Šport

Šport, 28.3.2023

today28.03.2023

Ozadje
AD

Slovenska futsal reprezentanca v dvoranskem nogometu starostne kategorije U – 19 je v zadnji kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na evropsko prvenstvo v Moldaviji premagala Kazahstan s 5:0 in se uvrstila na evropsko prvenstvo, ki bo septembra v Poreču. V reprezentanci Slovenije sta bila tudi dva nogometaša Kluba malega nogometa ljutomerskega kluba Meteorplast Šic bar: Alen Ruis in Luka Lovrec.

Na finalnem košarkarskem turnirju regionalne lige Waba za članice v črnogorskem Prijedoru je slovenska prvakinja Cinkarna Celje premagala najprej srbsko Vojvodino iz Novega Sada z rezultatom 86:57 in nato v finalu še gostiteljsko reprezentanco Budučnosti s 66:64. Odločilni koš za zmago je dosegla Blaža Čeh iz Rakičana, ki je skupno na finalni tekmi dosegla 19 točk in bila izbrana tudi za najkoristnejšo igralko.

V 11. kolu prve avstrijske ženske nogometne lige v kateri nastopa 10 ekip je vodilni Sankt Pölten premagal Neulengbach s 6:2. Drugi zadetek za zmagovalno ekipo je dosegla kapetanka slovenske reprezentance Mateja Zver iz Gornje Bistrice. Na lestvici vodi Sankt Pölten s 33.točkami, na drugem mestu je graški Sturm, ki ima 28 točk.

Mlada nogometna selekcija Mure U – 13 pod taktirko Damjana Graha in pomoči tehničnega vodje Aleša Kološe je v Umagu na mednarodnem turnirju osvojila tretje mesto. Mura je na poti do tretjega mesta premagala Juventus z 2:1, v polfinalu pa je Mura izgubila proti londonskemu Arsenalu šele po streljanju kazenskih strelov. V odločilni tekmi za tretje mesto je Mura premagala italijansko ekipo Donatello Calcio Udine s 4:3.

V zadnji odbojkarski tekmi 4. kola nadaljevanja prve B slovenske odbojkarske lige za članice je Vital iz Ljubljane v prleški prestolnici premagal Ljutomer s 3:1. Gostiteljice so dobile drugi niz s 25:19, zadnji, četrti, niz pa so dobile gostje iz Ljubljane z 28:26. Za Ljutomer so dosegle največ točk: Ana Kolmanič 24, Adela Pintarič 13 in Diana Oletič 9 točk. Za Vital je dosegla Katarina Bulc 19 točk. Naslednjo tekmo bodo Ljutomerčanke igrale v četrtek 30. marca v Ljutomeru proti Braslovčam.

ŽOK Ljutomer
AD

Prispeval: Tonček Gider


Prejšnja objava

Lokalno

V romskem naselju v Vadarcih bodo obnovili javne poti in zgradili razvetljavo

Svetniki Občine Puconci so potrdili Dokument identifikacije investicijskega projekta – Obnova javnih poti in izgradnja javne razsvetljave Vadarci – Romi. Z investicijo, katere vrednost ocenjujejo na nekaj manj kot 100 tisoč evrov, želijo odpraviti slabo stanje javnih poti v romskem naselju v Vadarcih. Skupaj z ureditvijo javne razsvetljave bodo tako izboljšane vozne razmere in povečana prometna varnost. Župan Uroš Kamenšek: https://soundcloud.com/user-149331165/v-romskem-naselju-v-vadarcih-bodo-obnovili-javne-poti-in-zgradili-razvetljavo/s-qTbFgqc2hvN?si=9ecfaa0911e74c77864744afb734ed39&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

today28.03.2023


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
AD
0%