Šport

Nedeljska športna poročila, 5.3.2023

today05.03.2023

Ozadje
AD
AD

V Zagrebu je bilo združeno odprto državno atletsko prvenstvo Hrvaške in Slovenije za veterane. Nastopilo je 300 atletov iz Avstrije, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Hrvaške in Slovenije. Med dobitniki medalj so bili tudi pomurski atleti. Zdravko Mauko – Magi iz Športnega društva Radenci je v svoji starostni kategoriji zmagal v teku na 60 metrov z ovirami in v teku na 60 metrov, Tjaša Žalig iz Murske Sobote pa je bila z osebnim rekordom zmagovalka v teku na 800 metrov, najboljša pa je bila tudi v teku na 400 metrov.

Judoisti Klime centra Tratnjek Beltinci, Judo kluba Štorkljice iz Murske Sobote in novega Judo kluba Moravske Toplice so nastopili na mednarodnem tekmovanju v avstrijskem Gleisdorfu med 300 tekmovalci in pod skupnim imenom Judo Prekmurje. Judoisti so tekmovali v starostnih kategorijah U – 10, U- 14 in U – 16. Med 10 letniki je Anej Panker osvojil drugo mesto, med 14 letniki je bil Maj Žižek zmagovalec v svoji težnostni kategoriji, v starostni kategoriji U – 16 pa je bil Kio Červek zmagovalec v kategoriji do 66 kg in tretji v kategoriji do 73 kg. Drugi mesti sta si priborila med 16 letniki še Matic Vehab in Bor Patrik Burjan.

V 11. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za članice je Kema Murexin v Ravnah na Koroškem premagala ekipo Inter Diskonta s 4:3. Za zmagovalno puconsko ekipo so po enkrat zmagale: Blažka Harkai, Ana Kovačec in dvojica: Harkai – Kovačec, odločilno zmago pa je dosegla Ema Crnkovič.

Ravenski Interdiskont in puconska Kema Murexin sta se pomerila tudi v 14. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane. Zmagali so Korošci s 4:1. Za Pucončane je dosegel edino zmago Damjan Zelko, pri Inter Diskontu pa se je odlikoval Pucončan Mitja Horvat z dvema posamičnima zmagama in eno v dvojicah z Darkom Jamškom.

V 8. kolu 2. slovenske namiznoteniške lige je I. ekipa Sobote premagala Mengeš s 6:1 in drugo ekipo Savinje, prav tako s 6:1. Druga ekipa puconske Keme Murexina je v Puconcih premagala Mengeš s 6:2, dvoboj proti II. ekipi Savinje iz Luč pa izgubila s 6:0.

NTK Sobota si je že zagotovila napredovanje v 1. državno ligo. 

V 7. kolu 3. slovenske namiznoteniške lige – vzhod za člane je II. ekipa Sobote premagala četrto ekipo Savinje s 6:3 in peto ekipo Savinje, obe iz Luč, s 6:2.

Med pripravami za nadaljevanje sezone v prvi slovenske ženski nogometni ligi so igralke Mure None gostovale v Avstriji pri ekipi Neulengbacha, ki je četrta v prvi avstrijski ligi. Prekmurke so dvoboj v Avstriji dobile z rezultatom 3:2, že ob polčasu so vodile z 2:0. Za Muro je dosegla dva zadetka Lucija Kos in enega Kaja Korošec.

V 19. kolu druge slovenske nogometne lige je ekipa Klime Tratnjek Beltinci v Biljah premagala ekipo Vitanest Bilje z 2:1. Oba zadetka za Beltinčane, ki so vodili že ob polčasu z 2:0, je dosegel Gal Grobelnik.

V 19. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige je Nafta 1903 v Veliki Polani premagala ljubljansko Ilirijo z 1:0, zadetek je dosegel Silvio Pigac iz 11 metrovke. Mura je v Murski Soboti pod taktirko Matjaža Keka mlajšega igrala proti Celju 1:1. Za Muro je v drugem polčasu poskrbel za izenačenje Jaka Domjan. Pri kadetih je Ilirija v Veliki Polani premagala Nafto s 3:0, Mura pa je v Murski Soboti gostila Celje in izgubila s 3:1. Edini zadetek za Muro je dosegel Gašper Fišer.

V 21. kolu prve A slovenske odbojkarske Sport klub lige je v Kanalu Salonit Anhovo premagal soboško Panvito Pomgrad s 3:1. Za soboško ekipo so največ točk zadeli: Nenad Šormaz 13, Petar Jurić 11 in Jakob Rojnik 10.

V 2. slovenski odbojkarski ligi za člane so v 17. kolu Radenci v gosteh premagali Hoče, ki so na drugem mestu z rezultatom 3:1. Za Radenčane so bili najuspešnejši Denis Ploj z 18-imi, Nik Marič in Teo Založnik s 15-imi in Jaka Banič z 10-imi točkami.

Odbojkarice Muranie so v Lendavi, v 15.kolu v 3. slovenski ligi – vzhod premagale Celjanke s 3:2. Gostje so proti Muranii v Lendavi vodile z 2:1, odločilni peti niz pa so odbojkarice Muranie dobile s 15:12 in so na drugem mestu 3. slovenske lige – vzhod.

Občinska strelska zveza Murska Sobota, ki združuje šest strelskih društev, je v Murski Soboti pripravila 8. memorial Jožeta Lebarja, v spomin na dolgoletnega predsednika soboške občinske strelske zveze. Na strelski tekmi s serijsko zračno puško je nastopilo 61 strelcev in strelk iz 12 strelskih društev. Med člani je z zračno pištolo zmagal Darko Balažic iz soboškega društva, moštveno pa so bili najboljši strelci Športno strelskega društva Murska Sobota pred Juršinci in Ljutomerom. S serijsko zračno puško posamično je najbolj natančno meril Goran Gyoha iz cankovskega Graničarja, moštveno pa je med 11 ekipami zmagal cankovski Graničar pred Kovinarjem iz Ormoža in Bakovci.

V 15. kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane so v Radencih Konjice premagale Radensko s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 556, Mladen Emeršič 533 in Jani Steržaj 532 kegljev.

V 15. kolu 3. slovenske kegljaške lige – vzhod za člane je Miklavž premagal Lendavo s 6:2. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec 572, Dušan Radakovič 524 in Boris Tisovic 513 kegljev.

V 14. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane je bil v Gornji Radgoni pomurski rokometni derbi med Arcontom in soboškim Pomurjem, ki so ga dobili Radgončani z rezultatom 34:24. Za Arcont je dosegel največ zadetkov Matevž Žunič in to kar 15, za Pomurje pa je Basri Ganiu dosegel 7 zadetkov.

V Dolu pri Hrastniku je bilo državno prvenstvo v hitropoteznem šahu za invalide, kjer so nastopili tudi pomurski šahisti. Med članicami je bila Majda Kovač tretja, Marija Barber četrta in Antonija Rantaša šesta, vse iz Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota. V moški konkurenci se je med 36. šahisti najbolje uvrstil Janko Brunčič iz Medobčinskega društva invalidov Ljutomer in sicer na deseto mesto.

Majda Kovač
AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%