Šport

Nedeljske športne novice, 12.3.2023

today12.03.2023

Ozadje
AD

Na 8-steznem elektronskem strelišču v prostorih podjetja Agrocorn v Turnišču je Strelsko društvo Štefan Kovač iz Turnišča pripravilo tridnevno tekmovanje s standardno zračno puško in zračno pištolo za 6. pokal Turnišča, kjer je nastopilo 82 strelcev iz Avstrije, Madžarske, Hrvaške in Slovenije. S standardno zračno puško je med članicami zmagala Urška Kuharič iz ormoškega Kovinarja, med tekmovalkami pomurskih klubov je bila četrta Marlies Haindl iz Gornje Radgone. Med člani je zmagal njen klubski sotekmovalec Aleksander Karlon, najboljši prekmurski strelec je bil Turniščan Robi Markoja na tretjem mestu. V ekipni konkurenci je med 17. ekipami zmagal Trzin pred Gornjo Radgono in ekipo Turniščanov. Z zračno pištolo posamično je zmagal Boštjan Simonič iz ekipe Jožeta Kerenčiča iz Miklavža, med pomurskimi strelci je bil Avgust Horvat iz Turnišča peti, moštveno pa so zmagali strelci prvega Pohorskega bataljona iz Ruš, tretji so bili Ljutomerčani.

Robi Markoja

V 15. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je v Puconcih Kema Murexin premagala I. ekipo Savinje iz Luč s 4:3. Za puconsko ekipo je dvakrat zmagal Tomaž Pelcar, po enkrat pa sta bila zmagovalca Damjan Zelko in Luka Norčič.

KEMA MUREXIN – Savinja 4:3

V ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige je ekipa Keme Murexina premagala Arrigone iz Izole s 4:2. Za puconsko ekipo je dvakrat zmagala Ana Kovačec, enkrat Blažka Harkai, uspešna pa je bila tudi dvojica: Harkai – Kovačec.

V 13. kolu prve slovenske ženske nogometne lige so v prvi spomladanski tekmi igralke Mure None v gosteh premagale Medex Radomlje s 3:2. Za zmagovalno ekipo Mure so dosegle zadetke: Kaja Korošec iz 11 metrovke ter Špela Rozmarič in Anja Eferl iz igre.

V 10. kolu prve slovenske nogometne lige za dekleta je Mura Nona v Bratoncih igrala proti Cerkljam 1:1. Vodilni zadetek za Muro Nono je dosegla Hana Nemec.

V 20. kolu 2. slovenske nogometne lige je Nafta 1903 v Lendavi gostila vodilno ekipo Rogaške, gostje pa so zmagali z 1:0. Zmagoviti zadetek za Rogaško je dosegel Matic Marcius.

S prvim spomladanskim krogom se je nadaljevalo prvenstvo v 3. slovenski nogometni ligi – vzhod. V 15. kolu je Premium iz Dobrovc v Ljutomeru premagal ekipo Avto Rajha Ljutomer z 2:1. Ljutomerčani so edini zadetek dosegli z avtogolom gostov preko Kristijana Sagadina in takrat povedli z 1:0.

V 18. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige je Mura v gosteh na Brdu premagala Domžale z 2:0. Za Muro sta dosegla zadetka Luka Turudija in Niko Kasalo. V kadetski konkurenci prve slovenske nogometne lige je bila Mura boljša od Domžal z 2:1. Za Muro sta bila strelca zadetkov: Tian Kosi in Matej Cener.

V 17. kolu prve slovenske nogometne lige – vzhod kategorije U – 15 je Mura v Velenju premagala Rudar s 6:1. Za Muro so dosegli zadetke: po dva Maj Balažic in Nejc Bencak ter po enega Anže Rakovec in Anej Kerman.

V Ljubljani je bilo dvoransko prvenstvo Slovenije v atletiki za mlade letnika 2010 in 2011. Med letniki 2011 je v skoku v daljino Ajda Vereš z daljavo 4,47 m zasedla tretje mesto, Lavra Kovač je bila v isti disciplini osma. Obe atletinji sta članici Športnega društva Sloparca in tekmujeta za Pomurski atletski klub Goričko. Iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote je v teku na 600 metrov Jurij Hambel zasedel drugo mesto, v teku na 60 metrov pa je bil Rene Bačič v A finalu šesti.

Ajde Vereš iz PAK Goričko na tretjem mestu

V Velenju je bil finalni turnir odbojkarskega pokala Slovenije. Na tekmi za prvo mesto je ACH Volley iz Ljubljane pred 1600 gledalci premagal Calcit Volley iz Kamnika s 3:2. Za Kamničane sta igrala tudi dva pomurska odbojkarja: Dino Vinkovič je dosegel 8 točk, Uroš Pavlović pa 11.

V 19. kolu 2. državne odbojkarske lige vzhod za članice je Ljubno premagalo odbojkarice Sobote s 3:1, Zreče pa Murexin Kemo s 3:0.

V 16. kolu v 3. slovenski odbojkarski ligi – vzhod za članice so Zreče premagale Muranio iz Lendave s 3:1.

V Mariboru je 88 mladih judoistov iz Slovenije nastopilo na tekmovanju z naslovom Dan Rho pokal 2023.Uspešno so se odrezali mladi člani Judo kluba Murska Sobota, med katerimi sta osvojila prvi mesti: Kaj Balažic in Žan Kerčmar, drugo mesto je osvojil Vito Horvat, tretji pa Jaka Marinič in Jan Ornik.

V 16. kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane je ekipa Radenske v gosteh proti Litiji dosegla izid 4:4. Za Radensko so največ kegljev podrli: Robert Rožanc 579, Jani Steržaj 549 in Mladen Emeršič 539 kegljev.

Športno društvo Studenec je na Cankovi v soboto pripravilo 20. jubilejni Jožefov pohod, na katerem je sodelovalo na 10 km dolgi progi 92 pohodnikov. Med udeleženci so bili tudi gostje iz Hajdine in Koroške, vse pohodnike pa je pozdravil tudi cankovski župan Danilo Kacjan.

Na Reki je bil končan mednarodni šahovski turnir, na katerem je v zadnjem 9. kolu Ljutomerčanka Barbara Skuhala izgubila dvoboj proti Viktoriji Radevi iz Bolgarije. S porazom se je Skuhalova s 5,5 točkami uvrstila na tretje mesto. Zmagala je Ukrajinka Evgenija Doluhanova s 6,5 točkami, Barbara Skuhala pa je s tretjim mestom osvojila prvi bal za mednarodno šahovsko mojstrico.

Barbara Skuhala
AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%