Šport

Šport, 27.3.2023

today27.03.2023

Ozadje
AD
AD

S prvim spomladanskim krogom so se nadaljevala tudi prvenstva v pomurski ter soboški in lendavski medobčinski ligi.

Pomurska nogometna liga, 13. krog: Hotiza – Čarda 5:3, Črenšovci – M-Trade Radgona 0:0, Radenska Slatina – Rakičan 3:1, Kema Puconci – Polana 0:5, Turnišče – Veržej 3:2, Hungarikum Olimpija Dolga vas – Tromejnik Montpreis Kuzma 4:5, Aluvar Gančani – Prekmurec Dobrovnik 3:1 in Grad – Odranci 0:1. Na lestvici vodi Hotiza s 37. točkami.

Medobčinska nogometna liga Murska Sobota, 13. krog: Roma Vanča vas – Bakovci 2:3, Apače – Serdica Kleparstvo Šinko 1:2, Hodoš – Aqua Ižakovci 1:0, Goričanka – Bogojina 2:3, Šalovci – Cankova 1:2, Tišina – Mlinopek Križevci 0:9 in Dokležovje – Lipa 2:2. Nogometaši Cvena so bili prosti. Na lestvici vodi Mlinopek Križevci v Prekmurju z 31.točkami.

Medobčinska nogometna liga Lendava, 12. krog: Graničar – Malibu Panonija 4:3, Nafta veterani – Čentiba 0:3, Nedelica – Bistrica 0:6 in Kobilje – Mostje 2:4. Na lestvici vodi Bistrica s 27. točkami.

Na teniških igriščih v Murski Soboti se je s kvalifikacijami začel mednarodni teniški turnir. V prvem kolu sta nastopili tudi obe članici Teniškega kluba Murska Sobota. Ela Plošnik je tesno izgubila proti Madžarki Adrienn Nagy s 7:6 in 7:5. Anamari Žnuderl je igrala proti 68. igralki z lestvice WTA Andrei Mitu in bila poražena v nizih dvakrat s 6:3. Anamari in Ela bosta nastopili še v igri dvojic, slovesna otvoritev teniškega turnirja pa bo v torek ob 12. uri.

Na dvodnevnem članskem državnem prvenstvu v namiznem tenisu je v Rakeku Damjan Zelko iz puconske ekipe s Tjašo Novak iz Kajuha Slovana osvojil naslov državnega prvaka v mešanih dvojicah. V posamični konkurenci sta si Damjan Zelko in Tomaž Pelcar iz puconske Keme Murexina razdelila tretje mesto, med članskimi dvojicami pa sta bila Gregor Zafoštnik in Bojan Ropoša iz Sobote tretja.

Na 31. državnem prvenstvu v karateju SKIF zveze je v Rušah Karate klub Tromejnik iz Kuzme že četrtič zapored osvojil naslov državnega prvaka v katah in borbah. Na finalu je sodelovalo 100 karateistov iz 8 klubov, 28 tekmovalcev iz Kuzme pa je osvojilo 17 zlatih, 25 srebrnih in 14 bronastih medalj. Za Karate klub Tromejnik-Kuzma so uspešno nastopali: Urban GRAH, Žan KUMER, Dorijan PETERKA, Ana ŠČANČAR, Ota BOKAN, Ula GRAL, Ela KUPČIČ, Berlin MAJCEN, Luka ZRIM, Jan in Maj ŠČANČAR, Rijan FUJS, Maksimiljan MARKOČ, Eva GRAH, Kajetan Jakob MAJCEN, Tijan GRAH, Hana KORNIK Gal ČASAR, Neja GREBENAR, Renej FUJS, Lea RITUPER, Emilija Malena in Miroslav MARTINUZZI, Melani RECEK, Clarissa ROŠKER, Polonca HÜLL, Marko BUNDERLA in Boštjan GRAH. Uspešna je bila tudi predstavnica Shotokan karate-do kluba Cankova Jelka Rošker Trajbar s tretjim mestom.

Na državnem prvenstvu v judu za mlajše kadete in kadetinje v Hočah je sodelovalo 187 tekmovalcev iz 41 klubov. Edini naslov državnega prvaka med tekmovalci pomurskih Judo klubov je osvojil v kategoriji do 81 kg Klemen Vinkovič iz Judo kluba Murska Sobota.

Na olimpijskem strelišču v Rakičanu je bilo dvodnevno strelsko tekmovanje v trapu za slovenski pokal. Med člani je zmagal Matej Žniderčič iz Nove Gorice, četrti je bil Tadej Kostanjevec iz Gornje Radgone, 8. Rene Meček in 9. Denis Pojbič, oba iz soboškega društva Štefan Kovač. Med mladinci je zmagal Lan Maček, tretji je bil Lan Gomboc, oba iz soboškega društva, med strelci zunaj konkurence pa je bil Milan Svetec iz Gornje Radgone drugi. Boštjan in Jasmina Maček nista nastopila, saj jutri odhajata na tekmo svetovnega pokala v Larnako.

 

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%