Šport

Šport, 25.3.2023

today25.03.2023

Ozadje
AD

Pričela se bo letošnja končnica državnega prvenstva 1. državne odbojkarske lige, kamor so se s četrtim mestom uvrstili tudi soboški odbojkarji Panvite Pomgrada. V telovadnici Osnovne šole 1 v Murski Soboti se bodo ob 18. uri pomerili proti »Hiši Na Kolesih Triglav« iz Kranja, ki je po rednem delu zasedla peto mesto. Sobočani so v sezoni zbrali 10 zmag in 11 porazov ter osvojili 31 točk, Kranjčani na mestu za njimi so ob 8 zmagah in 13 porazih zbrali 23 točk.

V 22. kolu 2. slovenske nogometne lige je v Lendavi ekipa Brinje/Grosuplje premagala Nafto 1903 z 2:0. Za goste sta dosegla zadetka Vid Hojč v 18. in Marko Brkič v 29. minuti. V drugem srečanju 22. kola je Aluminij v Kranju premagal Triglav s 4:0 Na lestvici po nepopolnem 22. kolu vodi Aluminij s 47.točkami, Nafta 1903 pa je na 7. mestu zbrala 29 točk.

V 2. kolu končnice tekmovanja v 2. slovenski rokometni ligi je Kronos iz Logatca v Gornji Radgoni premagal ekipo Arconta z rezultatom 40:32. Pri Arcontu so dosegli največ zadetkov: Matevž Žunič 9, Aljaž Breznik 8 in Tine Podlunšek 4, pri Kronosu so dosegli po 7 zadetkov: Marko Ribič, Kris Šegula in David Stegel.

Rokometaši Arconta

V uvodni tekmi 20. kola v 2. slovenski odbojkarski ligi – vzhod za članice je v Puconcih Murexin Kema premagala Benedikt s 3:1. Gostje iz Benedikta so prvi niz dobile kar s 25:13, v nadaljevanju pa so bile Pucončanke prepričljiv nasprotnik. Na lestvici po nepopolnem kolu vodita II. ekipi Nove KBM Branik iz Maribora in Murexina Keme s 50. točkami.

V Muski Soboti je bilo končano tekmovanje v pomurski regijski ligi v streljanju s serijsko zračno puško. Med 9. ekipami je zmagal cankovski Graničar v postavi: Janko Kuzma, Martin Marič, Goran Gyoha, druga je bila Murska Sobota v postavi: Matjaž Cör, Mišo Hari in Blaž Makari, tretji so bili strelci Janka Jurkoviča v postavi: Branko Korošak, Anton Kocbek in Franc Kurnik. Posamično je med 41 strelci zmagal Martin Marič, drugi je bil Goran Gyoha, oba iz Graničarja, in tretji Franc Kurnik iz ekipe Janka Jurkoviča.

Na 31. ekipnem osnovnošolskem prvenstvu v šahu za dekleta je v Kranju Osnovna šola Bogojina v postavi: Zala Raus, Miša Ošlaj, Ana Casar in Ema Unger zasedla četrto mesto. Zmagala je Osnovna šola Selnica ob Dravi.

Pa še zadnja novica. V mednarodni prijateljski nogometni tekmi je soboška Mura v Gornji Radgoni igrala 1:1 proti hrvaškemu Varaždinu. Edini zadetek za Muro je dosegel Kai Cipot v 45. minuti za izenačenje na 1:1.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Prejšnja objava

Novice

Osnovna šola Beltinci prejela status evropske digitalne šole

Sedem šol, ki so sodelovale v novi pobudi Akademija digitalnih šol SELFIE, je za odličnost pri digitalnem poučevanju prejelo status evropske digitalne šole. Med njimi je tudi Osnovna šola Beltinci, ki je priznanje prejela na podelitvi na ministrstvu za vzgojo in izobraževanje. Da bi prejele nagrado digitalne šole, morajo šole dokazati celovit pristop k digitalizaciji izobraževanja in šolsko digitalno strategijo, predložiti dokaze, kako digitalna tehnologija izboljšuje učenje, in zavezanost stalnemu […]

today25.03.2023


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
AD
0%