Šport

Nedeljske športne novice, 26.3.2023

today26.03.2023

Ozadje
AD

Odbojkarji Panvite Pomgrada so odlično opravilo nalogo v prvi četrtfinalni tekmi državnega prvenstva saj so v Murski Soboti pred 160 gledalci prepričljivo premagali v prvenstvu neugodno ekipo Hiša na kolesih Triglav iz Kranja s 3:0. Za Panvito Pomgrad so dosegli največ točk: Nenad Šormaz 14, Jakob Rojnik 12 in Vid Suhadolnik 8 točk; za goste je dosegel največ točk Djordje Jovović in sicer 9. Druga tekma bo na programu v sredo 29. marca v Kranju, za uvrstitev v polfinale pa sta potrebni dve zmagi.

Preglejmo še ostale odbojkarske izide. V 2. slovenski odbojkarski ligi za člane so Radenci premagali ekipo Vet4Pet Triglav s 3:0. V 2. slovenski ligi – vzhod za članice so bile Zreče boljše od deklet Sobote s 3:0, v 3. slovenski ligi – vzhod za članice je Kajuh Šoštanj premagal Muranio iz Lendave s 3:0.

OK Radenci zmagali na zadnji domači tekmi

Mladinska nogometna reprezentanca Slovenije U – 19 je v drugi tekmi elitnega dela kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu v Bremnu igrala proti Italiji 0:0. Za slovensko reprezentanco so igrali tudi trije igralci soboške Mure: Srdjan Kuzmič je bil kapetan, do 60. minute je igral tudi Luka Turudija, v 79. minuti pa je dobil pri selektorju Antonu Žlogarju priložnost tudi Niko Kasalo. Zadnjo kvalifikacijsko tekmo bo Slovenija igrala v torek 28. marca proti Nemčiji.

V 22. kolu 2. slovenske nogometne lige je Klima Tratnjek Beltinci pred 200 domačimi gledalci v Beltincih premagala Krško z 2:1. Za Beltinčane sta dosegla zadetka: Vito Mörec in Ivan Ptiček, za Krško, ki je na tekmi vodilo z 1:0, je dosegel edini zadetek Mark Čeh. Na lestvici 2. lige vodi Aluminij iz Kidričevega, ki ima 47 točk, Beltinčani pa imajo na petem mestu 33 točk.

V 17. kolu 3. slovenske nogometne lige – vzhod je Avto Rajh Ljutomer pred 200 gledalci premagal ekipo Bosch Bračič Videm s 3:2. Za Ljutomerčane je dosegel dva zadetka Tilen Ketiš, enega pa je dodal Mario Skuhala. Za goste iz Vidma je dosegel oba zadetka Robert Kurež. Na lestvici so Videmčani na 3. mestu, Ljutomerčani pa na 11. mestu.

V 19. kolu prve slovenske lige vzhod U – 15 je v Murski Soboti Mura premagala Roho VBO iz Maribora s 4:2. Za Muro je dosegel dva zadetka Maj Balažic ter po enega Jure Kosi in Anže Rakovec. Za goste je dosegel oba zadetka Patrik Vidović. Na lestvici vodi Mura z 49. točkami.

V 11. kolu prve slovenske nogometne lige za dekleta U – 17 je Mura Nona v Kopru igrala proti ekipi Gažona 0:0. Mlade igralke Mure None so na tretjem mestu prvenstvene lestvice.

Odigrano je bilo zadnje, 21. kolo rednega dela prvenstva v slovenski futsal ligi. Oslabljena ekipa Meteorplasta Šic bara iz Ljutomera je v Zagorju ob Savi izgubila proti Mlinšam z 2:1. Za Mlinše sta dosegla zadetka: Tim Lipovšek in Žiga Ocepek, edini zadetek za Ljutomerčane je dosegel Aljaž Ruis. Ljutomerčani so ligaški del končali na tretjem mestu z 39. točkami in bodo v četrtfinalu igrali z Dobrepoljem. Prva tekma bo 31. marca v Ljutomeru.

Na redni letni skupščini klubov Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota je 19 delegatov v Murski Soboti ugodno ocenilo delo zveze v minulem koledarskem letu. Največ težav pri delu soboške nogometne zveze, kamor sta vključeni tudi trenerska in sodniška organizacija, zaznavajo pri velikem pomanjkanju nogometnih sodnikov. Kaj lahko se zgodi, da zaradi pomanjkanja delivcev pravice posamezne tekme ne bodo odigrane niti z enim sodnikom. Razni poskusi, tudi s strani republiške sodniške organizacije, ostajajo neuspešni, saj se na poziv 900 kandidatom ni odzval za sodnika nihče.

Začelo se je tudi tekmovanje v pomurskih nogometnih ligah. V 13. kolu pomurske nogometne lige so v soboto igrali takole: Hotiza – Čarda 5:3, Črenšovci – M-Trade Radgona 0:0, Radenska Slatina – Rakičan 3:1 in Kema Puconci – Polana 0:5.

V 13. kolu prve soboške medobčinske nogometne lige sta bila dosežena naslednja rezultata: Roma Vanča vas – Bakovci 2:3 in Apače – Serdica Kleparstvo Šinko 1:2.

Na olimpijskem strelišču v Rakičanu so včeraj strelci v trapu opravili dve tekmovalni seriji na prvi letošnji tekmi slovenskega pokala. Med člani po treh serijah vodi Tomaž Blazinšek iz Ormoža pred Tadejem Kostanjevcem iz Radgone, Rene Maček je na šestem in Denis Pojbič na 9. mestu. Med mladinci vodi po prvem dnevu Tea Topolovec iz Kungote, tretji pa je Lan Meček iz soboškega društva. Boštjan in Jasmina Maček ne nastopata, saj v torek odhajata na tekmo svetovnega pokala v Larnako.

V 6. – zadnjem kolu v državni ligi za mlade strelce je z zračno puško v Kidričevem med starejšimi dečki ekipa Murske Sobote s 552.krogi dosegla nov državni rekord. Za ekipo so nastopili: Luka Ivančič, Rok Benko in Jernej Vertot.

V 18. kolu prve B slovenske kegljaške lige vzhod za člane je Lokomotiva v Mariboru premagala Radensko s 7:1. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 558, Robert Rožanc 552 in Vinko Hleb 534 kegljev. Za Radenčane je bil poraz usoden, saj s predzadnjim mestom v ligi zapuščajo prvo B slovensko ligo.

V 18. kolu 3. slovenske kegljaške lige – vzhod za člane je Lendava v gosteh premagala II. ekipo Slovenj Gradca s 6:2. Za Lendavo je največ kegljev podrl Uroš Zadravec in sicer 596 kegljev. Lendavčani so ob koncu tekmovanja v ligi zasedli 6.mesto.

V 4. kolu državne lige v steznem kegljanju za paraplegike je v Celju med veterani, kjer je šlo tudi za državno prvenstvo, zmagal Ludvik Škraban, med članicami pa je bila Marta Janežič, oba iz Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije, četrta.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%