Šport

Šport, 25.2.2023

today25.02.2023

Ozadje
AD
AD

V Športni dvorani Čarde v Martjancih je bila 23. razglasitev najboljših športnikov, tokrat za dosežke v letu 2022. Na uvodu podelitve je šport v občini Moravske Toplice predstavil Branko Recek, predsednik Športne zveze, v kateri deluje 18 športnih društev z okrog 650 aktivnimi športniki. Nagrajence v 23. izboru športnikov je pozdravil tudi župan Moravskih Toplic Alojz Glavač. Med športnicami je zbrala največ glasov vratarka Olimpije Sara Nemet, priznanji pa sta dobili še hokejistka Danaja Škrilec in namiznoteniška igralka Živa Dogar. Med športniki so za najboljšega izbrali nogometaša Klemna Pucka, med prejemniki priznanj pa so bili še nogometaš Luka Sočič in namiznoteniški igralci Luka Norčič, Jure Smodiš in Jan Lipič. Med ekipami je dobilo plaketo kot najboljše društvo Nogometni klub Čarda Martjanci, priznanja pa so dobili še Športno društvo Moravske Toplice, Klub malega nogometa Ivanci in Strelsko društvo Kaliber Fokovci. Po prejemu plakete za prvo mesto med ekipami je predsednik Nogometnega kluba Čarda Boštjan Cigüt za Murski val povedal:

V 24. kolu 1. slovenske nogometne lige je soboška Mura gostovala v Spodnji Šiški v Ljubljani pri nogometaših Brava in igrala neodločeno 0:0. To je sedma zaporedna tekma soboških črno-belih brez zmage, v tem času pa so dosegli vsega skupaj tri zadetke. Ne glede na razplet ostalih srečanj Mura ostaja na šestem mestu s 34-imi osvojenimi točkami.

V pripravljalni nogometni tekmi je drugoligaška ekipa Nafte 1903 v Lendavi premagala ekipe Polane, ki je četrta v pomurski nogometni ligi, z rezultatom 1:0 Edini zadetek za lendavsko ekipo, ki je nastopila brez nekaterih igralcev prve ekipe, je dosegel v 23.minuti Laszlo Barnabas Feher.

Soboški tenisač Marino Kegl je v Avstriji z ekipo Kerna po zmagi proti Gleisdorfu s 6:0 zasedel prvo mesto v avstrijski Landes ligi, kar jim je prineslo napredovanje v ligo divizije A. Po zmagi v Avstriji se je Marino Kegl že preselil v Le Havre v Francijo na mednarodni teniški turnir gluhih, kjer zdaj nastopa v B skupini in je v tolažilnem delu turnirju odigral dva dvoboja. Oba proti igralcema iz Francije in ju dobil z 8:1 in 7:2 ter se bo v nadaljevanju turnirja boril za končno 9. mesto.

V petek so bile že odigrane nekatere tekme v državnih odbojkarskih ligah. V 16. kolu 2. slovenske odbojkarske lige – vzhod za članice je vodilna II. ekipa Nove kreditne banke Maribor v Murski Soboti premagala pomlajeno ekipo Sobote s 3:0.

V 14. kolu 3. slovenske odbojkarske lige vzhod za članice je vodilna ekipa Muranie iz Lendave gostovala pri odbojkaricah Slovenj Gradca in zmagala s 3:1 ter obdržala vodstvo na lestvici.

V avstrijskem Gradcu je bil končan mednarodni šahovski turnir, na katerem je sodelovalo v A skupini kar 171 šahistov in šahistk. Ljutomerčanka Barbara Skuhala je v absolutni konkurenci zasedla 84. mesto, v ženski konkurenci pa se je s 4,5 točkami uvrstila na solidno 6. mesto.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%