Šport

Nedeljske športne novice, 19.3.2023

today19.03.2023

Ozadje
AD
AD

Judo klub Murska Sobota, ki mu predseduje Zoran Kos, je v Murski Soboti uspešno pripravil 57. mednarodni turnir v judu in 12. memorial Antona Tončka Kosa, na katerem so v dveh starostnih kategorijah sodelovali 203 judoisti iz 34 klubov. Med mlajšimi kadeti je iz Judo kluba Murska Sobota v svoji težnostni kategoriji zmagal Klemen Vinkovič, zmagovalka je bila med starejšimi deklicami tudi Tia Lukač. Iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci je med starejšimi dečki zmagal Mai Žižek, med mlajšimi kadeti je bil Bor Patrik Burjan drugi in Matic Vehab tretji. Tudi tekmovalci ljutomerskega Partizana so odnesli eno zmago in sicer je med starejšimi dečki zmagal Ben Blagovič, drugi je bil Naj Recek, tretja pa je bila med mlajšimi kadetinjami Eva Vučko. Iz Judo kluba Štorkljice iz Murske Sobote je med starejšimi dečki Nino Šeruga zasedel tretje mesto, Iz Judo kluba Lendava je bila med starejšimi deklicami zmagovalka v kategoriji Gaja Škraban in druga Taša Čizmazija, med starejšimi dečki pa je Oto Podgorelec osvojil tretje mesto.

Na 7. dvoranskem balkanskem prvenstvu v atletiki za veterane v Carigradu med 450. atleti iz 12 držav sodeluje tudi Zdravko Mauko Magi, član Športnega društva Radenci, ki je prvi dan prvenstva osvojil dve zlati odličji. Mauko je zmagal v teku na 60 metrov, balkanski naslov pa je osvojila tudi štafeta 4 x 200 metrov, kjer so tekli: Zdravko Mauko ter Simšič in Arčon iz Nove Gorice ter Božiček iz Celja.

V Slovenski Bistrici je bilo dvoransko atletsko prvenstvo za pionirje in pionirke letnika 2012 in 2013. Med pionirji letnika 2013 v teku na 50 metrov je Tai Šantavec, član Pomurskega atletskega kluba Goričko iz Murske Sobote, s časom 8.03 osvojil naslov državnega prvaka.

V finalu srednjeevropske odbojkarske lige za člane sta se v Kamniku pomerila ACH Volley iz Ljubljane in domači Calcit Volley. Naslov prvaka so že 13-ič osvojili odbojkarji ACH Volleya, ki so zmagali z rezultatom 3:1.Za Kamničane sta igrala tudi pomurska odbojkarja: Uroš Pavlovič, ki je dosegel 7 točk in Dino Vinkovič.

V 19. kolu 2. državne odbojkarske lige – vzhod za članice je Murexin Kema v Puconcih premagala Turbino s 3:1. V 17. kolu 3. slovenske odbojkarske lige za članice je v Lendavi Murania premagala Šempeter s 3:0.

V soboto sta bili dve tekmi v 28. kolu prve slovenske nogometne lige Telemach. Dosežena sta bila naslednja rezultata: Radomlje – Maribor 1:1 in Celje – Domžale 1:0.

V 16. kolu v 3. slovenski nogometni ligi – vzhod so Brežiče premagale Avto Rajh Ljutomer s 3:2. Za Ljutomerčane sta dosegla zadetka: Nino Bertalanič in Tilen Ketiš.

V 18. kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15 je Mura v Murski Soboti premagala Jarenino s 6:0. Za Muro so dosegli zadetke: Nejc Bencak in Filip Andrejčak po 2 ter Maj Balažic in Jan Kovačič.

V 16. kolu v prvi slovenski namiznoteniški ligi za člane je I. ekipa Murexina Keme v Velenju premagala Tempo s 4:0. Za puconsko ekipo so zmagali po enkrat: Tomaž Pelcar, Luka Norčič in Damjan Zelko, uspešna pa je bila tudi dvojica Pelcar – Zelko.

V 9. kolu 2. slovenske namiznoteniške lige za člane je Sobota s 6:0 premagala: Ptuj in z istim rezultatom tudi Muto. Na obeh srečanjih so po 4x zmagali Bojan Ropoša, Gregor Zafoštnik in Gregor Kocuvan. V isti ligi je II. ekipa Keme Murexina premagala Muto s 6:4 in Ptuj s 6:1. Za Pucončane je Nino Šegula zmagal 5 krat, Jure Smodiš 4 krat, Jan Lipič 2 krat ter enkrat dvojica: Smodiš – Šegula.

V 6. kolu 2. slovenske namiznoteniške lige za članice je Vesna premagala Soboto s 6:0, Jesenice pa so bile boljše od Sobote s 6:1. Edino zmago za Soboto je osvojila Martina Komovec. Na sporedu je bilo tudi tekmovanje v 3. slovenski namiznoteniški ligi vzhod za člane. Igrali so tekme 8. kola kjer so Cirkovce premagale II. ekipo Sobote s 6:2. Za Soboto sta po enkrat zmagala: Nejc Titan in Vojko Gumilar.

V 17. kolu prve B državne kegljaške lige – vzhod za člane je Radenska na kegljišču Vikenda igrala proti II. ekipi mariborskega Konstruktorja 4:4. Za Radensko so največ kegljev: Miha Glavnik in Milan Kovačič po 550 ter Robert Rožanc 548 kegljev.

Na državnem prvenstvu Zveze društev slepih in slabovidnih v steznem kegljanju v Kranju so bili uspešni tudi člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota, ki so moštveno v postavi: Silva Mlinarič, Anton Topolnik in Jelka Rogan osvojili tretje mesto. Druga ekipa Murske Sobote v postavi: Drago Potočnik, Marija Jurančič in Danilo Kreslin je bila deveta. Posamično je v kategoriji vida B – 4 zmagala Jelka Orban, zmagovalec je bil v kategoriji vida B – 2 tudi Anton Topolnik, najboljša pa je bila v kategoriji vida B – l tudi Silva Mlinarič.

V 5. kolu državne strelske lige mladih v Ljubljani s standardno zračno puško je moštveno zmagala ekipa Športno strelskega društva Murska Sobota v postavi: Jure Sočič, Patrik Farkaš in Tessa Timar. Posamično je osvojil drugo mesto Jure Sočič, ki je zadel 618,1 krog.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%