Novice

Nedeljske športne novice, 2.4.2023

today02.04.2023

Ozadje
AD
AD

V tretji tekmi četrtfinala državnega prvenstva v odbojki so v Murski Soboti pred 200 gledalci odbojkarji Hiše na kolesih Triglav iz Kranja drugič zapored premagali odbojkarje Panvite Pomgrada s 3:0 in se s skupnim rezultatom 2:1 uvrstili v polfinale državnega prvenstva, med štiri najboljše ekipe v državi. Za Panvito Pomgrad so na tretji tekmi največ točk zadeli: Nenad Šormaz 17, Jakob Rojnik 8 in Urban Fužir 6; za goste iz Kranja je največ točk k zmagi prispeval: Djordje Jovović in sicer kar 26.    

V zadnjem kolu 2. slovenske odbojkarske lige – vzhod za članice so igralke Murexina Keme v Mariboru premagale II. ekipo Nove KBM Branik s 3:1 ter se s prvim mestom v ligi uvrstile v prvo B slovensko odbojkarsko ligo. Pucončanke so izgubile samo prvi niz s 25:23, zadnji četrti niz za zmago s 3:1 pa so dobile z rezultatom 25:23.

Drugi dan svetovnega strelskega pokala v trapu v ciprski Larnaki so imeli strelci na programu še dve seriji po 25 tarč. Jasmina Maček je s skupim rezultatom 105 tarč zasedla 33. mesto med 63. strelkami, Boštjan Maček pa je zasedel 81. mesto med 121 strelci. V petih serijah je zadel 110 tarč. Tekmovanje na Cipru se nadaljuje s tekmo mešanih dvojic.

V Ljubljani je bilo državno strelsko prvenstvo invalidov. Na prvenstvu so tetraplegiki Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote s serijsko zračno puško v postavi: Leon Jurkovič, Štefan Bukvič in Venčeslav Bezjak osvojili prvo mesto. Med paraplegiki je postal državni prvak v serijsko zračno puško Jožef Franc iz prekmursko prleškega društva.

V Murski Soboti je bil v soboto končan tekmovalni del prvega profesionalnega teniškega turnirja BTC Murska Sobota open 2023 v ženskih dvojicah. Zmagali sta Britanka Harnet Dark z Romunko Andreo Mitu. Domača igralka Anamari Žnuderl se je s svojo soigralko Pio Petelinšek iz Maribora uvrstila v četrtfinale, kar je v močni mednarodni konkurenci lep tekmovalni dosežek. V nedeljo je na programu v Murski Soboti še posamični finale.

Ob Soboškem jezeru pri Expanu je bilo v organizaciji Atletskega kluba Pomurje ekipno prvenstvo Slovenije v krosu. Med 205 tekači iz 13 slovenskih klubov je v moški konkurenci zmagal Kladivar iz Celja, drugi je bil Atletski kluba Štajerska iz Maribora, na tretje mesto pa se je uvrstil Atletski klub Pomurje iz Murske Sobote. Tudi v ženski konkurenci je zmagal celjski Kladivar, drugi je bil klub Štajerska iz Maribora in tretja Konjeniška atletska šola. Atletinje Pomurja so se uvrstile na 5. mesto. Posamično so med mlajšimi kategorijami mladi atleti Pomurja zasedli štiri četrta mesta.

V Ormožu je bilo državno prvenstvo v tatami disciplinah, ki ga je pripravila Kickboxing zveza Slovenije ob sodelovanju Kluba borilnih veščin Ormož. Na prvenstvu so med 282 tekmovalci iz 26 klubov dve medalji osvojila tudi člana Kickboxing kluba Pomurje iz Ljutomera, ki ju trenira David Žibrat. Matej Ciglarič je bil drugi v light contactu v kategoriji do 79 kg, drugi pa je bil tudi Sani Žnidarič v kick lightu v kategoriji do 94 kg. V Ormožu so nastopili tudi tekmovalci Kicboxing kluba Murska Sobota in osvojili štiri odličja med mladinci v kick lightu: Max Žurman je bil zmagovalec v kategoriji do 57 kg , Tia Berke je bila druga do 60 kg, Manica Kučan v kategoriji do 60 kg in Luka Pap v kategoriji do 63 kg pa sta bila na državnem prvenstvu v Ormožu tretja.

V 15. kolu prve slovenske ženske nogometne lige je Medex Radomlje gostilo vodilno ekipo lige Muro Nono iz Murske Sobote. Domačinke so od 52. minute dalje vodile z 1:0, zadetek zanje pa je dosegla nekdanja igralka Pomurja Noele Vilčnik. V 70. minuti je dobila drugi rumeni in nato rdeči karton domačinka Jana Javorić, kar so Prekmurke izkoristile in najprej v 76. minuti preko Špele Kolbl izid izenačile, nato pa je dosegla še dva zadetka v 83. in 93. minuti Kaja Korošec za končnih 3:1 za Muro Nono.

V 23. kolu v 2. slovenski nogometni ligi je Klima Tratnjek Beltinci v Ljubljani premagala Ilirijo s 3:2. Za Beltinčane so dosegli zadetke: Gal Grobelnik, Luka Pihler in Filip Kosi; za Ilirijo pa sta zadela: Dejan Djermanović in Žiga Škoflek.

V 19. kolu prve slovenske mladinske in kadetske nogometne lige je bil v Veliki Polani pomurski derbi med Nafto 1903 in soboško Muro. Mladinci Nafte 1903 so premagali Muro z 2:1. Za Nafto sta dosegla zadetka: Maj in Kaj Plej, za Muro pa Timotej Brkić. Kadeti Mure so premagali Nafto s 3:1. Za Muro je dosegel dva zadetka: Luka Močiler in enega Tian Kosi; za gostitelje je dosegel avtogol Bine Anželj.

V pomurskih nogometnih ligah so v soboto igrali takole: M – Trade Radgona – Aluvar Gančani 2:2, Veržej – Odranci 0:5, Polana – Grad 1:1, Cankova – Apače 1:1 in Bakovci – Goričanka Rogašovci 0:3.

V Zagorju ob Savi so odigrali tri kola šahovskega pokala Slovenije, kjer med 18. ekipami nastopajo tudi šahisti Gornje Radgone. Po treh kolih vodita Žalec in Impol iz Slovenske Bistrice s 6. točkami, Gornja Radgona je na 4. mestu zbrala 4 točke. Za Gornjo Radgono so po točko in pol v treh kolih osvojili: Luka Skuhala, Matija Zadravec, Mihael Lindner in Jurij Ojsteršek.

Luka Skuhala
AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%