

Drugo ligaška nogometna ekipa Klima Tratnjek Beltinci je včeraj v pripravljalni tekmi v domačem športnem parku v Beltincih premagala tretje ligaško ekipo Videm z 8:0. Za Beltinčane je dosegel 4 zadetke Robert Čakš, po enega pa so dodali: Maksimiljan Zorman, Gal Grobelnik, Luka Sočič in Henrik Nerguti.

Športno zdravniško društvo DOC iz Murske Sobote je v novi športni dvorani v Gornji Radgoni pripravilo državno prvenstvo v dvoranskem nogometu za zdravnike in zobozdravnike. Zmagala je ekipa Primorske pred Osrednjeslovensko regijo, tretja je bila ekipa Štajerske in četrta ekipa Pomurja. Najboljši igralec na prvenstvu je bil Matej Cankar iz ekipe Primorske, vratar Miha Zdovc iz Štajerske in strelec Gašper Smogavec iz Osrednjeslovenske regije.

Mladi nogometaši Nafte 1903 so na igrišču z umetno travo v Lendavi gostili ekipo ZTE-ja iz Zalaegerszega iz Madžarske in dvakrat zmagali. 17 letniki so zmagali z 1:0, zmagoviti zadetek je dosegel Kimi Lovrenčič iz 11 metrovke. 19-letniki Nafte so premagali vrstnike iz Madžarske s 3:2, za domačo ekipo pa so dosegli zadetke: Marko Furdi, Fran Jaklin in Rok Fras.

V 19. kolu prve A slovenske odbojkarske Sport klub lige za člane je v Kamniku Calcit Volley premagal soboško Panvito Pomgrad s 3:0. Za soboško ekipo so dosegli največ točk: Petar Jurić 11, Nenad Šormaz 8 in Jakob Rojnik 7 točk; pri Kamničanih sta igrala tudi nekdanja igralca soboške Panvite Pomgrada. Dino Vinkovič je dosegel 3 in Uroš Pavlović 5 točk.

V 15. kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane je Ljubljana Volley premagala Radence s 3:1.

V 19. kolu prve B slovenske odbojkarske za članice je Ljutomer premagal Prevalje s 3:1. Za Ljutomer so dosegle največ točk: Ana Kolmanič 23, Diana Oletič 12 in Anja Kolmanič 11 točk.

V Puconcih pa je bil sinoči lokalni derbi v 2. slovenski odbojkarski ligi vzhod za članice med domačim Murexinom Kemo in Soboto. Zmagale so Pucončanke s 3:1.

V 13. kolu 3. slovenske odbojkarske lige – vzhod za članice je v Lendavi Ptuj premagal domačo ekipo Muranie s 3:2.

V 13. kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane je v Radencih Radenska prepričljivo premagala Ruše s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli Milan Kovačič 590, Vinko Hleb 545 in Jani Steržaj 525 kegljev.

Včeraj je bila na spored še tekma v 8. kolu prve B slovenske kegljaške lige za članice, v kateri je Radenska premagala ravenski Fužinar s 7:1. Za Radensko so bile najuspešnejše Nataša Muršič s 519, Sonja Tibaut s 517 in Cvetka Štiberc s 516 podrtimi keglji.

V zaostalem srečanju 12. kola 2. slovenske rokometne lige za člane je v Gornji Radgoni Kočevje premagalo radgonski Arcont s 36:29. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Marko Cotić in Aljaž Breznik po 7 ter Matevž Žunič 5 zadetkov.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%